Reklama

Reklama

Pán tygrů

(seriál)
  • USA Tiger King: Murder, Mayhem and Madness
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o chovu velkých koček a jeho podivném podsvětí obývaném výstředními postavami, které prostě musíte vidět. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (159)

boshke 

všechny recenze uživatele

Tak se mi dařilo odolávat tlaku svého okolí (jedna kamáradka, druhá kamarádka, třetí kamarádka, čtvrtá kamarádka; chlapi se na Tiger Kinga nekoukají? Nebo jen mají méně volného času?) cirka čtyři měsíce než jsem si řekl "Co dělat s celodenním bolehlavem? Ale tak jo, pustím si to a udělám si názor.". A musím říci, že to není ani ZDALEKA tak revoluční, převratné a senzační, jak se celý svět tváří... Co to vůbec je? "Dokumentární seriál o chovu velkých koček", jak píše Netflix? Určitě ne. Kočky jsou tu pouhou kulisou. Kdyby Joe a Carole sbírali známky, byl by to "dokumentární seriál o sbírání známek". Neoznačil bych to ani (investigativním) dokumentem. Tohle je panoptikum, reality show - Vyvolení: buranská edice. Nepřijde mi to ani bůh ví jak natočené, poskládané dohromady. Zpočátku jsem oceňoval absolutní nestrannost autorů, kdy jakékoli komentáře té které strany jsou prostě podávány bez jakéhokoli komentáře. Ve finále mi však přišlo, že to jen demonstruje nulovou investigativní ambici autorů: "Neměli bychom se k tomu všemu, co jsme natočili, nějak postavit, vyjádřit?" - "To je zbytečný. Podívej se na ten bizár. K tomu nemusíš nic dodávat."... Zároveň bych si dovolil zapochybovat o (absolutní) autentičnosti tohoto počinu. Zcela věřím, že všichni jsou takoví pošuci, jak jsou tam vykresleni, ale i sám pan producent Rick Kirkham říkal, že Joe se choval zcela jinak, když běžely kamery (aneb natáčíme Joe Exotic TV reality show, natáčíme natáčení Joe Exotic TV reality show a natáčíme natáčení natáčení Joe Exotic TV reality show). A zadruhé autentičnost vlastně nosného tématu celého seriálu - murder for hire. Když "dokumentaristé" natáčí tebe, tvého úhlavního nepřítele a člověka, u kterého si chceš vraždu objednat, tak si NEOBJEDNÁVÁŠ VRAŽDU V PŘÍMÉM PŘENOSU!!! Těším se, až to se svým okolím proberu, aby mi vysvětlili, co na tom na rozdíl ode mne vidí... 60% ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Dokument o partě teplých vidláků a jejich ZOO s tygry, natažený na neúnosnou délku. Dokoukal jsem to, jen protože bylo na samém začátku prozrazeno, že ten vrchní vidlák skončí ve vězení, a přál jsem si vidět, jak trpí. Ač jsem velmi milý a mírumilovný člověk, po celých šest hodin jsem mu přál, aby ho některý z jeho tygrů rozsápal na cucky, což se bohužel nestalo. Obsah dokumentu není nezajímavý, ale kdyby se vybralo "best of" do 90timinutového filmu, bylo by to mnohem lepší. ()

Reklama

Abes 

všechny recenze uživatele

Rasslin' with a tiger. S ohledem na ohlasy lze očekávat vtahující podivnost, prozatimním vrcholem je pro mě čtvrtý díl, a to především po scéně, kde se Joe Exotic prohání pickupem a z repráků se line hudba s nezaměnitelným country fílingem jíž je sám autorem. Výjev za hranicí sebestřednosti, tohle je charakterová singularita. Zástup příšer se s každým dílem rozrůstá a pojem svoboda (nejen projevu) získává bizarní obrysy. Welcome to the jungle. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!!! Ujetá, bizarní, adrenalinová jízda. Taková, jak po hodně divokém večírku, kdy se ráno probudíte a jen si říkáte wtf? Zdálo se mi to, nebo ne? Je to vážně všechno pravda? O tom nechť si udělá obrázek každý sám, každopádně Tiger King je rozhodně nejšílenější dokument, co jsem kdy viděl. Na jedné straně Joe Exotic, výstřední homosexuální (nic proti) excentrický chovatel divokých koček, na straně druhé Carole Baskin, jeho úhlavní nepřítel, nejen v byznysu, která (možná) ví něco o zmizení svého druhého manžela, který se ztratil a zatím nikdy nenašel. To jsem vyjmenoval jen ty hlavní dva, abych to trošku zkrátil. Dále jsou zde dva Joeovi manželé, obchodní partneři, další chovatelé z jiných koutů USA, další zaměstnanci a také lidé co se podíleli na natočení celého seriálu. Když se to pak celé natočí a sestříhá má z toho člověk až hrůzu jak se vůbec něco takového mohlo stát. Jenom spousta keců, jak rádi chováme zvířata, ve finále pak jen touha po penězích, slávě a zisku, což platí skoro pro všechny chovatele, co se tady mihli. Soudní pře, následné vyšetřování FBI, to už jen taková třešnička na dortu, který možná někomu po snědení malinko zhořkne. Vždycky jsem si myslel, že (někteří) obyvatelé USA jsou tak trošku podivíni a po zhlédnutí tohoto výborného dokumentu už mi to asi nikdo do konce života nevymluví. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Těžkej a s každou další epizodou stále nechutnější bizár. Skutečná buranská reality show, roztažená do pěti šílených let, ve které nakonec prohráli všichni hlavní aktéři svou lidskost (jestli ji vůbec kdy měli). Rozumím, proč se rychle pozornost tvůrců přesunula na tyhle lidské karikatury a kreatury, ale v pozdější fázi jsem si přál, aby se tak moc nezapomínalo na ty ubohé, nádherné, majestátní tygry a další zvířata, které z toho všeho vycházejí jako největší oběti. Americký sen v reálu. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

Související novinky

Netflix vyhodil zásadní manažerku

Netflix vyhodil zásadní manažerku

02.04.2023

Netflix stále prochází reorganizací s cílem ušetřit a zajistit, že u něj budou vznikat co nejsledovanější tituly. Posledním kolem těchto změn neprošla Lisa Nishimura, která ve firmě pracovala už od… (více)

Pokračování Pána tygrů oficiálně potvrzeno

Pokračování Pána tygrů oficiálně potvrzeno

23.09.2021

Poté, co streamovací služba Netflix na jaře loňského roku vydala Pána tygrů, dokumentární minisérii o výstředních chovatelích kočkovitých šelem, kteří se pro svou vášeň a obživu nebojí porušit… (více)

Nicolas Cage opouští roli Joa Exotica

Nicolas Cage opouští roli Joa Exotica

14.07.2021

Když na jaře loňského roku vypustil Netflix do světa dokumentární minisérii Pán tygrů o excentrických chovatelích kočkovitých šelem, zaznamenal s ní obří úspěch díky dramaticky bohaté „true crime“… (více)

Reklama

Reklama