Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Chachá, dal sem 5 hvězdiček a z 62% se to zvedlo na 63%, což znamená, že to asi nehodnotilo zatím moc lidí. Ale až se tomu stane, věřím, že tenhle film půjde do "červenýho", kam právěm patří. Je to žánrově něco mezi Zmizením a Wind river. Od začátku sem byl ohromen tekoucí řekou, na kterou by sem se mohl asi dívat celej film :o). No, ale to bybyla škoda to celý pročumět na řeku, když je to od začátku náramně napínavej film. Hlavní herec už je taky velká persóna, tady mi krapet připomínal Logana, to když lemtal jednu flašku za druhou. Téma vynikající, prostě skvělej film s neotřelým dějěm. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Výborná temná atmosféra, hodně podezřelých a nepříjemných lidí, ale trochu to kazila šerifka silně překračující své pravomoce, aniž by za to byla nějak postižena nebo nedejbože odstavena z funkce. A ještě mě překvapovalo, s jakými zraněními správce rezervace pobíhá po lese a vláčí těžká břemena, prostě tvrďák každým coulem. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

V rámci svého žánrového zacílení určitě nadprůměr. Cením hlavně pečlivě rozeseté vztahy mezi aktéry, které jsou docela smysluplně zúročované a minimálně v jednom momentě ústí do příjemného scenáristického překvápka. Pro sychravé prostředí severských lesů mám slabost a Nikolaj je borec, který tyhle menší produkce v klidu přerůstá. Škoda, že se občas zapomínalo na kapku realismu, že šerifka zůstala navzdory potenciálu dost poddimenzovaná a že zásadní odhalení vraha přišlo jen čirou náhodou, akorát v potřebný čas. Na Silencing je toho hodně dobrého, ale jen při troše námahy to mohlo být ještě o chlup lepší. 70% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[30%] Sakra, mě to vůbec nebavilo. Jediným kladem mi zde přišel jen ten ústřední herec Nikolaj Coster-Waldau, který má charisma a mám ho rád především ze seriálu Hra o trůny. Ještě tak ze začátku to vypadá na dobrou tíživou atmosféru, ale ani ne od druhé půli filmu se to začne vléct jak smrad. Nějakými těmi nudnými zvraty to značně být dost překombinované, že jsem odzíval i to finále. Jen 1* dávat nechci, tentokrát budu hodný, jen nechápu, proč to někdo jakoby trochu přiřazuje ke skvělému Wind River … ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU'RE JUST SAYING THAT BECAUSE YOU THINK YOU'RE DYING." ----------- Neviem, či som urobil dobre. Pozeral som nejakú zasranú verziu, ktorá v scénach, kde sa toho priveľa dialo, sekala, no a taktiež bola, mám pocit, dosť presvetlená, z čoho mám práve celkom obavy, či náhodou nezničila štylizáciu filmu, ak mal byť tmavý vďaka nejakému krásnemu kamerovému filtru. No čo už, nevedel som vydržať, eventuálne zistím, ako to malo byť. Obsadenie u mňa vyhralo na plnej čiare – McClarnona žeriem úplne a absolútne všade a do Annabellky som zabuchnutý už od čias, čo som ju prvý krát zočil ako archeologičku v špatnej Múmii. O Coster-Waldauovi sa nemusíme ani baviť, i keď popravde mi viac ako Joela z TLoU pripomínal starého, zarasteného Matthewa Foxa. Boh (alebo čokoľvek) žehnaj casting directorovi, čo toto dal dokopy. Viac než silné štyri hviezdy, maximálna možná spokojnosť. Odporúčania sú na mieste. Replay čoskoro. --- (14.10.2020) Tak teda aj ofíko verzia bola v niektorých scénach dosť presvetlená, ale aspoň mi to už nesekalo x) --- Bonusy: Creating a Weapon: The Silencing Spear, Making The Silencing --- (28.7.2021) Minulý rok som na narodeniny chcel len dve veci – popiči film a drsnú búrku. Dostal som oboje v podobe krutého hromobitia a snímky The Silencing. A tak som si hovoril, že sa veľa nezmenilo a presne to isté mi postačí aj tento rok. A tiež som dostal oboje. Opäť znova The Silencing (plus No Country for Old Men a Wrath of Man) a s príchodom polnoci prišli aj orgazmické hromy a blesky. Keď sa darí, tak sa darí. --- (28.7.2022) Tak aj tentoraz, hoc na začiatku dňa, než na jeho konci. --- (28.7.2023) Trojročná šnúra bola práve prerušená. Krista! (28.7.2020) (14.10.2020) (28.7.2021) (28.7.2022) (28.7.2023) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • I po úplném odstranění hlasivek není člověk němý nebo neschopný mluvit. Ačkoli by nebyl schopen vokalizovat nebo vyslovovat zvuky, mohl by stále mluvit šeptem. (Johnny.ARN)
  • Na začátku filmu šerifka (Annabel Wallis) dostane telefonát z rádia. Když odpoví, mluví do špatné strany mikrofonu. (Johnny.ARN)
  • Nástroj pro vrhání oštěpů používaný ve filmu se nazývá „atlatl“. Házecí oštěpy se objevují velmi brzy v historii lidstva v několika částech světa a jejich používání v tradičních společnostech přetrvalo až do současnosti a v posledních letech se znovu objevují i pro sportovní účely. Ve Spojených státech se pro oživené použití vrhačů oštěpů často používá nahuatlské slovo atlatl. Australští domorodci nazývali svůj nástroj pro vrhání oštěpů Woomera. Tradiční majitelé jej stále používají ve venkovských oblastech Austrálie a ještě před 230 lety jej běžně používali první lidé v celé zemi. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama