Reklama

Reklama

Já, Earl a holka na umření

  • USA Me & Earl & the Dying Girl (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film, který je důkazem, že pravé přátelství překoná vše, Já, Earl a holka na umření, přináší výjimečně zábavný a povznášející příběh, jenž si získá vaše srdce a vyvolá ve vás smích! Seznamte se s Gregem Gainesem, svérázným teenagerem, který se snaží nenápadně proplout střední školou, zatímco většinu času tráví se svým “spolutvůrcem” Earlem natáčením parodií na klasické filmy. Jednoho dne Grega jeho matka požádá, aby se začal věnovat smrtelně nemocné spolužačce. Gregovi se nejprve nechce, pak se ale pustí do svého dosud nejambicióznějšího projektu. Zbaví se strachu z okolí a se svými blízkými naváže vztahy, jaké si nikdy nedokázal představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (203)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, který se místama nevyhl nějakému tomu klišé, ale zase právě originální styl vyprávění a způsob natočení a zpracování, je největším přínosem tohoto snímku. Podařilo se mu život teenagerů podat jaksi autenticky a jinak, než na co jsem zvyklá. Hlavní postavou je Greg, kterému jeho matka sdělí, že Rachel má rakovinu, že by se jí hodil kamarád a v podstatě ho donutí, aby se s ní vídal. Což ani Greg, ani Rachel neberou jako pozitivní věc, naopak jsou oba otrávení. Ale i tak se spolu dívají na filmy, vedou různé sarkastické a realistické rozhovory, vyměňují si názory a prakticky si jeden na druhého jaksi 'zvykají'. Žádnou romantiku ale nelze očekávat, protože Greg má neustále pocit, že je do všeho nucen a nejradši by se z toho vyvlíknul. Vše komentuje sarkastickými, upřímnými i ironickými poznámkami. Stejně tak se cítí i Rachel až do doby, než oba zjistí, že trávit čas spolu, je nakonec jedna z věci, která je opravdu těší. Greg jako hlavní protagonista mi přijde velmi sympatický a ty jeho neustále ironické a sarkastické komenty, to já můžu. V průběhu se zde seznámíme i s jeho nejlepším kamarádem Earlem, který svou lhostejností ke všemu a jeho také věčně netypickým divným poznámkám, dodával na dobré atmosféře filmu. Rachel je zde spíše jako vedlejší postava, i když má vlastně pro celý příběh zásadní význam. Každopádně je samotářka, která se svou nemoc snaží brát s nadsázkou. Sečteno podtrženo, tohle je jeden z nejupřímnějších filmů o rakovině, jaký jsem kdy viděla. Doporučila bych ho hlavně lidem, kteří se rádi zasmějí a nevadí jim slyšet upřímnou pravdu, která zrovna nemusí být dle jejich představ. - "I've never been very beautiful, and that's fine because that's not important to me." ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Melancholický Greg ktorý je zahľadený iba do vlastných problém potrebuje šťuchnutie od Maminky(áno maminky vedia byť dosť presvedčivé) aby trošku otvoril oči a venoval sa chorej spolužiačke. Keby videl skvelý film Two Thirty 7 kde jedna z hlavných postáv Luk povedala jednu zaujímavú vetu Sometimes you just get so wrapped up in your own problems that you just don't notice anybody else by to štuchnutie možno nepotreboval. Myslím, že obaja si v konečnej fáze pomohli a tých cca 6 mesiacov ktoré strávil Greg s Rachel mu dali do života veľa. Inak som sa smial keď vynadal Madison za to dotýkanie :D Ale nechápem (alebo žeby hej) ()

Reklama

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Po prvých piatich minútach som vedel, že toto bude niekde v kalných vodách môjho hodnotenia. A po tom čo jej pustil ten desný, záverečný film, som sa v tomto presvedčení len utvrdil. Nebavia ma tieto stredoškolské emočné, umierajúce pičoviny. Nech pri tom slzia teenky, mne s tým dajte už pokoj. ODPAD! ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Urghr..... Zklamání. Na ty velké indie romance z let minulých to nemá ani náhodou. Představitel hlavní role slaboučký, vedlejší role moc fajn, hlavně Jon Bernthal a Nick Offerman. Olivia Cooke má před sebou určitě velkou budoucnost, škoda, že tady toho prostoru tolik nebylo. Bavily mne švédované filmy a klaus Kinski, ale tím to asi tak končí. Celé to podle mne dojelo na neskutečně slaboučkou režii, která to hlavně ze začátku hrozně sráží a svou nevyrovnaností mezi meta humorem a dramatem moc nepřispívá ke ždímání emocí... Tohle se nepovedlo 6/10 ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Už tomu bude pár let, co si za štědrovečerní film vybírám z kategorie "nové nezávislé drama/komedie s trochou romantiky" a první tři filmy byly pro mě špička: 500 dní se Summer, 50/50 a Perks of Being a Wallflower. Pak se tedy dostavil kvalitativní krok dolů, ale stále spokojenost s Teď a tady a Lásky čas. Earl a umírající holka vhodně doplňuje druhou trojici, je to příjemný divácky zážitek s dobře namíchanými ingrediencemi sympatických postav, vtipných hlášek, romantického sbližování i dojemných momentů... jen mám dojem, že již nenabízí nic, co by mě vystřelilo do filmového vesmíru nebo jen prostě bylo nezapomenutelné. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. ledna 2015 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)
  • V scéne v školskej jedálni si môžeme na Gregovom (Thomas Mann) vrecku s obedom všimnúť nápis "Rumunský jed – otrava" a neskôr aj nápis "Nemecké peklo – holle". (JOZZZKO)

Reklama

Reklama