Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní a veselá Hilary opět stojí před důležitým životním rozhodnutím - ztratila práci a rozešla se se svým přítelem. V novinách našla nabídku, že jistý bohatý pan Geddes hledá pro svého syna Victora pečovatelku. Hilary je přijata, ale brzy zjišťuje, že je to velmi obtížný úkol, protože Victor právě prodělává chemoterapii. Na Victorovo přání však zůstává, jeho stav se zlepší a nakonec se oba mladí lidé do sebe zamilují. Avšak nemoc se opět vrátí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (96)

rezzzy 

všechny recenze uživatele

Dying Young byl celou dobu moc pěkným snímkem, přesně to, co na devadesatkových filmech miluju a vyhledávám. Nejsou přehnané. Navíc, téma lásky versus nemoci je vždycky tahák na emoce. Na to jsem sázela a tři čtvrtiny děje se k tomu schylovalo. S očekáváním jsem tady v tu chvíli už hodila 4 hvězdy .... Než přišel závěr. Za ten stahuju jednu hvězdu dolů, protože se se mnou nic nestalo. :/ PS: Jde poznat, že se těží z úspěchu o rok starší Pretty woman - na začátku sledujeme chudou střapatou Juliu v červeném kostýmku a krátkou sukní. Nemůžu si to odpustit nepoznamenat. :D ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film s Julii, který je jednak velmi předvídatelný a druhak je procítěný a naplněný romantikou. Na romantické slaďáky moc nejsem, ale zde je opravdu i drama skrze vážnou nemoc což film pozvedá. Příběh není bůhví jak promyšlený do detailu a nelze říci, že by jej nešlo předvídat, ale celkově film neurazí a lze se na něj podívat i víckrát. 3z5 ()

Reklama

st.lupen 

všechny recenze uživatele

Povrchnost, se kterou je divákovi příběh předkládán je až zarážející. Je pravda, že jsem čekal víc a to se odráží na celkovém hodnocení snímku, ale způsob kterým režisér k příběhu přistupuje mi připadá skutečně odfláknutý. V podstatě jde o potvrzení mého přístupu - nejhorší hned po americké romantické komedii je americké romantické drama ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Domácí úkol splněn. Dostatečně dojemný scénář, dobré herecké obsazení a pěkná lokalita. To vše osladit intelektuálským tlachání o umění, pár svůdných scén a nezapomenutelné oblékání kalhotek a máme tu povedený film. Jak říkám, domácí úkol splněn. Úplně je cítit to odšktávání splněných úkolů. Slzy, dojetí, romantika, erotika, poučení, sebeobětování, naděje..... Hotovo. Teď se jen zamyslet, proč divák cítí to tlačení na pilu. Příště více lehkosti a méně Klimta. Ty věčné záběry na nahou zrzavou krásku už byly opravdu moc. Ještě, kdyby to byla Julia, ale takhle.... Na druhou stranu, Campbell Scott je opravdu věrohodný a příběh opravdu natolik silný, že se na opakování v TV vždy ráda podívám, jen přepínám to přehnané předvádění rozdílných světů hlavního páru (nóbl restaurace versus disco bar). A pokaždé si v duchu přidávám epilog, ten mi k dovršení příběhu rozhodně chybí. A v každém období života je ten dovětek jiný. Nejčastěji si tento pár užije ještě krásných 5 let, než Victor zemře. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Asi jediná zajímavá věc u tohoto filmu je, jak není schopen uzavřít a splnit byť jen jediný náznak zápletky či podzápletky, které ve filmu rozjíždí. Nedozvíme se o podstatě dějové odbočky s Vincentem D'Onofriem (původně a dle předlohy to byl určitý sok v lásce Geddese, nicméně tato linie neprošla přes testovací publikum), naprosto selhává onen třídní konflikt mezi protagonisty, protože vykreslení světa, ze kterého pochází postava Hilary je naprosto zkratkovité, nicneříkající a film se mu po chvíli úplně přestává věnovat, film není schopný ani splnit svůj závazek řečený v jeho názvu (protože taky neprošel přes testovačku) a osobně jsem ještě měl velký problém uvěřit tomu, že Geddes je heterák, protože to každým svým úsměvem, pohledem stranou i sklopením očí naprosto popírá. Sám Schumacher přiznal, že mu tohle ujelo. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama