Reklama

Reklama

Pán tygrů

(seriál)
  • USA Tiger King: Murder, Mayhem and Madness
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o chovu velkých koček a jeho podivném podsvětí obývaném výstředními postavami, které prostě musíte vidět. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (159)

Fifer 

všechny recenze uživatele

Co se stane, jakmile začnete sledovat Tiger King? V půlce prvního dílu si v druhém okně pustíte Youtube, jestli se vám to nezdá. A fakt, Joe Exotic zpívá s kytarou: I saw tiger, and the tiger saw man. Ne, fakt se vám to nezdá. A pak už to frčí: drogy, triplegay svatba atd. Šílenější než jakýkoliv hraný film. ()

Chevees 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč, ale vždycky jsem si tak nějak myslel, že všichni ti "vidláci" (redneci, white trash a já nevím jak ještě se jim říká) v amerických filmech jsou jenom výplodem producentů, scénáristů a režisérů. Ne, oni fakt existují! Tenhle dokumentární seriál byl pro mě jedno velký WTF. Prostě jsem jenom seděl a nevěřícně sledoval co se na obrazovce děje. Občas mi o nedalo a podíval jsem se na stránku wikipedie o Joeovi Exoticovi nebo na youtube, asi abych si potvrdil, že se to fakt děje (dělo), že je to všechno skutečný. Uff, ani se nedivím, že po tom, co seriál spustili se z toho stl takový veliký hit. ()

Reklama

liuk 

všechny recenze uživatele

Tady si na začátek neodpustím nefilmový komentář. Stejně jako sportovci s nebeskými platy jsou tito magoři vlastně daní za to, jak si žijeme dobře. V nějaké zemi, kde 90 procent lidí žije z ruky do huby by něco takového nemohlo existovat. A za druhé mě naprosto nasíralo, jak v USA může někdo dávat na internet naprosto přímé výhružky k popravě člověka ve formě střílení do podobizen nebo nakládání uřiznuté hlavy do nálevu. A nic za to nehrozí. Dobře, že nemáme něco tak radikálního jako je americký první ústavní dodatek. Ohledně filmových kvalit dokumentu to nevidím tak růžově jako mnoho hodnotících. Když se tam tomu všemu tam nesmějete, tak je to podle mě zbytečně dlouhé a nadoraz se začne něco dít až v posledních dvou dílech. Těch předchozích pět by se dalo shrnout do dvou max. Třeba s dalším Netflixem dokumentem o nebezpečných exotech Wild Wild Country se to vůbec nedá kvalitativně srovnávat. ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

V tomhle dokumentu se často dějí věci, nad kterými ti rozum zůstává stát. Jako třeba když chlap, který je 15 let v registrovaném manželství řekne svému manželovi, že vlastně není gay a má v plánu utéct s jeho sekretářkou kterou zbouchl. V ten moment si říkáš, že už tě nic nepřekvapí. Pak ale Joe Exotic actually kandiduje na guvernéra Oklahomy a actually získá 20% všech hlasů. WTF. Člověk pak začne věřit těm stereotypům o tom, že jsou američani ve většině totálně vymletý národ. Aspoň já tomu teda věřím. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Seriál Tiger King není žádným neopakovatelným zjevením, za které je pokládán, jde jen o ukázkový případ toho, jak se má dělat dokument. Vybrání nosného tématu, získání důvěry všech zúčastněných a schopnost stát se součástí jejich prostoru, aby postupně zapomněli na všudypřítomnost dokumentujícího štábu. S trochou štěstí se pak ta dramaturgie udělá sama. Což se zde podařilo na jedničku. Ani náhodou se nejedná ale o čistou observaci, jsou zde klasické narativní zkratky, cross-cuty a celkem zjevně vyjevené nesympatie vůči protagonistově nemesis Carole Baskin a to i přesto, že autor dokumentu Eric Goode jakožto celoživotní ochránce zvířat, stojí fundamentálně na její straně. Scény, kde kamera pomalu sleduje její studené oči, zatímco něčí overvoice vyjmenovává důkazy pro to, že před lety zamordovala svého milionářského manžela či zpomalené záběry na to, jak se futruje s manželem krevetami poté, co Joe Exotic vyhrál v podstatě doživotí, budují nevybíravě monument všeobecného nepřítele vkusu a lidstva obecně. Samotný cirkus kolem Joe Exotica pak úžasně přispívá do mytologie "nejsvobodnější země na světě", odvrácené tváře amerického snu i do katalogu strašidelných tajemných rančů a k nim přiřazených postaviček, kde se může postavit někam vedle Wacco, Neverlandu či Spahn Ranche a zpětně dokazuje, nakolik přesně vykreslila podhoubí amerického venkova první série True Detective. PS: Osmý díl s nejtrapnějším člověkem na světě v roli moderátora je každopádně na odstřel. PPS: Jako nápovědu do začátku vám řeknu, že jediné více méně kladné postavy v seriálu poznáte dle toho, že jim chybí nadpoloviční část zubů nebo alespoň jedna končetina (do toho se nepočítá John Finlay, který nemá mentální kapacity na to stát se ani kladnou ani zápornou postavou) PPPS: setkáme se zde jednoznačně s nejhorším nájemným vrahem od časů našeho Citróna ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Ve skutečnosti se v žádném videoklipu nejedná o vlastní hudbu od Joe Exotic. Jedná se o předělávky písní vancouverské kapely The Clinton Johnson Band. (Kuzmik)

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Pokračování Pána tygrů oficiálně potvrzeno

Pokračování Pána tygrů oficiálně potvrzeno

23.09.2021

Poté, co streamovací služba Netflix na jaře loňského roku vydala Pána tygrů, dokumentární minisérii o výstředních chovatelích kočkovitých šelem, kteří se pro svou vášeň a obživu nebojí porušit… (více)

Nicolas Cage opouští roli Joa Exotica

Nicolas Cage opouští roli Joa Exotica

14.07.2021

Když na jaře loňského roku vypustil Netflix do světa dokumentární minisérii Pán tygrů o excentrických chovatelích kočkovitých šelem, zaznamenal s ní obří úspěch díky dramaticky bohaté „true crime“… (více)

Reklama

Reklama