Reklama

Reklama

Ježek Sonic 2

  • USA Sonic the Hedgehog 2 (více)
Trailer 4

Ve chvíli, kdy Doktor Robotnik (Jim Carrey) osudově uvízl na Houbové planetě, ztratil ježek Sonic jediného opravdu schopného nepřítele. A začal se hodně nudit. Občas vypomůže policii dopadnout pár „nepolapitelných“ gaunerů, ale jinak nemá svou modrou energii do čeho vrhnout, což jeho největšího kámoše, šerifa Toma (James Marsden), docela stresuje. Mnohem víc než škody, které za něj musí platit. Jenže vynalézavý Robotnik dokázal nalézt způsob, jak ze svého houbového vězení uniknout a vrátit se na Zemi, a navíc se spojil s ježurou jménem Knuckles, což je chlupatá červená koule plná zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. Tahle nebezpečná dvojka sleduje dva hlavní cíle. Prvním je pomsta Sonicovi a druhým nalezení a ovládnutí nekonečného zdroje energie, který by z Robotnika udělal vládce celé planety. Přesile naštěstí nebude Sonic čelit sám, ale s podporou dvouocasého lišáka Tailse, který mu přišel na pomoc z jiné dimenze, protože tady jde o všechno. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (240)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Povedený sequel Sonica je herní úspěch po finanční a kvalitativní stránce. Těžko si z hlavy vybavím zábavnější rodinnou podívanou poslední doby. Jim Carrey je tu naprosto utržen z řetězů, je skvělé jej vidět po delší době v roli, kterou si naprosto užívá a jeho grimasy, úlítlé nápady, gagy jsou opět správně Wild. Sonic je roztomilý, hlášky i narážky na různé filmy potěší, akce v pohodě, finále s plno odkazy na hru fajnové a je tu i jeden velmi nečekaný zvrat. Za mne opravdu skvělá zábava. 7.5/10. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Po skvělé jedničce přichází dvojka, která si nese typické neduhy sequelů...čili všeho je víc...víc cgi, víc triků a scén a delší stopáž, takže se bohužel člověk i chvílema nudí. Naštěstí je tu spousta scén, které krásně kopírují levely původních her (pohyb v chrámu, chytání vzduchových bublin apod.) a i ostatní animované postavičky mají svoje kouzlo. Škoda, že Jim Carrey je tu takový ne úplně využitý. Ale jako zábavná jednohubka celkem fajn, akorát asi si to znovu nepustím, narozdíl od jedničky. A bacha potitulkovka! Samozřejmě je možnost si všimnout, že Pán Donutů má jako vyzvánění hudbu ze hry. :-) ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Doktor Robotnic sa dostáva z hubového sveta za pomoci ježury menom Knuckers a spoločnými silami sa rozhodnú Sonicovi pomstiť. Sonic im ale nebude čeliť sám lebo samu do cesty zaplietol lišiak tails, ktorý ovláda vzdušné stroje. Dokážu zastaviť Robotnikove plány na ovládnutie sveta? Herecké obsadenie: Tak ako pri jednotke si JIm Carrey berie pozornosť na seba a ovládol celý tento filmový počin. Prevedenie: Oproti jednotke je značný progress v gagoc ako aj niekoľko násobné znásobenie farebných ježkov na plátne. Ale opäť je kameňom úrazu infantilnosť a cieľovka ktorá vtipy neocení a tak vychádzajú do prázdna. Pocity: Pustil som si to hlavne z dôvodu, že som videl jednotku a chcel som si to skompletizovať ale asi som mohol čas premárniť aj nijako duchaplnejšie. Nebola to zas až taká úplná blamáž ale čakal by som, že sa tvorcovia poučia z chýb jednotky čo sa nestalo. Pridaná hodnota: Nudná jazda farebných ježkov. 55% ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jednička mi sedla a na dvojku jsem se opravdu dost těšil. A to je možná ten největší problém, protože jsem dostal jen "fajn pokračování". Tím neříkám, že je film špatný, jelikož špatný rozhodně není. Jen je to klasické pokračování, které je větší a hlasitější. Trochu mi zde chybělo srdíčko z prvního dílu, který přeci jenom byl více o charakterech. Režisér Jeff Fowler odvedl dobrou práci a natočil dobrý rodinný film, který neurazí a má místy luxusní momenty. Fowler zvládl představit nové postavy, využil nové prostředí, pohrál si s akční stránkou filmu a dal hodně prostoru Jimu Carreymu, který se královsky baví. Jako zábavný oddychový film to funguje na jedničku, přesto jsem čekal a hlavně chtěl o trochu více. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Tak jednička byla přece jen lepší. Jim skvělý, o tom žádná. Ale jinak všechno ostatní bylo špatně. Jako linka s tajnou organizací a svatbou, byla vyloženě trapná, z Marsdena se stal nesympatický hňup, proč je Knuckles takový hlupáček a proč je Tails jak bezpohlavní? Prostě všechno špatně. Další díl už nechci. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Film obsahuje krátkou mezititulkovou filmovou scénu. (Rominator)
  • Při závěřečném souboji s Robotnikem (Jim Carrey) v jeho mecha robotovi autoři filmu propásli možnost dalšího easter eggu s odkazem na hry, a to, že každý „Boss Fight“ ve hře končil tím, že Sonic udeřil Robotnikův mech celkem 8x. Tady jím po odřezání hlavy a utrhnutí rukou proletěl 12x. (krtek6)
  • Film obsahuje řadu odkazů na prvky z herních předloh. Většina scén přímo vychází z herních úrovní hry „Sonic 3 & Knuckles“. Prostředí planety hub je odkazem na „Mushroom Hill“, ledová jeskyně a následná jízda na improvizovaném snowboardu zase odpovídá „Ice Cap“, maličký ostrov u Havaje, kde dojde k otevření vstupu do podvodního paláce, je zřejmě miniaturní verzí „Angel Islandu“ a již zmíněný palác je kombinací „Hydrocity“ a „Hidden Palace“. Robotnikův ohromný robot devastující městečko odpovídá závěrečnému bossovi ze hry „Sonic The Hedgehog 2“. A styl závěrečného souboje, kde tři úhlavní postavy spojí síly dohromady, je přímou referencí na hru „Sonic Heroes“. (Ryuuhei)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Reklama

Reklama