Reklama

Reklama

Ježek Sonic 2

  • USA Sonic the Hedgehog 2 (více)
Trailer 4

Ve chvíli, kdy Doktor Robotnik (Jim Carrey) osudově uvízl na Houbové planetě, ztratil ježek Sonic jediného opravdu schopného nepřítele. A začal se hodně nudit. Občas vypomůže policii dopadnout pár „nepolapitelných“ gaunerů, ale jinak nemá svou modrou energii do čeho vrhnout, což jeho největšího kámoše, šerifa Toma (James Marsden), docela stresuje. Mnohem víc než škody, které za něj musí platit. Jenže vynalézavý Robotnik dokázal nalézt způsob, jak ze svého houbového vězení uniknout a vrátit se na Zemi, a navíc se spojil s ježurou jménem Knuckles, což je chlupatá červená koule plná zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. Tahle nebezpečná dvojka sleduje dva hlavní cíle. Prvním je pomsta Sonicovi a druhým nalezení a ovládnutí nekonečného zdroje energie, který by z Robotnika udělal vládce celé planety. Přesile naštěstí nebude Sonic čelit sám, ale s podporou dvouocasého lišáka Tailse, který mu přišel na pomoc z jiné dimenze, protože tady jde o všechno. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (236)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Takový ten ideální případ filmu, kdy se báječně bavila obě děcka i fotr, který cení narážky na Borata a vlastně si užije i ten třeskutě jednoduchý model čórovačky všech základních superhrdinských klišé. Jo, na zápletku Sonica 2 by fakt byl ubrousek až zbytečně štědrá plocha, ale nic naplat, Fowler opět vytvořil svižnou a jedlou rodinnou zábavu, která neztrácí dech a dokonce má i něco jako emoce. Při tom počtu kanálních videoherních adaptací si troufám říct, že oba Sonicové jsou asi jediné filmy, které úplně v pohodě obstojí. Na nic si nehrají a jsou stejně bezstarostné jako ta modrá ježatá svině v teniskách. A hlavně: mají Jima Carreyho, jehož výkon to v pohodě utáhne. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhý "modrý bodlináč" mi přišel kvalitativně srovnatelný s jedničkou a vlastně bych mohl u dvojky napsat takřka to samé jako u jejího předchůdce. Ježec Sonic 2 je oddychovka se vším všudy, cílená především na mladší publikum, přesto dokáže oslovit i dospělého diváka. Jim Carrey coby Robotnik sice změnil knír, ale jeho (místy otravná) afektovanost přetrvala. Mimozemská rodinka se rozrostla o dva další charaktery (Tails a Knuckles), které však nebyly tak zábavné jako Sonic. O značnou porci humoru se opět postarala Natasha Rothwell coby hodně bad-ass nevěsta. V poslední třetině filmu tvůrci okatě pomrkávali po MCU - Magneto a Captain Marvel, mrk-mrk. Děti v kině se bavily nahlas, já spíše jen tak vnitřně. Na další díl, k němuž závěr dvojky lákal, ale milerád zajdu. Lepší tři hvězdičky! ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Žádné velké překvapení se nekoná, jelikož jsme v podstatě dostali přesně to samé, co v roce 2020. Jistě, Sonic opět srší sympaticky střeleným humorem a solidní akcí, Jim Carrey si zjevně ulítlého padoucha velmi užívá a nové postavy jsou jaksepatří zajímavé, nicméně toto všechno rámuje velmi předvídatelný scénář a neuvěřitelně přepálená stopáž. Právě ta je asi největší slabinou snímku Sonic the Hedgehog 2, protože se zejména v druhé polovině odehrávají nedůležité a absolutně nezajímavé věci (scéna s falešnou svatbou aspiruje na největší WTF roku). Ve finále tedy znovu dostaneme krásně vypadající, avšak trestuhodně průměrnou jednohubku, na níž si za pár měsíců vzpomenou snad jen ti opravdu nejzarytější fanoušci původní slavné videohry. „Today's forecast calls for a 100% chance of adventure!“ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova ta klasicka dvojka vseho vic. Vic akce, vic trikovejch zaberu, vic lokaci a vic digitalnich potvor, ale ve vysledku min zabavy. Porad je to fajn, jenze samotnej pribeh je az prilis jednoduchej, fory se tak nejak okoukaly uz v prvnim dilu, Marsden a Carrey maji mnohem min prostoru a vsechno se to toci kolem Sonica. Sem tam tu je fajn akce, sem tam se clovek pousmeje a vlastne je to takovy nicim neurazejici pokracovani. Ale znovu bych si to uz asi nemel potrebu pustit, to radsi znovu mrknu na prvni dil. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Slabší odvar prvního dílu, Sonic je pomalejší, hloupější, to se nějak přeneslo i na normální lidi. Velkým kladem je Knuckles a Tails. Knuckles prvotřídní. Takovej Teal'c ze StarGate. Je tam jedna scéna - svatba - to kdyby vynechali, ty 4 hvězdy možná i dám, ale ta to naprosto, ale naprosto zabila... Je to jako kdyby nějaký nýmand, syn režiséra, řekl "vymyslel jsem scénu, nějak ji tam zabudujete, nebo nebude celej film, tatínek to zakáže"... Všehovšudy vcelku pěkné pokračování. Jim Carrey naprosto výtečný, role mu sedne jak vyšitá a bez něj by to bylo hodně nemastné neslané. Nebýt Jima Carreyho, Knucklese a Tailse, tak se pohybuji na 2*... Not so fast, hey? 65 % ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • V tomto díle už Sonic objevil kouzlo „chilli hotdog“, což je jeho nejoblíbenější jídlo. (krtek6)
  • Poté, co byl chrám smaragdu zaplaven vodou a Sonic se snaží zachránit Knucklese zavaleného ruinami, dochází mu pod vodou dech. V ten moment se objeví ikonická vzduchová bublinka, kterou Sonic slupne a umožní mu další čas vydržet pod vodou. Přesně takové vzduchové bublinky musel Sonic sbírat ve hře, aby se neutopil. Neumí totiž plavat. (krtek6)
  • Kavárna „Mean Bean“ je pojmenována po hře „Dr. Robotnik's Mean Bean Machine“ z roku 1993. (petr.koca)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Reklama

Reklama