Reklama

Reklama

Držitel čtyř Cen Akademie® včetně ocenění pro nejlepší film a režii – drásavě realistický válečný film (který podle bezprostředních zážitků natočil režisér Oliver Stone) poprvé vychází na Blu-ray u příležitosti 25. výročí svého vzniku. Speciální edice je nabitá výbušnými bonusy, které vám přiblíží špičkové filmové řemeslo. Tom Berenger, Willem Dafoe a Charlie Sheen se představují v hlavních rolích působivého, strhujícího a nemilosrdně brutálního příběhu o tom, co dokáže chaos a hrůza války ve Vietnamu udělat z amerického vojáka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 018)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone je prostě pan režisér. Tenhle Vietnam patří k tomu nejlepšímu, ale na Coppolu by si musel ještě trochu přivstat. Válka je tu taková všudypřítomná a přitom Vietnamčíci vlastně skoro nejsou vidět. Opravdu sugestivní zážitek, pro někoho možná nudný, ale to není chyba toho filmu. Dnes zaujme i malou rolí Johnnyho Deppa. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Oliver Stone .. Musím souhlasím s popisem od MLS. O tomto chváleném filmu a jeho oceněních jsem také věděl před jeho zhlédnutím a výsledek mě zklamal, nechytil a nenaplnil. Přesto si 70% zaslouží. Viděl jsem ale spoustu lepších válečných filmů. A navíc - pořádný Vietnam je prostě a jedině Apokalypsa!! 70%. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone je bezesporu skvělý režisér. To bych o něm prohlašoval, i kdyby nenatočil nic jiného, než tento film. Četa je rozhodně nejrealističtější válečné drama, a to počítám i slavného "Vojína Ryana". Neuvěřitelné válečné peklo ve vietnamské džungli jako by přesahovalo z obrazovky až do vašeho obýváku. Divák sám má chvílemi dojem, že se plíží potmě džunglí a netuší odkud padne výstřel, nebo naopak leží v zákopu, střílí snad na vše, co se pohne, a stejně nepřátel neubývá. Také herecké výkony jsou brilantní. Odmyslíme-li si začátečníka Charlieho Sheena, jenž už nedokázal tuto svou roli asi nikdy překonat, stojí za zmínku dvě jména - Willem Dafoe a Tom Berenger. Oba hrají svým způsobem narušené muže, a oba je hrají naprosto precizně. Stone na tento film navázal ještě další dvě díla s tématikou vietnamské války, ale tam už se zaměřil spíše na vyrovnávání se bývalých vojáků s psychickými stopami, které v jejich mysli válka zanechala. V Četě jde ve větší části filmu o přímé zobrazení onoho šílenství, které ve Vietnamu probíhalo a které dodnes dělí Ameriku na dva tábory. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Rejoice O young man in thy youth..“ Od první minuty je zřetelné, že Stone přesně ví, o čem točí. S občanskou válkou v četě vzrůstá počet nepřátel a tváři v tvář tomu každodennímu šílenství je nutno učinit rozhodnutí, na čí stranu se postavit. Adagio for strings od Samuela Barbera vás chytne za srdce, stejně jako osud otcovského seržanta Eliase a vy se v tom válečném světě nenávratně pokřivených lidských hodnot a temných niter vyplouvajících na povrch musíte chtě nechtě ztotožnit s nápisem na Taylorově přilbě (when I die bury me upside down so the world can kiss my ass). ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu sa zasluhou Olivera Stonea podarilo jedinecnym sposobom vykreslit myslienky, prehanajuce sa v hlave kazdeho, aspon trosku mysliaceho vojaka, ktory nebojuje preto, aby chranil svoju krajinu, ale bojuje preto, lebo to chcu politici. Cata nestratila na aktualnosti ani roky po svojom uvedeni do kin, kedze stale sa najde nejaky ten Bush, ktory vysle vojakov, tam kde nie su potrebni... ()

Galerie (83)

Zajímavosti (80)

  • Americké Ministerstvo obrany odmítlo na filmu spolupracovat. Vojenská výstroj byla zapůjčena u filipínských ozbrojených sil. (džanik)
  • Když leží Sgt. Barnes (Tom Berenger) v džungli na zádech, tak si lze všimnout, že má na opasku ukořistěnou severovietnamskou přezku. (Jimmy15)
  • Po závěrečné bitvě má na sobě seržant Barnes (Tom Berenger) triko sice špinavé, ale neporušené. Chvíli poté, když k němu přistoupí Chris (Charlie Sheen) s namířenou zbraní, jsou na triku velké díry a má jiný odstín zelené barvy. (heavy66)

Reklama

Reklama