Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Německo ve dvacátých letech minulého století. V malé vísce začnou dva bratři vyrábět sportovní boty, které dosáhnou mezinárodního ohlasu. Ale Adi a Rudi Dasslerovi, z nichž jeden je introvertní inovátor, řemeslník a sportovec a druhý vizionářský obchodní génius a impulsivní sukničkář, se začnou ve svých představách stále významněji rozcházet. S nástupem nacistického režimu přerostou jejich dlouhodobé rozdíly v hlubokou nedůvěru, která nakonec vede k vytvoření dvou budoucích nadnárodních společností ADIDAS a PUMA. Jejich legendární rivalita je natolik neústupná, že je přenesena i na další generaci a provází Adiho a Rudiho až do konce jejich životů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (33)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakal som v podstatne nič svetoborné, no dostal som celkom zaujímavý životopisný príbeh. Opäť som o niečo múdrejší. Tieto životopisné príbehy o vzniku slávnych značiek majú niečo do seba. Ešte existuje jeden o značke Niké, aj ten je dobrý. A opäť sa mi tu potvrdilo staré známe - úspech sa dostaví iba vtedy, ak na tej ceste vytrváme a sme dostatočne pobláznení do nápadu. S ami páčilo ako bratia ponúkali tenisky všade, či už nacistom alebo američanom.... Nadpriemer. 75/100 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběh bratrů Dasslerových je hodně zajímavý a Němci ho v tomto dvoudílném televizním filmu ztvárnili hodně věrně. Především po historické stránce. Horší už to bylo s prvním dílem, který se ze začátku docela dost táhnul a i když se snažil vytvořit dostatečně přesnou podobu obou bratrů, kde jeden není lepší, jak druhý, tak s příchodem Nácků naběhly solidní filmařské grády. Ty se následně projevily hlavně ve druhém díle, na který si stojí za to počkat. Nechybí v něm zvraty, napětí a parádní historická atmosféra. A také Vás překvapí pár českých herců s českým pozadím. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

„Čím víc proužků, tím víc Adidas“. Jo děti, i tohle, stejně jako dinosauři, Hanibal, Velká říjnová revoluce nebo rodina Štikova, patří k historii našeho bytí a hádám, že není lepší formy jak jí přiblížit konzumentovy, než formou pohyblivých obrázků. A z tohoto důvodu beru story bratrů Dasslerových prioritně jako veskrze dokumentární počin znázorňující fakta, ke kterým by si řadový divák jen těžko hledal cestu. A že tyto historická fakta jsou podávána atraktivním způsobem filmového příběhu, je už jenom dalším proužkem navíc na Adidasové tretře :D ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborný film o bratskej nesmrteľnej rivalite, ktorá stvorila veľké značky. Dnes už vyrábané v Číne, či? Príbeh je zaujímavý a tiež je zaujímavé, že Adi Dassler bol asi posledný úspešný nositeľ mena Adolf. Iný pán totiž to meno už naveky zabil. Veľmi dobrý herecký výkon bol u vedľajšej postavy stvárnenej Hannah Herzsprung. Síce k jej tradične spuchnutým očiam sa pridala i spuchnutá tvár, ale to nevadí - na Germánku stále atraktívna. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Kupodivu velice kvalitně natočené drama o jedné rodině, které mám problém vidět nezaujatě, neb jsem byl jako člen štábu při natáčení v Čechách. Nicméně pokusím se. Die Dasslers se celé tři hodiny (kolik obě části mají) nehne na krok od hlavních aktérů (Rudy, Adi), tématiky sportovní obuvi a Pumy vs. Adidas. Doba míjí, kulisy se mění ale rivalita roste. První část je hlavně rodinné drama, které nenabízí takové zvraty jako další část (je hlavně o budování společné firmy a těžkých začátcích). Druhá půlka bude pro diváky záživnější, neboť právě v ní onu rivalitu Pumy a Adidas naleznou. A nutno podotknout, že z této rivality mi přijde jako Puma ta kladnější (alespoň v tomto snímku). U Adidas a vůbec Adiho a jeho ženy mi přišlo, že jsou zde vykreslení negativněji. Též mi připadalo, že rivalita mezi Rudym a Adim není způsobena jen tím, co film ukazuje, ale i něčím dalším v pozadí, co si scénáristé netroufli ukázat. Přesto se s tím porvali na výbornou a výsledek je skutečně kvalitní podívaná, která patří k tomu lepšímu (téměř pětihvězdičkovému) co současná televizní produkce může nabídnout. Velký palec nahoru a Adidas versus Puma dosahuje jen částečných kvalit tohoto snímku. 80% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (2)

  • Většina filmu byla natáčena v Praze a blízkém okolí. Několik scén též bylo realizováno v Kutné hoře. (Nach)

Reklama

Reklama