Reklama

Reklama

Kolskaja sverchglubokaja

  • Rusko Кольская сверхглубокая (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kolský superhluboký vrt je největším těžebným zařízením v zemi. V roce 1984, v hloubce více než 12 kilometrů, něco napadlo pracovníky. Po těchto událostech je objekt uzavřen. Malý výzkumný tým jde do podzemí, aby zjistil, jaké tajemství se skrývá v nejhlubší díře na světě. To, co zjistili, se ukázalo být největší hrozbou v historii. Nyní je budoucnost lidstva v jejich rukou. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (99)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Nič som si o tomto filme nezisťoval a naozaj som nevedel do čoho idem. Ale po chvíli som si uvedomil, že pozerám niečo podobne ako tiež film z tohto roka a to sputnik, ktorý ma až tak nebavil a tak som dúfal, že tento bude lepší. Je určite zaujímavejší a určite temnejší. Veľmi ma potešil fakt, že ide po stopách veci a v pár scénach mi trocha pripomenul i votrelca. Príbeh bol zasadený do vzrušujúco temného prostredia tajomného vrtu, kde číha zákerný nepriateľ. Tie mutácie sa vydarili a a niekoľko scén tu bolo i pamätných. Lenže film padá na dlhej stopáži, ktorá mala za následok , že tu bolo niekoľko hluchých a nezáživných častí. Keby film mal o cca 20 minút menej bol by oveľa stráviteľnejší i záživnejší. I keď dávam len silne 3* určite sa jedna o jeden z najlepších filmov kopírujúcich the Thing. Budem si ho musieť pozrieť niekedy ešte raz, či nezmením názor a nepôjdem z hodnotením i vyššie. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Spoilery Tohle je snad horší než Sputnik což je smutné. Tak, že v Kolském vrtu se objeví jakýsi organismus , který tam žil miliony let a chce na povrch díky tomu tam uvízne pár horníků a Rusko povolá epidemioložku, aby to vyšetřila. Do zhruba 30 minuty je to v pohodě pak už to jde do háje hned při začátku se tam chlápek odpálí granátem a všeci absolutně klidní (co na tom, že kdyby šel ještě kousek blíže k nim zabije je všechny) asi je to normální, že se odpalují granátem no name chlápci na počkání epidemioložka k němu přijde a žádné emoce asi už takových mrtvol viděla miliony a nevadí jí to začne tam tu mrtvolu ošahávat a normálně bez rukavic však on není nakažený nebo je?. Chlápek zná jediný přístupový kód co třeba ho pomučit a zjistit to z něho násilím ne necháme se vydírat to bude lepší (mimochodem všimněte si ten vzadu stejně tu zbraň nesklopil ). A nyní to začne následuje epizodka s ruskou superženou (oba díly Wonder Woman se můžou proti ní bodnout) tahle přežije nákazu (ačkoliv jiné ženské to zabíjí na počkání) a dokonce zvládne se procházet ve 200 nebo 2000 (už nevím kolik to říkaly) stupních celsia normálka. Jinak na to, že to monstrum je tak veliká hrozba pro svět jak se zde prezentuje tak vypadá pěkně uboze a plazí se pomaleji než šnek to nemluvím o tom, že vydává zvuky jako by si přitom dělalo dobře (možná i dělá jelikož je skoro vše ve tmě ví bůh) tohle než by se doplazilo do Běloruska třeba tak by Lukašenko zemřel stářím. Jo a jinak na to, že to byla epidemioložka tak nebyla vůbec připravená roušky tam má jakési podomácku vyrobené a nosí je pouze přes pusu a nějaké zkumavky a vzorky nemá radši vůbec. 40 procent ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pěkná tečka na konci roku v podobě očekávaného Hlubokého Kolského vrtu z Ruska, který je solidním Sci-Fi Hororem připomínající známou hru Dead Space a v závěru i pocta staré Věci. Pro někoho může být mínus délka 2 hodin, ale tentokrát mi délka nevadila, jelikož do podzemí se jde už někde v 10. minutě a film se nezdržuje zbytečným vykreslováním postav. Prostředí je super, krásná podzemní laboratoř plná vědců a vojáků, kteří bojují s neznámým parazitem. Tempo mi přišlo být slušné, film se řítil kupředu a najde se zde hodně cool a zapamatovatelných scén. Mutující plíseň na člověku je zde natočena úchvatně a zároveň nechutně a samotné monstrum je díky praktickým efektům velmi povedené, akorát by mohlo přijít na scénu dříve. Atmosféra, prostředí, hudba, vizuál a parádní scény mi ke spokojenosti stačí víc než dost. Příběh***, Akce***, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 7.5/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Toto je nekonečné čakania na horor pritom príbeh je obohratá platňa. Každý divák dopredu vie, že takých votrelcov a vecí sme tu už mali mnoho, vie, čo môže očakávať, tak prečo to tak dlho trvá, kým sa niečo stane? 2 hodiny má film úplne zbytočne. A tie spomalené scénky s kostolným chórom v pozadí boli najtrápnejšie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet RUR 150miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $580,409▐ Potenciál námetu priamo zadupaný do zeme. Veľmi nepodarená napodobnenina The Thing (Vec). Škoda, troška som sa tešil, čím zas rusáci prekvapia ale toto je dosť nesúrodí guláš, ktorý nijak moc neoslní, dosť povrchné, odbité. /35%/ ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Houba, o které jedna z postav mluví, je v roce 2017 objevená brazilská houba Ophiocordyceps unilateralis. Ta dokáže ovládat chování mravenců. Když její spory proniknou do organismu mravenců, pomocí doposud neznámé chemické reakce způsobí, že mravenec se začne pohybovat úplně jinak než předtím. Opustí sám mraveniště – už to je výjimečné a zcela nepřirozené chování – a nedaleko něj se zakousne do nějakého listu. Přesněji řečeno do spodní strany listu. Tam pak zůstane bez pohybu, dokud nezemře. Tím teprve ale začíná to nejhorší. Mrtvý mravenec se začne plnit stále přibývajícími sporami. Ty pak ze zhoubovatělého těla stále zavěšeného na listu vystřelují; protože jsou blízko mraveniště, je poměrně velká šance, že nakazí dalšího mravence, a houba se tak dál rozmnoží. Podle vědců, kteří tyto podivné houby zkoumali, jich existují celkem čtyři druhy. (ČSFD)
  • Název filmu se objeví až se závěrečnými titulky. (pornogrind)
  • Minimálně od roku 1997 se internetem šíří městská legenda, že vrt byl zastaven z důvodů údajného provrtání se do „pekla“. Nicméně samotná legenda je staršího data, poprvé se pravděpodobně objevila v anglofonní části světa v rámci vysílání Trinity Broadcasting Network v roce 1989. Ruští inženýři údajně měli spustit do vrtu mikrofon, který měl zachytit podivné nářky. Tento audio záznam koluje na internetu jako autentický. Nicméně jedná se o část soundtracku z roku 1972 k filmu Baron Blood, který byl pouze částečně remixován. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Reklama

Reklama