Reklama

Reklama

VOD (1)

Australský specialista na špinavou práci Rake (Chris Hemsworth) jen tak tak přežil události z prvního filmu a teď dostane nový úkol, při kterém půjde o život: má zachránit zbědovanou rodinu nemilosrdného gruzínského gangstera z vězení, kde její členy drží. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (487)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Hargrave se po vzoru svých - teď už slavnějších - kolegů snaží realizovat svoje režijní ambice a zapomíná přitom na svojí minulost kaskadéra a na to, co z prvního dílu dělalo perfektní akční nářez – bezhlavá akce plná bolestných pádů a zásahů. Extraction 2 ukazuje, že jako režisér je pouhým rutinérem, kterej neumí budovat příběh ani emoce, takže ve chvíli, kdy skončí první – téměř půlhodinová – strhující akce, upadá zbytek filmu pod úroveň jedničky, protože se snaží bejt i něco víc než jenom další béčkovej výhul. Prostředí buranský gruzínský mafie navíc není ani zdaleka tak atraktivní jako Bangladéš. Na poli současných akčních fláků je to ale pořád nadstandard a pro mě osobně o level zábavnější než třeba poslední Wick. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

S prvým dielom som bol spokojný, aj keď som nikdy nebol a asi ani nebudem fanda Chrisa Hemswortha. Dostaneme požehnanú dávku akcie po ktorej je ten dlhý úvod tak trochu na smiech. Myslím, všetku tú snahu ukázať nám Chrisa ako človeka, ktorý sa musí liečiť, rehabilitovať, odpočívať... No o pár minút si nechá ruky drviť oceľovou tyčou, hneď na to zmasakruje asi 30 ruských agresívnych väzňov, prežije niekoľko tesných výbuchov, nespočetné množstvo osobných súbojov a ..., popri tomto sú aj Arnoldove a Stalloneho staršie akčňáky reálnejšie filmy. Technická úroveň filmu je výborná, súboje majú šťavu, ale menej je niekedy viac. Najväčší problém však vidím v tom ako z divákov robia tupé ovce...Po zuby ozbrojený vrtuľník priletí z Gruzínska do Rakúska? ,len tak? Cez krajiny NATO? Rakúska polizai v úlohe štatistov, nevedia strieľať, nekomunikujú, nedokážu uzavrieť mesto? Gruzínci si v pohode autom opustia Viedeň, kurva kde sú na cestách hliadky?? Myslím, že stačilo málo, aby ten film bol ako tak uveriteľný, len to niekto musí chcieť. Keď vypnete mozog, film si užijete. 60%. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Vyproštění se zařadí na ten užší seznam filmů, kde dvojka překonává jedničku. Alespoň z mého pohledu - jednička mě příliš nenadchla, za to dvojka zvláště s dlouhotrvající akcí útěku z gruzínského vězení mě oslovila rozhodně více. Pokud tvůrci směřují k vytvoření světa typu John Wick, můžeme se těšit ještě na hodně dalších dílů. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné s jakým zadostiučiněním jsem sledoval každý ustědřený úder a nebo pád helikoptéry k zemi. Mezi čímž především vynikl počáteční souboj v gruzínském vězení. Příběh byl sice spíše průměrný, ale i tak dostatečně zajímavý a hlavní je zde samozřejmě akce! První polovina je tak naprosto dokonalá a jelikož je to zároveň tím nejdůležitějším o co tvůrcům jde, sám si nemohu pomoci a musím hodnotit plným počtem hvězd. Je jen velmi málo takto povedených akčních filmů. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Současná čistokrevná akce se od té skutečně pro kluky, tedy osmdesátkové,   docela výrazně většinou liší.  Té dnešní přes veškerou snahu zkrátka chybí koule, takový ty chlupatý, chlapský, co lezou z trenek. Osmdesátky taky byly patetický, taky se tam sem tam vyskytl nějaký ten spratek či rodinný poutač, ale nikdy to nebylo předkládáno jako nějaké das Trauma, které hlavního hrdinu přehnaně humanizuje a holky tam byly buď na okrasu nebo tvrdý, ale lesby. Kdo vyrostl na Rambech, Kobrách, Komandech, Ztracených v akci, 48 hodinách atd, atd. musel při  prvním i druhém Vyproštění tyhle kryptorchizující tendence přece vnímat.   Akční sekvence jsou tady výborný, o tom žádná. V tom se mi ten dnešní CGI bordel, i  ten tady,  líbí, všeho je hodně, je to krásně sci-fi a přehledný, kosti praskaj, krev čvachtá, lidi, auta, vrtulníky, všechno to lítá. Choreografie bitek taky vymazlená, třá vězení jsem si užil asi nejvíc. A nakonec ani ten černý tumor nechybí. Jen je to prostě přes veškerou snahu málo chlupatý... A byť jsem se vlastně hodně bavil, trochu a výjimečně podhodnotím a za tři. ()

Galerie (255)

Zajímavosti (16)

  • Akčná sekvencia na jeden záber počas prvého dejstva filmu trvá až 21 minút. Podľa režiséra Sama Hargravea ju skúšali 4-5 mesiacov a natáčali celých 29 dní. (Arsenal83)
  • Původně se měl film natáčet v Austrálii, ale kvůli lockdownům se rozhodli tvůrci film natočit v Česku. V průběhu natáčení v Česku se Chris Hemsworth vyjádřil k tehdejší situaci: „Původně měl být film natočený v Sydney, ale vzhledem k neustálým uzavírkám kvůli covidu-19 a dalším podmínkám se rozhodlo o přesunu do Prahy.“: Následně ještě dodal: „Tehdy jsem si říkal, že už bylo těch lockdownů dost, ale jak to teď vidím, tak u nás ty počty případů umíme tím vším docela snížit.“ (Geralt z Rivie)
  • Natáčení probíhalo v prosinci 2021 v Mladé Boleslavi a následně v lednu 2022 v obcích Litoměřice a Terezín. V tomto období bylo pramálo sněhu, což některé scény zkomplikovalo. Dále se točilo také v Rakousku, Austrálii a 18 dní se točilo ve Vídni. (UncleMorty)

Související novinky

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Reklama

Reklama