Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Adam Price žije pro rodinu. Spletitá síť tajností ho ale přinutí, aby začal zoufale pátrat po pravdě o lidech, kteří mu jsou nejbližší. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

erased 

všechny recenze uživatele

Cílovka je u The Stranger na první pohled jasná, podle pilotu ostatně vypadá jen jako další dobře obsazený seriál od ITV. Nejenže ale trpí stejnými neduhy jako drtivá většina britských krimi, zdá se navíc jakoby Netflix chtěl v jednom seriálu dohnat 10 let tvorby tohoto žánru a s přibývajícími epizodami stupňuje náhody, tajemství, konspirace a zločiny ad absurdum. Nejhůř z toho bohužel vychází Richard Armitage, který se svým neměnným neutrálním výrazem vypadá, jako kdyby sám nevěděl co vlastně má hrát. Jednu chvíli tak má podezření, že se jeho nezvěstné ženě něco stalo, o pár minut později pak v klidu řeší vlastní práci a obědvá se zbytkem rodiny jako by se nic nedělo, aby po kdovíkolika dnech policii vyčetl, že jeho ženu vlastně nikdo nehledá. Samotné finále nakonec sice absurditu toho příběhu pěkně vypointuje, ale zároveň nedává sebemenší smysl. Věřím, že v knize to vše může s trochou 'suspension of disbelief' fungovat, na obrazovce ale takto rozhodně ne. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Krimipríbeh je napínavý a nudiť sa nebudete. Príbeh ako z Twin Peaks, keďže postupne budete upodozrievať všetkých a záver vás pravdepodobne prekvapí. Vyčítam mu však veľké množstvo logických chýb pri vyšetrovaní. DC Ross je len figúrka, hrajúca sa na detektíva a jeho „hlášky“ sú mimo, aj keď sa časom posunie vpred. DC Katz (Paul Kaye) by mal v budúcnosti dostať úlohu v nejakom dobrom horore. Dokonalý život je len ilúzia. ()

Reklama

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Tak pro změnu britský Netflix. Když v polovině posledního dílu prohlásí čerstvě objevený hlavní záporák po dvacetiosmi pointách (ne, nepočítal jsem je), že teď to teprve začne být komplikované, nervózně jsem si poposedl. Ono dát každé postavě minipříběh s minipointou, které dohromady vytvoří maxipointu, je docela dobrý způsob, jak udržet divákovu pozornost, ale někdy je příliš prostě příliš. Zvláště, když za vším stojí sexi lesbičky s hackerskou kobkou lásky, ze které to všechno řídí. Cizinec (cizinka?) zabaví, ale na víc nemá. Asi je to tak v pořádku, ale těch seriálů, které se dělají čistě pro zábavu, je v poslední době více než zdrávo. Značně to pozvedává zfetovaný tlouštík se svým lamím přítelem, leč Britský Netflix je stále Netflix. Bohužel. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Od tohoto jsem čekal asi nejméně a dostal jsem toho nejvíc. Armitage je podle mne strašně slaboučký herec, nezvládl roli Thorina a nikdy mu herectví nevěřím, i ve Strike Back byl hrozně cringe, ale....... Tady si to docela dával! Čekal jsem od toho natahovačku ohledně nevěry hlavní postavy a tajemné ženy co ho vydírá, což jsem myslím jednou viděl ve filmové verzi s Glenn Close, tohle z trailerů působilo podobně. Ale bylo to uplně jiné a hrozně zábavné, opravdu jsem se tu těšil na každý další twist. Bavila mne snad každá vedlejší postava, bylo to správně zamotané. Hlavního viníka jsem sice odhadl předčasně, ale i tak to bylo příjemně vypointované. Velmi překvapila OBrienová z Panství Downton a skvělá byla i příští Rudá Sonya.  Koukám, že na csfd to z místních ohodnotil jenom duro a okkac, velká chyba! 8,5/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál s vysokým tempom od začiatku do konca, až sa chce povedať, že by sa tu zišli jedna- dve epizódy navyše, aby to nepôsobilo miestami možno trochu uponáhľane. Čo je mimochodom na adresu súčasnej seriálovej nadprodukcie, kde sa naťahuje, čo sa dá, veľký kompliment. Inak ide o takú neradostnú úvahu nad stavom manželstiev v západnej spoločnosti, kedy sa za fasádami veľkých rodinných domov odohrávajú veci okolím nevidené a tak v skutočnosti vyššia stredná trieda vzbudzuje iba závisť, ktorá nakoniec nie je ničím reálnym opodstatnená. Podvádzanie, nemanželské deti a klamstvá. A v prvom rade tajomstvá, ktoré by mali zostať utajené. Ale je to tak správne? Cudzinka urobila na túto tému celkom brutálny sociálny experiment a aký je výsledok, sa dozviete v ôsmich, kvalitatívne veľmi vyrovnaných, epizódach tohto napínavého seriálu. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie sa začalo v marci 2019 v Manchestri. Ďalšie scény boli potom natočené v Bury a Boltone v apríli a v Stockporte v júni 2019. (Arsenal83)
  • Paul Kaye hrá policajta Patricka Katza. Použil priezvisko svojej skutočnej manželky - Orly Katz. (Arsenal83)

Reklama

Reklama