Reklama

Reklama

Stroj času

  • Česko Cronos (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1536 alchymista Uberto Fulcanelli, skrývající se před inkvizicí v Mexiku, započal práci na zařízení, které mělo svému majiteli dopomoci k věčnému životu. To zařízení se jmenovalo Cronos. O čtyři století později nalezne starožitník Jesus Gris podivný přístroj ukrytý v starobylé sošce archanděla. Jesus kouzlu mechanického skarabea, jenž odměnou za lidkskou krev propůjčuje svému majiteli novou životní energii, záhy podléhá. Není však sám, kdo o existenci Cronosu ví...

Tímto filmem s pochybným českým názvem STROJ ČASU se na počátku devadesátých let zviditelnil dnes již kultovní mexický režisér Guillermo del Toro (BLADE 2, HELLBOY, Faunův LABYRINT), přičemž do hlavní role obsadil herce Frederica Luppiho. Ten se objevil i v Torových pozdějších filmech PRINC BEZ KRÁLOVSTVÍ a FAUNŮV LABYRINT. (Niktorius)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud se soustředíte jen na výraz v obličeji, vypadá to, že si dědek prostřednictvím dlaně dělá dobře, ale tady jde i o to, co v té dlani Šedý Ježíš má.. Entomologické prvky, naprosto klidné děti tváří v tvář potenciálně traumatizujícím zážitkům, Hellboy ještě v tělové barvě a roláku ala Will Ferrell, úsměvné jednání nespalovače mrtvol a fantasy feeling, který se s dalšími filmy stával specifickým. Tvůrčí atributy jsou přítomné a některé jednotlivosti působivé (hladový úklid pánských toalet), ale ještě to neumí strhnout, jako některé budoucí kabinety kuriozit.. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro je ako archívne víno, čím je starší, tým je lepší. Čo sa réžie aj scenáru týka. Jeho staršie veci preto patria k tým slabším, pričom výnimkou nie je ani tento snímok. Netvrdím, sú tu aj svetlé momenty, ale film ako celok skôr nudí ako zaujme. Pritom námet ponúkal netušené možnosti - hodinky, ktoré predlžujú život avšak za cenu krvi to znie veľmi dobre. Škoda tak nevyužitého potenciálu. 55/100 ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Velmi zaujimavy a nepredvidatelny mysteriozny horor, so spravnou davkou tajomnosti a kvalitnymi hereckymi vykonmi. Samotny Cronos je velmi zahadna a strasidelna vecicka, avsak dej sa sustreduje viac na jeho ucinky na hlavnu postavu, ktora sa chtiac nechtiac zacne menit na nieco neludske. Filmik je jasnym prikladom toho, ze ked reziser nema ruky zviazane hollywoodskou masineriou, dokaze do filmu vlozit omnoho viac zaujimavych prvkov a napadov. Nechcem povedat ze del Torove neskorsie filmu su zle, ale s Cronosu jednoducho citit uprimnu, poctivu filmarcinu, co v pripade hollywoodskych filmov ani zdaleka nieje pravidlom. 8/10 ()

sullafelix 

všechny recenze uživatele

....horror ??? ...no to snaď nikto nemyslí vážne ... toto dielko zlyháva po každej stranke ...snáď mimo hereckých výkonov, ktoré sa zdajú byť postačujúce ..... Guillermo del Toro však jasne dokazuje že vo svete filmoveho horroru nemá čo hľadať nakoľko kompozícia tohto formátu je vhodná snáď do sveta bulvárnych plátkov a komiksov ....................... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu mne sužovala palčivá otázka, co kdyby si toho krvesaje prodlužujícícho život přiložil k přirození ? ... No jo no, byl by to jinej filmovej žánr, já vím, ale já se prostě nemohl téhle obsedantní myšlenky zbavit.. nu a jinak byl tenhle raný Toro takový malý skoro až horor pro celou rodinu. Vysát Jesus Gris svou vnučku, nu to by byla jiná, škoda, moje sadistické choutky zas jednou nebyly plně uspokojeny a ani Perlmanova mladá držka to nevytrhla. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Původně byl rozpočet filmu 1,500,000 dolarů, ale zvýšil se na 2 miliony, a tak se ve své době stal nejdražším mexickým filmem vůbec. (Chatterer)
  • Guillermo del Toro začal psát scénář k tomuto filmu již v roce 1984 pod názvem "Vampire of the Grey Dawn". (Chatterer)
  • Natáčelo se od 12. února do 8. dubna 1992. (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno