Reklama

Reklama

Kosmický hřích

  • USA Cosmic Sin (více)
Trailer 1

Píše se rok 2524. Ze vzdálené planety zrovna přišla zpráva, že se podařilo uskutečnit první setkání s mimozemskou civilizací. Armáda musí ihned zareagovat, aby odvrátila hrozbu mezihvězdné války. Osud lidstva je v rukou sedmi odvážlivců, kteří se vydávají na unikátní misi. Věří v nejlepší, ale připravují se na nejhorší. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (92)

MickeyStuma odpad!

všechny recenze uživatele

Sedm problémových vojáků preventivně zaútočí na nově objevenou mimozemskou civilizaci v naději, že zabrání hrozbě války. Jako naprostý nesmysl to zní úžasně. A jak by se to mělo vlastně brát? Jako sci-fi mix Sedmi statečných a Tuctu špinavců? A to není všem inspiracím ze starších snímků konec. Je toho skutečně hodně. Invazivní zápletka s mimozemšťany připomene snímek ´Duchové Marsu´ (2001). Záběry s létajícími auty v metropoli a syntezátorový hudební podkres jako z filmu ´Blade Runner´ (1982). A třeba Bruce Willis v onom podivném skafandru jakoby celý zřízený vyskočil ze svého filmu ´Armageddon´ (1998). A dalo by se pokračovat. Domnělé nízkorozpočtové akční sci-fi drama by se chytlo na počátku devadesátých let ve videopůjčovnách, kdy byl po takovýchto žánrech hlad a daly se v regálech najít různorodé skvosty. Ale nyní? Naprosto nudná sci-fi etuda bez špetky logičnosti a nějakého nadšení. Máme tu Bruce Willise, Lochlyna Munra a Franka Grilla, ale nikdo z nich jako tahouni už dávno nefungují. Hodnota filmové zábavy se rapidně blíží svého dna, i když snaha na CGI vizuálních efektech předčí ponurost známého studia Asylum. Scenáristický přešlap je však pro víc, než pro ostudu. Nějaké napětí, dramatizace či vtípek na odlehčení? Ne. Jen prosté zoufalé nic. Pro noční televizní vysílání tohle stačit bude, ale divácky rozhodně zůstane bez sebemenšího zájmu. ()

sedm.1 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tentokrát mě Willis opravdu ale dostal. Snad vůbec poprvé bych totiž nedokázal komukoliv odpovědět na tu nejjednodušší otázku, o čem byl film, který jsem právě dokoukal. A není to rozhodně způsobeno mou nepozorností, a už vůbec ne případnou dějovou náročností, ne, je to způsobeno tím, že scenárista a režisér v jedné osobě je totální idiot, který absolutně nedokázal poslepovat jednotlivé scény do určitého, alespoň částečně smysluplného celku, který by minimálně dokázal alespoň zodpovídat na případné divácké, všetečné otázky, a to jako třeba kam běží ta postavička? A proč tam běží? A proč tenhle dělá tohle a tamten říká tamto? A takhle bych mohl pokračovat dále a dále, ale na nic z toho prostě nelze odpovědět, jelikož opakuji, tvůrce Cosmic Sin je naprostý lempl, který vůbec netušil, co dělá. Prostě děsivý škvár. Lacinost jiných filmů mě jinak neuráží, ovšem i v tomto ohledu je tato podívaná výjimečná, jelikož její lacinost je zde natolik do očí bijící, že si říkám, zdali tohle má vůbec někdo zapotřebí. Rozpitvávat tu pak další ingredience, jako efekty, akci, herecké výkony, dialogy, emoce, napětí, atmosféru, nic z toho nemá cenu nějak hodnotit, vše je naprosto mimo tabulky snesitelnosti, já zkrátka tady nemám příliš co řešit, vůbec jsem nepobral, co tohle jakoby sci-fi mělo znamenat, prostě ryzí, nekompromisní Odpad! ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jasně, kdyby v tom nehráli třeba Willis, Grillo a Mandylor, řekl by si nejspíš většinový divák "No zase tak špatný to nebylo, na takovou levnou poloamatérskou videoscifárnu...". No ale protože v tom hrají Willis, Grillo a Mandylor, většinový divák nakvašeně prská "No jak v takový levný amatérský sračce může hrát třeba takovej Willis? To už jako bere úplně každej štěk?" Ne, nemyslím. Myslím si, že Willis má prachů plnou prdel, takže bere role jaký chce, jaký ho baví a ve kterejch se nebere/nemusí brát moc vážně. Na těchhle filmech určitě nezbohatne, takže je točí pro srandu, to je moje domněnka. A taky myslím, že leckoho třeba sere, že si nějakej starej dědek hraje pro zábavu na generála Krváka v levných lobotomizovaných střílečkách, ve kterých si i tak přijde řádově na mnohonásobně víc merglí než ten, koho to sere. Capisci? A na odlehčený videobéčkový scífko to náhodou nebylo tak špatný, fantasmagorický filmy o zlých parazitických emzácích i levný vesmírný střílečky já tuze rád. A že v tom hráli Willis, Grillo a Mandylor, jsou jenom body navíc (i když Willis mi přišel takovej nějakej sešlej a bez šťávy, to v nedávným Breach vypadal i působil minimálně o deset járů mladší). Fajn relax po šichtě, zápletka, hlášky, triky a výprava jako z křížence Red Dwarfa, Lexxe a Star Gate, pobavil jsem se. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

U Willise to tak nějak už čekám. Jemu je stejně všechno fuk a jediný, o co mu jde, jsou šeky, aby mohl zaplatit tu vilu s bazénem. U Franka Grilla mě to ale mrzí. Ten chlap na drsňáky s kvérem má s přehledem. Nikdy to nebude áčková hvězda, ale už několikrát ukázal, že prostě umí. Tak proč se proboha sejří do takových sra*ek?! Od 30. minuty je film prakticky nekoukatelný a jen čekáte, jestli tomu vůbec někdy bude konec. Těch 90 minut má pocitově tak 300. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Velmi ubohá studiovka. Parta nějakých ksichtů v čele s vynuděným Willisem a vždy odporným Grillem buď tlachá o hovadinách nebo chodí po fabrice. Třepavá protivná kamera, pitomé filtry barev, odpadní námět, dementní scénář, střih i superlaciná realizace. Ani jeden výstřel není skutečný, vše digi a laxně odbyté. Otřesný fakt nedívatelný hnůj. Kdyby Troška natočil vážně míněné sci-fi, tak tak nějak by to asi dopadlo. (1%) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl nafilmován během března 2020 v americkém státě Georgia, konkrétně se točilo ve městech Atlanta a Norcross. Hlavní natáčení pak skončilo těsně před vypuknutím pandemie covid-19. (fiLLthe3DD)
  • Bruce Willis (James Ford) za film obdržel honorář ve výši dvou milionů amerických dolarů, přičemž všechny své scény zvládl natočit za pouhopouhé dva dny. Rozpočet snímku byl zhruba 20 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Byly uděleny Zlaté maliny

Byly uděleny Zlaté maliny

27.03.2022

Jak už bývá každoroční tradicí, den před rozdáním zřejmě nejprestižnějších filmových ocenění, jakými jsou Oscary, přichází i udělení nejznámějších anticen. Zlaté maliny každý rok směřují nejhorším… (více)

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

16.05.2021

Hvězdy kultovního snímku Pulp Fiction Bruce Willis a John Travolta si po necelých třech dekádách zopakují spolupráci. Oba se totiž objeví v novém akčním filmu Paradise City. Snímek chystá režisér… (více)

Reklama

Reklama