Reklama

Reklama

Ježek Sonic 2

  • USA Sonic the Hedgehog 2 (více)
Trailer 4

Ve chvíli, kdy Doktor Robotnik (Jim Carrey) osudově uvízl na Houbové planetě, ztratil ježek Sonic jediného opravdu schopného nepřítele. A začal se hodně nudit. Občas vypomůže policii dopadnout pár „nepolapitelných“ gaunerů, ale jinak nemá svou modrou energii do čeho vrhnout, což jeho největšího kámoše, šerifa Toma (James Marsden), docela stresuje. Mnohem víc než škody, které za něj musí platit. Jenže vynalézavý Robotnik dokázal nalézt způsob, jak ze svého houbového vězení uniknout a vrátit se na Zemi, a navíc se spojil s ježurou jménem Knuckles, což je chlupatá červená koule plná zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. Tahle nebezpečná dvojka sleduje dva hlavní cíle. Prvním je pomsta Sonicovi a druhým nalezení a ovládnutí nekonečného zdroje energie, který by z Robotnika udělal vládce celé planety. Přesile naštěstí nebude Sonic čelit sám, ale s podporou dvouocasého lišáka Tailse, který mu přišel na pomoc z jiné dimenze, protože tady jde o všechno. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (240)

corpsy 

všechny recenze uživatele

V podstate mám podobné pocity, ako pri jedničke. Izoloval som moju videohernú neskúsenosť a oddával sa dobrodružstvu pre mládež, ktoré mi aj hlavne vďaka Jimovi Carreymu uľahčilo sledovanie. Jeho hlášky a fyzické herectvo proste nikdy neomrzí. Potom tu bolo čumenie na CGI, ktoré presne splňuje požiadavky dnešných noriem. A zvyšok, ako píšem, som ignoroval, keďže joysticks niesu moje hračky z detstva. A iba tak sa dá prejsť videoherným filmom, bez predsudkov. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $110miliónov║ Tržby USA $190,872,904║ Tržby Celosvetovo $402,656,846▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,853,327║ Tržby za predaj DVD v USA $2,473,841║ Úvod ešte fajn, odsýpa, zabáva, ale postupne tu začne vyznievať čoraz viac plocho a na tej slušnej minutáži to poslednú pol hodinu skôr otravuje. Jim Carrey občas fajn, občas prestrelí. Tých otravných miest tu je viac než dosť. /45%/ ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele

Budu tento film hodnotit jako kdybych byl dítě. Takže bych řekl, že se mi strašně líbili všichni 3 "ježkové" a ty barvy a celkové provedení postav - nádhera. Akce taky povedená, akorát ta délka filmu mohla bát kratší. Avšak jak zde zmiňuje každý druhý, Jim Carrey byl ten hlavní důvod, proč jsem se na oba Sonic filmy podíval. Je to prostě skvělý člověk a úžasný herec, který si i tady svoje role užívá. Dětem doporučuju, a dospěláci si užijou hlavně Jima. ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Přijde mi až vtipné, že jedny z nejlepších herních filmů poslední doby jsou ty, které převážně míří na děti. Pokračování solidní jedničky Sonica je skvělou rodinou jízdou, kterou si užije každý, a to i lidé kteří nejsou fanoušci původních videoher. Dva noví přátelé Tails a Knuckles skvěle doplňují Sonicův charakter, který si v tomhle filmu prochází klasickým hrdinským vývojem. Jim Carrey je stále ve skvělé formě a jeho Robotnik je výborně fungující postavou. Nezapomíná se ani na další lidské postavy, kdy se vrací James Marsden a Tika Sumpter z prvního dílu a jsou pro Sonica jakýmsi rodičovským vzorem a doprovází ho na cestě stát se hrdinou. Dobře funguje i soundtrack a celkově hudba, o kterou se postaral Junkie XL, který využívá jak hudby jako takové, tak i písniček, které každý zná a miluje. Menší problém nastává ve druhé polovině, kdy film zvolil špatné tempo a dost to drhne a podráží to nohy parádní první hodině. Co taky působí jako zbytečná část filmu, je scéna na svatbě, kterou bych rád vyměnil. Třeba za nějaký kratší backstory Tailse, který je i z her a seriálů stále mým oblíbencem. Jsem rád, že Sonic si i v druhém filmu drží kvalitu a doufám, že tady tahle série vydrží, co nejdéle. A to hlavně po potitulkové scéně, na kterou doporučuji zůstat. Hlavně hráči her budou nadšení. Celkově jde o fajn rodinou zábavu, kterou můžu jen doporučit. 7,5/10 ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Klasické pokračování - více postav, velkolepější akce a servirování něčeho podobného co jsme viděli už v úvodním filmu. Jim Carrey se v roli záporáka opět vyřádil a předváděl ksichty jako za starých časů, občas tu padla i nějáka ta dobrá hláška, ale za mě bych trošku přiškrtil stopáž. Mladším divákům se určitě bude film líbit, protože se dobře odkazuje na herní předlohu. Už je navíc oznámena i trojka na rok 2024 tak snad bude držet kvalitu na podobné úrovní jako první da filmy...6/10. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Při závěřečném souboji s Robotnikem (Jim Carrey) v jeho mecha robotovi autoři filmu propásli možnost dalšího easter eggu s odkazem na hry, a to, že každý „Boss Fight“ ve hře končil tím, že Sonic udeřil Robotnikův mech celkem 8x. Tady jím po odřezání hlavy a utrhnutí rukou proletěl 12x. (krtek6)
  • Když se Robotnik (Jim Carrey) vrátí na zpět na Zemi a obnoví svou továrnu na roboty, tak od té doby můžeme ve filmu několikrát vidět jeho herní symbol v podobě hlavy s ikonickými brýlemi a velkým dlouhým knírem. Stejný jako měl hlavu závěrečný robot, se kterým bojovali hrdinové. (krtek6)
  • Hlavním motivem filmu bylo hledání arci smaragdu. V originálním znění a ve všech hrách se tento drahokam nazývá Chaos Emerald. Spojení s chaosem použil Robotnik (Jim Carrey), když ze smaragdu zmocnil. (krtek6)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Reklama

Reklama