Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 1

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (588)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První film jsem docenil až napodruhé, Glass Onion mě ale získala takřka okamžitě. Jako by Rian Johnson potřeboval Na nože hlavně proto, aby mohl Benoita Blanca představit v poněkud klasičtějším příběhu, a když se mu to povedlo, mohl se tentokrát jaksepatří rozšoupnout. Ano, zápletka je milovníkům detektivek zase důvěrně známá. Jenže způsob, jakým si s ní tentokrát scénář pohraje, je mnohem rafinovanější. Od začátku je něco jinak, ale nevíte co. Více i méně sympatické postavy dělají divné věci, a vy nevíte, proč. Občas se objeví i nějaká celebrita. A pak uteče polovina filmu a přijde naprosto úžasný zvrat, který skoro všechno otočí o 180 stupňů, a zábava může pokračovat v ještě divočejším duchu až do explozivního finále. Režise, scénáře, herci, hudba, vážně snad všechno je bezvadné. A Daniel Craig, ten je naprosto dokonalý. Užijete si každé jeho gesto, každou repliku a po jednom z nejzábavnějších monologů, jaký jsem na koncích detektivek slyšel, si budete na konci titulků chtít přečíst "Benoit Blanc will return". ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DRAZÍ PŘÁTELÉ, JSTE SRDEČNĚ ZVÁNI NA VÍKEND NA SOUKROMÉM OSTROVĚ, KDE OSLAVÍME NAŠE POUTA  A VYŘEŠÍME ZÁHADU MOJÍ VRAŽDY …“ Skupinka více či méně sympatickejch lidí na jednom místě a otázkou je, proč jsou to zrovna oni? Dlouhej seznamovací úvod, kde se víc kecá než děje a tak je tomu v podstatě furt, jen se občas něco děje, ale všechno to překvapivý je brzy udušeno další vrstvou keců, který v sobě nemaj ani špetku vtipu. Vlastně ten tady chybí úplně nejvíc. Takový navoněný nic.  ///   ----------------------- POD ČAROU: ---------------------------------------------------------- 1.) Režisér a scénárista Rian Johnson je velký obdivovatel detektivek Agathy Christie. 2.) V lednu tohoto roku Johnsoun potvrdil, že začal psát scénář dalšího pokračování. 3.) Šedesát křišťálových plastik pro film vyrobila sklárna Pačinek Glass z Kunratic u Cvikova na Českolipsku. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ešte pred spustením som si uvedomil ako dlho musí človek listovať a hrabať na Netflixe , kým nájde niečo čo stojí za ten strávený čas. Pokračovanie nesklamalo, ale predsa len je to o niečo slabšie ako prvý film. Tento sa až moc snaží diváka ohúriť, rozosmiať a zamotať hlavu. Väčšinou sa to darí a veľkú zásluhu na tom má dobré obsadenie. Účasti E. Nortona som sa veľmi potešil, pretože môj kedysi veľmi obľúbený herec za posledných 10 rokov akoby ani neexistoval. Dobré obsadenie drží film aj v slabších momentoch a keď sa vám bude zdať že je to nejaké až moc záhadné a prekombinované, tak vás poteším, že v závere bude všetko úplne jasné. Chudák Mona Lisa...70%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film posral záver. Jednotka bola výborná, dalo sa hádať vraha, špekulovať, proste štýl Agathy Christie. Tu to nebolo rozbehnuté zlé, hoci sa šlo cez ustavičné flashbacky, no nakoniec som čakal viac, nejaké prekvapenie, ktoré neprišlo, a určite mi k spokojnosti nestačí porozbíjaný barák. Samozrejme mi neušli aj bludy z dielne Netflix, ktoré stále sem tam spomenú nejakú bielu alebo chlapskú nadradenosť. A aj vďaka tomu je toho zlého veľmi ľahké nájsť. Stačí ho určiť podľa tej zlej farby pleti. Ako som už veľakrát spomenul, jeden stereotyp je dnes nahraden novým stereotypom a kinematografia tým trpí. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Zcela nesoudná stopáž, kterou nelze tolerovat ani Flixu. Rian Johnson sebevědomě představuje další Blancovo vyšetřování, které však už není tak záživné. Herci se snaží, seč mohou, ale jejich postavy skoro nemají co hrát. Společný jmenovatel celé grupy je podivný, vtipy nefungují a některé running jokes (Mona Lisa) smrdí scenáristickou bezradností. Blancův jižanský přízvuk je otravný, ale hlavně už nechci Craiga nikdy vidět ve vaně. 55 %. ()

Galerie (347)

Zajímavosti (28)

  • Na párty, počas ktorej sa snažia protagonisti rozlúštiť obsah Milesovej správy, si prisadne k Peg pán, ktorý jej vysvetľuje, že zvuková časť rébusu je Bachova "Malá fúga g mol". V skutočnosti ide o jedného z najslávnejších amerických violončelistov, Yo-Yo Ma, ktorý sa sám Bachovej tvorbe venuje. Okrem klasickej hudby jeho interpretáciu môžeme počuť aj vo viacerých filmoch. (lemonova)
  • V niekoľkých scénach odohrávajúcich sa v hlavnej miestnosti sídla “glass onion” môžeme vidieť v pozadí portrét Milesa Brona (Edward Norton), kde je zobrazený bez trička - ide o odkaz na film Fight Club (1999), v ktorom herec Edward Norton stvárnil jednu z hlavných postáv. (Kreminka)
  • Joseph Gordon-Levitt si rovnako ako v prvom filme Na nože (2019) aj tu strihol cameo. Tentokrát nahovoril hlasné "dong", ktoré bolo počuť pri každom odbití celej hodiny. (Mandragor)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama