Reklama

Reklama

Jaké tajemství skrývá nová posila bezpečnostní firmy? Kdo je vlastně tajemný H. a jakou má minulost? Tohle bude pro Los Angeles dlouhá noc... (Vertical Entertainment)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (752)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie se v tomto snímku představuje vážným námětem, který si půjčil z francouzského kraťasau https://www.csfd.cz/film/174275-krvavy-prachy/prehled/ To by nemuselo být na škodu, jenže film vrší na diváka hned několik handicapů. Jednak se dere do hájemství klasiky Heat (nedávno oprášené zde https://www.csfd.cz/film/502046-dokonala-loupez/prehled/) jenže film nemá nějak zvlášť propracované charaktery, a zdaleka nedokáže doručit hustou a sevřenou atmosféru, napětí v intenzitě zmiňovaných filmů. Střihem je film rozkouskovaný do několika segmentů, ani tento postup by nevadil, nelineární vyprávění je dávno standart. Problém je i Jasoň v hlavní roli, který je prostě neherec, u akčních blbinek typu Kurýr a série FF je dostatečně cool a drsný. Jenže, když se má pokoušet zahrát něco jiného, tak prostě nemá šanci. Ani ostatní herci to příliš nevytrhli, byť jde občas o zajímavé postavičky. Akce v závěru luxusní, ale film mě nedokázal vyloženě nadchnout, nebo strhnout kromě pár pasáží. Slabé nikoliv proto, že režisér dělá věci jinak, než obvykle, ale z výše uvedených důvodů. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie točí už více než 20 let s přestávkama ty nejzajímavější gangsterky. Navíc se vrátil i Statham, jen mě se více líbili minulí Gentlemani. Nemůžu Rozhněvanému muži upřít snahu, ale malinko jsem měl s filmem problém. Zřejmě za něj může Zahler s nedávným Dragged Across Concrete. Zkrátka Gentlemani byli každým coulem jasná Ričíovka. O Rozhněvaném muži tohle tvrdit nemůžu. Špatný to ale rozhodně nebylo. A je velká šance, že s další projekcí půjde mé hodnocení na maximum. 80% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Jason Statham vo svojej zvyčajnej forme, no vďaka G. Ritchie je z toho niečo viac, ako len obyčajná cesta za pomstou. Najviac ma oslovila atmosféra, ktorú tu medzi postavami dokázal vyčarovať a tiež to napätie, ktoré tu divák cíti a o ktorom vie, že to čoskoro prepukne. No a tie Stathamove ksichty....... možno by sa naľakal aj Chuck Norris.  V skratke povedané, také inteligentné krimi puzzle, ktoré má ambície diváka úplne pohltiť. Silný nadpriemer. 85/100 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Projekty Guye Ritchieho se obvykle vyznačují hravostí a lehkostí, kterou tentokrát vystřídala akční přímočarost plná násilí, testosteronu, vypracované muskulatury a nasupeného pohledu a la Sylvester Stallone ve tváři Jasona Stathama. Ten sice nebývá režiséry obsazovaný do rolí intelektuálů, tady je ho ale pro neměnný mrazivý výraz trochu škoda. Jednoduchý příběh o cestě za pomstou by mi nepřekážel, kdyby ho Ritchie nenalinkoval tak popkornově. Supermani, kteří v pohybu vyřídí šesti výstřely na vzdálenost desítek metrů šest protivníků, patří do pohádek, kterým neholduju. Navíc mám dojem, že tým scénáristů se v tomto případě nepředřel a párkrát jsem nevěřícně povytáhl obočí nad podivnou zkratkou v ději nebo chováním postav. Ritchie je nicméně příliš dobrý režisér na to, aby natočil vyloženě špatný film, navíc se jeho snímek objevil v pravý čas po vynuceném půstu daném epidemií covidu. V rámci žánru je to jednoznačně nadprůměr a fanoušek akční podívané si k mým 60% celkového dojmu může s klidným svědomím přidat čtvrtou hvězdičku. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Málokterý film si onen hněv v názvu zaslouží tolik, jako právě tenhle. Snímek, který se v trailerech (a vlastně i první půl hodině) tváří jako typická stathamovka, totiž Guy Ritchie proměnil v neskutečně naštvaný, zlý a nekompromisní nářez, u něhož si režijní borec z Británie nejspíš řekl, že chce jednoduše natočit nejbrutálnější počin své kariéry. A povedlo se mu to na výbornou. Rozhněvaný muž je drsným revenge thrillerem kombinující starou školu s moderním syrovým hávem a přidává k tomu klasické Ritchieho propriety (i když v mnohem soustředěnější formě) i sympatické vypravěčské hrátky. A zároveň nám oblíbeného režiséra ukazuje v trochu jiném světle. Výsledkem je správně chladná a v jistých scénách opravdu nepříjemná šleha, jejíž mrazivé pocity doplňuje také dokonalá hudba, kterou si nyní budu pouštět asi vždy, když mě někdo na*ere. Jason Statham si tu pak na první pohled jede klasicky to svoje, snad nikdy ovšem nebyl jeho chladný a věčně naštvaný výraz využit tak parádně jako zde. Závěrečná lahůdková třetina, při jejímž sledování se musí Michael Mann či John Carpenter tetelit blahem, už pak jen utvrzuje, v jak neskutečné režijní formě se Guy Ritchie aktuálně nachází. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (24)

  • Při druhé loupeži používá H (Jason Statham) pistoli Glock 17. V závěru filmu má H pistoli Beretta 92FS. Při třetí loupeži mají lupiči samopaly Heckler & Koch MP7A1. Jan (Scott Eastwood) má při přepadení útočnou pušku M4A1 se supresorem, holografickými mířidly EOTech a předpažbím od Magpul MOE. (Maulincio)
  • Pandémia Covid-19 poznamenala zisky filmu. Napríklad v Spojenom kráľovstve sa pre lockdowny nikdy nedostal do kín a išiel rovno na Amazon Prime. (Arsenal83)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Ritchie válečnou novinku pořizuje Amazon

Ritchie válečnou novinku pořizuje Amazon

13.01.2022

Guy Ritchie v posledních letech sype filmy jako nikdo jiný. A navíc velmi dobré! Po skvělém Rozhněvaném muži a výborných Gentlemanech se od něj už v březnu letošního roku dočkáme Operace Fortune, na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama