Reklama

Reklama

Pomsta

  • Česko Zrozená pro pomstu (více)
Trailer 1

Anna (Maggie Q), kterou jako dítě zachránil a vycvičil legendární zabiják Moody (Samuel L. Jackson), je nejtalentovanější placenou vražedkyní na světě. Když je však Moody - muž, který pro ni byl jako otec a naučil ji vše, co potřebovala vědět o důvěře a přežití - brutálně zabit, Anna přísahá pomstu. Jakmile si s ní tajemný vrah (Michael Keaton) začne hrát na kočku a myš, jejich konfrontace se stane smrtící. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (132)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Je super vidět, že skoro 80 letý Martin Campell má řemeslo pořád v paži, na druhou stranu je trochu smutné, že právě tento dědula natočil nejlepší akčňak s ženskou hrdinkou, co jsem viděl tak od Atomic Blonde. Film má ve své podstatě jen dvě chyby. Tou první je menší porce akce. To zamrzí o to víc, vzhledem k tomu, že je parádní a ve chvíli, kdy Maggie Q někoho likviduje je radost se dívat i díky příjemnému zobrazení násilí. Druhé negativum je pak celkově slabší závěr, který není úplně uspokojující. Jinak je to výborná, trochu pomalejší žánrovka, kde potěší akční scény i parádní herci. Zvláště staří pardálové se zde vyloženě bavili a Keaton nikdy nebyl víc cool. ()

tomashrabek 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že som videl úplne iný film, než všetci ostatní – tak nadhodnotené mi príde aj toto priemerné hodnotenie na ČSFD. Možno trochu wishful thinking smerom k režisérovi, ktorý má svoje najlepšie výkony dávno za sebou a v poslednej dobe prichádza skôr so zabudnuteľnými, alebo priam zlými kusmi. Protégé je úplne zbytočný a nevýrazný film so stokrát prevarenou primitívnou zápletkou, nesympatickými postavami, nechutnou romancou a zvratmi, pri ktorých som párkrát vyprskol smiechom. K záverečným titulkom som sa vyslovene prebojoval cez zatvárajúce sa oči. Na netflixovskú Kate sa to nechytá ani náhodou, a to ani tá nie je žiadnym akčným Občanom Kaneom. ()

Reklama

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film s ještě zvláštnějším scénářem, který nenabídne divákovi nic nového a tak se The Prótégé může spolehnout jen na opravdu slušnou brutální akci a skvělou Maggie Q z které máte opravdu pocit, že se v roli pomstychtivého zabijáka nezastaví vážně před ničím ( Samuel jen jako ozdobička). Každopádně bych možná i tu čtvrtou hvězdu zvážil pokud, by přišel opravdu nadupaný a zábavný finiš, ale bohužel nejlepší akční sekvence jsou spíše v první části a ke konci tvůrci vsadili na jakési konverzačky mezi hlavními postavami a tak na mě snímek působil opravdu nedotáhnutým a průměrným dojmem. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Protégé je úplně v klidu pohodová oddechovka s ženským Johnem Wickem v hlavní roli, kterou zde hraje pěkná a zkušená Maggie Q, ale mě tu zaráží fakt, že celý film nevyznívá ani tak béčkově jako spíše, že připomíná jakoby se jednalo už o pokračování, tedy druhý díl, kterému chybí troufalost jedničky (což je doslova letošní druhý Zabiják & bodyguard), ve kterém shodou okolností také hraje Samuel L. Jackson. Jinak akce je výživná a Michael Keaton si to tu dost krade pro sebe svým hereckým umem, jediné co, tak ta nesmrtelnost hlavní postavy, což je ale v dnešní době v tomto žánru už naprosto běžná záležitost. Čisté 3* ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Starší filmy Martina Campbella mám opravdu rád, v případě této podívané musím ale bohužel konstatovat, že tentokrát tedy docela selhal. To, že akční filmy s mužskými hrdiny jsou už asi mimo hru, jsem si začal tak nějak bohužel zvykat, ale popravdě, když je i hrdinka cool, tak proč ve výsledku ne, a v tomto ohledu problém Pomsta tedy nemá, jelikož Maggie Q se do akční polohy poměrně hodí, při akci nevypadá úplně trapně a celkově i jako chladnokrevná drsňačka působí prostě věrohodně. Navíc tu v tom nezůstala sama, jelikož i ostatní zúčastnění herci a jejich postavy nejsou marní, především pak Michael Keaton je vyloženě skvělý a pro mě osobně je tím nejvýraznějším hercem i postavou právě on. Ani v samotné akci pak ale neshledávám nějaký zásadní zádrhel, je nekompromisní, krvavá, choreograficky přehledná, různorodá a je jí i poměrně dost. Tyto dva důležité faktory zde zkrátka fungují a film hodně zachraňují. Jenže k čemu to, když zbytek filmu hraje proti nim a to dost výrazně. Především tedy zápletka je jedna z nejhorších hovadin, co jsem za poslední dobu vůbec viděl, jelikož ta byla snad mizerná i na céčkový film. Nevadila mi tedy ani tak ta její celková tuctovost, ale spíš veškeré ty totální nesmysly a nelogičnosti, co obsahovala, ta její šílená kostrbatost, naivnost a naprostá hloupost, já v tomto ohledu prostě Pomstu vůbec nedával, no a závěr tento můj dojem pak už jen podtrhl, strašný. Krom toho mi tu ale zcela chyběli i další prvky, jako atmosféra, napětí, emoce, případně třeba nějaká dramatičnost, nebo i odlehčenost, nic z toho se tu ovšem nevyskytuje, prostě úplně oholený, nepůsobivý film. Martin Campbell si tu tak zkrátka skutečně vybral hodně slabou chvilku, a tak místo aby mě tento snímek díky povedenému castingu a akci bavil, tak mě nakonec kvůli opravdu debilní, zpackané zápletce nehorázně sral. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v rumunskom Bukurešti a vietnamskom Da Nang. Natáčalo sa aj v Bulharsku a Veľkej Británii. (Real Tom Hardy)
  • Na hudbě k hlavnímu traileru se podílel mimo jiné i český skladatel Tomáš Oliva. (Qaeky)

Reklama

Reklama