Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 9

Recenze (147)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Poprvé s jiným Obelixem, ale nový představitel se v této roli hodně podobná na Gérarda Depardieuho. Film to není úplně špatný, ale nejedná se o žádný zázračný počin. Je fajn, že se na Asterixe a Obelixe nezapomnělo a po 11 letech vyšel opět hraný film, ale extra kvalitu to rozhodně nemá. Objeví se zde známí herci jako Vincent Cassel, Marion Cotillard nebo Pierre Richard (toho jsem vůbec nepoznal), ale ani oni nezachrání ne moc zajímavý příběh. I když prostředí Číny nění úplně špatný nápad, ale to by to tvůrci museli trochu lépe pojmout. ()

liquuid 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix jsou naprosta klasika. At uz animovane nebo ne, tak vzdy meli neco do sebe. I tento dil je fajn, ale dejova linie mohla byti trochu roztazenejsi, rozpletenejsi, obsahlejsi. Taky bych moc rad videl nejaky zvrat, wow momenty atd. Ovsem nevadi, nahrazuji to kulisy, kostymy, prostredi, prekvapive obsazeni hercu a dalsi. Sem tam podareny vtip, sem tam nejaky cringe, celkove ale asi nemam vetsi problem. Oddechovka pro rodinny vecer. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Filmy s Asterixem cíleně nevyhledávám. Rodinné kino je ale nutnost. Zpočátku jsem se nebavil a dabing mi přišel nepovedený. S dalším dějem ale přibylo humoru a vtipných hlášek a narážek. Potěšilo mě vidět Pierre Richarda a Zlatanův Antivir byl vynikající, povedl se i Caesar. Příjemné překvapení, jež jsem nečekal. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jednička byla poctiovou komiksovou adaptací a dvojka ujetou šíleností s narážkami na kdeco. Od trojky to šlo s celoou sérií z kopce. Dalo by se říct, že to začalo odchodem Claviera a byla by to do určité míry pravda, protože odpovídajícího Asterixe se od té doby nedaří najít. Ale není to jen tím. Od té doby jdou totiž tvůrci výhradně ve stopách Mise Kleopatra, takže víc než o nějaký souvislý příběh šlo o sled gagů. Jenže chyběl tomu lehkost a vtip byl strašně nucený. U Říše středu se dá po letech vypozorovat určitý návrat ke kořenům, ale i tady je ta snaha být za každou cenu vtipný cítit na hony daleko. Pár fajn věcí se tu sice najde a za mě jednoznačně vede Zlatanova sekvence v hořících kulisách, ale je to tak jedna povedená scéna nebo gag na deset mizerných či sotva průměrných. Alespoň že herecky to není úplně špatné. Canet sice není ideálním Asterixem, ale z těch mizerných představitelů je asi ten nejlepší. Lellouche je pak důstojným nástupcem Depardieua. Cassel s Mařenkou potěšili, ale upřímně řečeno nemám ponětí, proč se zrovna tomuhle upsali. 35% ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Na animáče to prostě nemá. Jasně, je to úplně z dalších zbytečných dílů do nicneříkající mozaiky. Tentokrát trochu Asie. Takže akční pasáž by ještě šla, když už nastane. Horší je to vše okolo. Film opět vsadil na silný casting a navrch fláknul Viruse Zlatana. Bohužel ústřední duo je hrozný a když vezmeš, že je to film o nich, tak je to problém. Canet nevypadá jak Asterix a Lellouche už vůbec ne jako Obelix. Do toho je tu český dabing, který paradoxně Kohák vypadal jak Kohák "Cohen" :) Dabing nevykouzlí zhola nic a originál asi s titulky u komedie nezvedne laťku nikdy moc.  Scénář filmu triviální a nezajímavý. Jedině Vincent Cassel jako César dobrý, ale vesměs máš vůbec sílu tento film dodívat. Nejhorší je, jak se snaží být ten film komedií a vůbec se mu to nedaří. Vtipný prostě není a to je jeho největší problém. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Film vyšel 64 let po vydání prvního asterixovského komiksového alba s názvem „Asterix z Galie“, které vyšlo v roce 1959. (Krtek123)
  • Vincent Cassel (Julius Caesar) před natáčením filmu přečetl všechna současně vydaná alba Asterixových dobrodružství. (Krtek123)

Reklama

Reklama