Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Smith hraje s Genem Hackmanem ve strhujícím a napínavém thrilleru, kde se neustálá akce snoubí s nejvyspělejší technologií. Robert Clayton Dean je úspěšný washingtonský právník, u něhož - bez jeho vědomí – skončí video, které spojuje vysokého úředníka všemocné National Security Agency s politickou vraždou. Smrtonosná skupina dokonale vycvičených agentů NSA proti němu vede neúprosné tažení za použití té nejmodernější techniky, jehož cílem je Deana zdiskreditovat a získat zpět usvědčující důkazy. Členkou impozantního hvězdného obsazení je i Regina Kingová. Připravte se na ještě větší příval akce, zatímco Dean zoufale závodí s časem, aby získal zpět svůj kdysi normální život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (618)

liskam 

všechny recenze uživatele

Zrovna včera jsem na to koukal, a musím říct, že i když to bude za chvilku 15 let starý film. Atmosféru, napětí a akci má lepší než většina dnešních akčňáků. Kombinace Smith, Hackman a Voight je v podstatě bezchybná. A hlášky z filmu se mi z hlavy jen tak nevypaří. Kdo tuhle věcičku ještě neviděl, mohu rozhodně doporučit. Za mě 90% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomuto snímku od Tonyho Scotta vyhýbal. Je to opravdu super špionážní film. Will Smith se k všemu nachomýtne jako slepý k houslím a pak do jde ráz na ráz. Jako právník se dostane do složité situace a pověsí se na něj vládní agentura. Pak už jen zbytek filmu utíká, aby zachránil sebe, svou rodinu a dostal pravdu na povrch. Závěrečný zvrat se mi dost líbil a byl celkem chytrý. Obsazení je taky skvělé. Na tu dobu měli fakt skvělé technologie. Will si občas zavtipkuje. "Rád nosím dámské spodní prádlo." :D ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Nepřítel státu si bere to nejlepší z atmosféry akčních filmů raných 90. let (Smrtonosná -doplňte-, Uprchlík) a dodává k ní hi tech elementy v podobě všudypřítomných, sledovacích/sledujících kamer a satelitů. Film perfektně startuje z chytlavého a "klidnějšího" úvodu až po akční film pohybu, kdy postavy doslova utíkají před očima velkého vládního bratra s nemožností se pořádně vydýchat. Gradace je výborná, film je perfektně napínavý a zábavný po celých 130 minut, hlavním postavám nechybí charisma a závěr je také překvapivě promyšlený, nebo chcete-li cool... Nejlepší Tony Scott. 9/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazený a zrežírovaný thriller o muži, který se octl v nesprávný čas na nesprávném místě a stává se štvanou zvěří. Strhující tempo snímku nepovoluje ani na okamžik a i zdánlivě nevinné, ovšem bedlivě sledované a odposlouchávané dialogy se stávají zajímavým a napínavým prvkem příběhu. Ke všemu pak ještě nápadité honičky, přestřelky a výborné vyústění dělají z Enemy of the State jeden z vůbec nejlepších akčních filmů 90. let. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Paranoia? No možná, ale tenhle strhující politický thriller roste z obav vytýčených v Orwellově 1984, oči Velkého bratra zírají otevřené dokořán... PS: Zajímavá je provázanost s Coppolovým filmem Rozhovor / The Conversation, kde Gene Hackman o čtvrtstoletí dříve sehrál velmi podobnou roli... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (21)

  • Budova, která slouží jako zázemí Brilla (Gene Hackman), je bývalá továrna na sodovku Dr. Pepper. (don corleone)
  • Brill (Gene Hackman) ve filmu používá zbraně Colt M1911 ráže .45 ACP a Remington 870 ráže 12 gauge. (dc125)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama