Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Neúmyslné zabití uvrhne mladého muže do víru vražedných intrik. A zrovna když se mu podaří najít lásku a svobodu, strhne ho jediný telefonát zase zpátky. (Netflix)

Recenze (157)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem do nového roku vkročil něčím správným, je to stoprocentně výběr španělského seriálového thrilleru od mého už teď definitivně oblíbeného rejži Oriola Paula, co se nám po svých geniálních filmových počinech (dva mi stále chybí) opět vydal zavařit mozky a zase se mu to podařilo. Nedoporučuju tenhle skvost komukoli, kdo si jde večer k televizi jen odpočinout. Ale kdo si chce užít neutichající jízdu, co mu nedá spát, bude tady naprosto správně. [viděno na Netflixu] ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mnohopostavových a dějomacatých vyjebávacích napínačů, které jednoho neuprudí xmrti, popřípadě neskončí nějakým scénárasistickým chaosem či myslomrdem, vyjebávajícím akorát tak s divákem, je jako vysokoškolsky vzdělaných cigošů.  Téměř kompletní partička z Contratiempa v čele se záživně matoucím matadorem dávkování informací - Pavlem - opět svérázným rukopisem dokázala uklohnit z mnoha přeqapivých ingrediencí totálně zábavné, výživné a lehce stravitelné gaspáčo, ba dokonce zlidštit a zesvižnit předlohu vyhlášeného grafomanského uspávače hadů a profesionálního nudila Babrala Kolena, což je v praxi téměř nemožné. Osvěžující, nehtohryzně gradující osmihodinový scénáristický a herecký koncert zcela bez volných konců a bez jediného negra či nechutně zotročeného Aztéka. Fuj, nediverzitní, unikulturní rasistické svinstvo bez sluníčkového poselství nových pořádků, okamžitě tvůrce ostrakizovat, zničit jim kariéry a pryč s tím z éteru! ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím přiznat, že mě víc bavila první polovina seriálu, v níž scénář předkládal divákovi stále nová tajemství a záhady, aniž by cokoli vysvětloval. S tím, jak jsem v druhé půli dostával až příliš polopatická vysvětlení, začal u mě seriál lehce upadat; s postupujícím dějem příběhu se navíc začaly objevovat menší i větší díry v logice, které celé záležitosti dost škodily. I přes tyto připomínky mě ale seriál bavil a na rozdíl od jiných počinů nelituji času, který jsem u něj strávil. Když si holt rozumí režisér se scénáristou, musí to být na výsledku znát:-) ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Typicky španělské mysteriózní drama soustředěné na to, aby od počátku do konce se držely pevně utajené linie, které se postupně rozplétají. Dvě pavučiny lží a příběhů se do sebe zapletou jedním v podstatě nahodilým vztahem (manželstvím), Seriál o nechtěném zabití a pomstě. Seriál o striptérce a prostitutce s rukami od krve. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Španěly moc nemusím, už by kurva tu Koridu měli zakázat a to je hlavní důvod. Ale filmařsky jsou teda v ohromné kondici a Nevina mě teda zas posadila na půl dne k TV a ani jsem se nehnula. Viděno, čert ví proč v němčině, ale vůbec mi to nevadilo. Naopak němčina je tvrdá a syrová a tahle osmidílná jízda taktéž. Takže proč ne. Hlavní hrdina samozřejmě sympoš s pošramoceným životem a to máme rádi, když není dokonalej a tíží ho hříchy. Jeden nechtěný, ale druhý ano, jak se nakonec ukáže a panáček, teda umí lhát, až se hory zelenají.  Agilní vyšetřovatelka co nespí, nejí a je do nového případu zakouslá, jak buldok do kýty. Opět nahlídneme do zákulisí luxusního bordelu, kde je vše vyšperkované do bolesti, ovšem to je jen na očko. Zaměstnankyně na HPP musí být extra v lati. Jak bylo vtipně poznamenáno." Taková prdélka musí srát cukrovou vatu". Pokud jsou holky vzpurné, šporují potajmu do kasičky a otvírají si hubu na toho odpornýho mukla co tomu šéfuje, vyšperkuje jim fasádu tak, že se k tyči doplazí s tunou šminek a moc se na ní bolestí nerozjíždí. Nesmí chybět odpornej záporák, samozřejmě nikdo menší, než vyšetřovatel z vnitřního, co si libuje v mlácení šlápot k smrti na kontejnerových orgiích. Mnohavrstevné vyprávění, spousta postav a osudů, které ovšem šlapou, jako švýcarský hodinky. Nechybí sex, drogy, vydírání, násilí, zvrácené uchylárny a jiná prima zábava, kterou sice opovrhujeme, ale rádi se na ni podíváme. Obvzlášť, když je takhle perfektně natočená. Skvělé herecké výkony a hutná nehty ohlodávající atmosféra, která postupně graduje, jako lajna dobrýho koksu. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (3)

  • Ve 2. minutě, když Emma (Juana Acosta) tančí u tyče v nočním klubu, slyšíme v pozadí skladbu „Third Day of a Seven Day Binge“, která vyšla jako první singl z devátého studiového alba „The Pale Emperor“ od amerického zpěváka Marilyna Mansona v roce 2015. (Trajektt)
  • Krátko pred koncom epizódy si môžeme povšimnúť, ako Mateo (Mario Casas) sedí s deťmi v obývačke a spoločne pozerajú film. Konkrétne sa jedná o španielsku animovanú rozprávku z roku 2019, Klaus. (TomX2)

Reklama

Reklama