Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nedá se filmu upřít zajímavě pochmurná nálada a jisté napětí. Jenže i na těch 90 minut je to vedené tak pomalým tempem a s docela malým množstvím postav, že to, kdo za tím vším je, si divák domyslí docela brzy - a to i za těch okolností, že pár těch předhozených podezřelých má příjmení na B. V určité části se to pak zvrtne v klišé na klišé, navíc ty logické lapsy mě štvou, včetně toho největšího (kdekoliv by polda střelil úmyslně civila, šel by od válu, ne že by dál dělal svůj job jako by se nic nestalo). Sice mne chvíli bavilo objevovat démony minulosti postav, ale nakonec jde zase o klišé, navíc vždy jen naznačené, a o tom svérázném národu, který má vlastní policii, bych chtěl taky vědět víc. Nebo vůbec není vysvětlené, proč jim dělal tracheoktomii - a proč si policistka chybějící informace v pitevní zprávě nevšimla dřív (já vím, aby jako bylo napětí) a proč nešla po stopě, kdo by takovou operaci v okolí tak čistě mohl udělat. Jenže to by film musel skončit moc brzy. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Chlápek má rezervaci kde má zvířata co se nesmí lovit. Jednoho dne mu tam naběhne vrah co zde vraždí ženské a on se toho vraha snaží zastavit. Policie je jako vždy neschopná, ale zase mě překvapilo kdo vraždil měl jsem jiný tip sice mě to přijde jako vycucané z prstu v hodině dvanácté, ale proč ne. 40 procent do televize někde třeba ve večerních hodinách ideálka ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kdesi v ontarijské rezervaci pobíhá maskovaný vrah a loví hlasivek zbavené oběti. V patách má místního správce, který, kromě toho že chlastá, pohřešuje už pět let dcerku a místní šerifku, jejíž bratr je místní grázlík. Jedinou pořádnou stopu je specifická zbraň, kterou zabiják používá. Tématicky nic nového pod sluncem a totéž se dá říct i o zpracování. Na nějakou kulervoucí akci rovnou zapomeňte a napětí, které by se dalo krájet, tu také nečeká, ale herci jsou fajn a docela to odsýpá. Samotná zápletka je rozehraná tak, že sice nevíte, kdo je vrah, ale zaručeně víte, kdo jím není. Samotné odhalení mi pak přišlo trochu překotné a je škoda, že Pront se místo některých zbytečností nevěnoval samotnému vyšetřování. Solidní jednohubka, ale od režiséra D'Ardennen jsem čekal víc. 60% ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Echo Falls v Minnesote, mestečko, v ktorom zákony zvyšku USA fungujú len ako dobre mienené odporúčania a keby sa tu miestni hojili ešte o kúsok rýchlejšie, vstávali by z mŕtvych. Tata Nikolaj, miesto nezvestnej dcéry, našiel fľašku a ostalo mu akurát lepenie letákov s jej podobizňou (dcéry, nie fľašky), opilecká sebaľútosť a pes chytrejší pána. Aj keď uveriteľnosť ťahá za kratší koniec a pri záverečnej vrahovej kázni som už len mávla rukou, stále ide o celkom slušný thriller a nudiť sa väčšinou nebudete. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tieto námety sú pre mňa rovnako vzácne, ako pre farára omšové víno. Akurát dosť naserie, keď jeden z miništrantov po "ulízaní" ofiny z pokľaku, nezavrie poklop na bandaske. Potom to dopadne tak isto, ako tento film, ktorý miesto kompletného zážitku, ponúka lacný hlavy bôl, ako Hradná svieca po rannom prebudení. Škoda, pritom "Serial Killer", je vždy vďačnou myšlienkou na kruté prebudenie do reality. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Šerifka Gustafson (Annabelle Wallis) vstoupí do pružinové pasti na medvědy. Krátce poté se ukazuje, jak chodí sotva kulhající. Ve skutečném životě by jí byla noha utržena. (Johnny.ARN)
  • Poté, co je Rayburn (Nikolaj Coster-Waldau) postřelen do břicha a ošetřen, by bylo prakticky nemožné, aby se postavil na nohy a běžel lesem jako o necelých 24 hodin později. (Johnny.ARN)
  • Poté, co Rayburn (Nikolaj Coster-Waldau) stráví většinu filmu pátráním po neznámém útočníkovi, který možná před pěti lety unesl i jeho stále pohřešovanou dceru, se v čase 01:15:00 dozvídá přímou stopu a je mu řečeno, že „to by mohl být můj soused, bydlí támhle na kopci“, ale Rayburn se ani neobtěžoval zeptat na jeho jméno. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama