Reklama

Reklama

Gangs of London

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2020–2023), 24 h 31 min (Minutáž: 49–87 min)

Hrají:

Joe Cole, Ṣọpẹ́ Dìrísù, Michelle Fairley, Colm Meaney, Lucian Msamati, Paapa Essiedu, Brian Vernel, Pippa Bennett-Warner, Mark Lewis Jones, Jing Lusi (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(25)

Město Londýn je zmítáno bouřlivými boji mezinárodních gangů, které mu vládnou, a náhlým vzduchoprázdnem, které vznikne, když je zavražděna hlava nejmocnější londýnské zločinecké rodiny. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (131)

Zombi 

všechny recenze uživatele

Brutální gangsterka, která má v prvních pěti epizodách, které má na svědomí většinou Gareth Evans, parádní akční scény. Pátý díl je naprostý masakr, škoda, že nějak podobně neproběhl závěrečný díl s pořádným zůčtováním. Později se více řeší vztahy mezi postavami a další věci kolem byznysu, krvavé scény nechybí, ale už to není tak vymakané. Celkově spokojenost, i když závěr není úplně top. Doufám ve druhou sérii, kterou by si střihl Evans komplet. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Raději neváhejte a ihned se na to podívejte! Tohle také dlouho nevydrží odolávat kultu svatého Flojda. Svinstvo jedno rasistické! V prvním díle dají v hospodě bílé huby mouřenínovi pěkně na držku a v sedmém dokonce hnusný slonovinový xenofob střelí černouška do nohy!!! A to radši ani nemluvím o tom, že někde uprostřed guerilla privilegovaných rasistů brutálně zbaví korektní, multikulti a dokonale asimilovaný svět celé jedné osady moRu. Ježyš, pardon, chtěl jsem říct Romů, měl jsem tu Wykydpédii zrcadlově. Každopádně Zátahový Ívns je prostě démon. Začíná to jako kulantní a záživní gangbangerská kriminálka, co velmi solidně odsejpá, pak však přijde čtvrtý a pátý díl, po nichž jednomu v němém úžasu spadne sanice a samovolně vyteče z pravého koutku slina. Takovou neuvěřitelně popičovní akční koksárnu v seroši jen tak zase neuvidíme, a i kdyby ostatní díly byly Refn, jednoznačně plná palba pro celou sadu. Nebyly, a tak tomu lze bez mrknutí kakaového oka odpustit i ten trochu rozpačitě otevřený konečník, doufajíc, že si Geret nedělá z huby trhací kalendář a opravdu bude i další řada. Klidně i až po titulky narvaná černochy, aby zase neměl nějaký vysmažený aktivista či přizdisráčský majitel televize sebemenší důvod to vyčernolistovat. I když … Černá listina se v kontextu nedávného obracení se světa v prdel záhy určitě stane rasistickým výrazem, tudíž bychom asi měli začít pomalu používat korektní, rasově nediskriminační termit Bílá listina. ()

Reklama

Kempe 

všechny recenze uživatele

Tohle to je naprostá bomba. Naturalistické, surové a poctivé. Soundtrack je zejména při akčních scénách výborný. Tenhle náhled na současné podsvětí mi zatím chyběl a jsem rád, že jsem ho konečně dostal. Joe Cole znovu potvrdil, že hrát gangstera je jeho parketa a já nemůžu nic jiného než jen tleskat. Je pravda, že z morálního hlediska vlastně nemůžete fandit nikomu krom dětí. Stejně si to ale určité postavy kradou pro sebe a prostě chcete, aby na vrcholu byl jeden z nich. Ta temná atmosféra celému konceptu neskutečně sedí a neměnil bych naprosto nic. S velkou zvědavostí a nabuzením se těším, co nám gangy ukážou v třetí sérii. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když ve středověku zemřel panovník bez respektovaného dědice, utrhla se šlechta ze řetězu a snažila se urvat co mohla a dost často docházelo i na vyřizování osobních účtů. A to samé se stalo, když byl zavražděn boss londýnského podsvětí. vedle černých a bílých Britů se do sebe pustili Albánci, Pákistánci, Kurdové, jakkoliv to zní všelijak, tak své si k tomu řekli i Dánové či Cikáni a kdyby to náhodou někomu nestačilo, přikvačí hoši z Afriky s přirozenou slabostí pro sečné zbraně a Irové, kteří prostě nemohou chybět. Policajtům pak jde z toho hlava kolem a zejména jeden z nich neví, čí je. Výsledný mix bych nazval sofistikovanou brutalitou, protože to není jen o lahůdkových rubačkách, ale i o příběhu, ve kterém nic není tak, jak to vypadá, kde si nikdo není jistý, kdo je přítel a nepřítel a kde snad není jediná postava, které by se dalo fandit, takže až do konce jsem netušil, kdo a jestli vůbec někdo to celé přežije. Herecky přesné a i když jsem původně nechtěl nikoho vypichovat, tak mi to nedá. Michelle Fairley je tady opět fantastická a ukázala, co mohlo být, kdyby v GoT dostala prostor Mlčenlivá lady. Pevně doufám, že Evans tady neřekl poslední slovo. 100% ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Zvláštní hybrid typicky televizní britský gangsterky a hyperbrutálního stunt porna. Seriálu hodně škodí to že divák ví kdo koho zrovna vojebává a sledovat postavy jak se samy šnečím tempem sunou k pravdě pak prostě neni moc zábavný. Naštěstí akce je nadupaná a přestřelka v pátým díle je jedna z nejšílenějších co jsem kdy viděl. ()

Galerie (349)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Gareth Evans měl původně točit pouze film. Pro seriál se rozhodli hlavně z důvodu toho, aby mohli lépe vykreslit postavy a celý mafiánský svět. (radecacek)
  • Seriál je založen na méně známé stejnojmenné videohře, která vyšla na PSP. (radecacek)

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

O čem by byl třetí Raid?

O čem by byl třetí Raid?

24.04.2020

Velšského režiséra Garetha Evanse budou diváci nejlépe znát díky jeho výraznému zápisu do akčního žánru v podobě snímku Zátah: Vykoupení (The Raid). Nejenže režisér posunul hranice choreografie… (více)

Reklama

Reklama