Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Pominu-li fakt, že seriály se zvířaty a tím méně s čokly v hlavní roli nemusím a že jde o dílo nechvalně proslulých skopčáků, tak má tento detektivní krimi seriál jedno obrovské a neodpustitelné mínus a to je vyzrazení pachatele hned v prvních minutách dílu. Na copak má potom divák zbylých 40 minut čučet a jaké napětí má očekávat? Jak pár chlapů z vídeňské kriminálky v čele s jejich čoklem žerou housky se salámem a dlouho pátrají po pachateli, jehož identitu včetně motivu a do detailu provedeného činu již shlédl? Navíc je téměř v každém dílu trapné klišé, jak Rex kromě zadržení pachatele ještě stačí zachránit další potenciální oběť sotva pár vteřin před vraždou. Slabé 2 * dávám jenom proto, že jsem na to kdysi pravidelně koukal, tedy alespoň na první řady s Moserem a Brandtnerem, pak mě to s těmi novými policisty přestalo bavit úplně. A za pár dílů, jež byly čestnou výjimkou v tom, že pachatel nebyl divákům naservírován hned na začátku. 35% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem poznal už v dětství, když ho dávali někdy asi na začátku tisíciletí večer na Primě. Je to totéž pořád dokola, ale když se člověk podívá jednou za čas, celkem pobaví. Reginald (R.I.P.) spolehlivě přehrává zbytek obsazení, takže jsem díly s jeho náhradou asi neviděl. Přestože to asi nebude možné, rád bych jednou viděl crossover s americkým MacGyverem nebo A-Teamem, pokud se objeví podobně nadějný psí herec. Nebo klidně ho vytvořte v CGI a přitvrďte jeho povahu místy až na 'mcclainovskou'. ;) (poslední 2 věty vycházejí zhruba z malého dětského snu, takže je neberte tolik vážně) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenkrát jsem na to koukal často a toho psa jsem měl hodně rád. Připomínal mi našeho psa, kterého jsme tenkrát měli. Ze začátku to bylo samozřejmě vcelku dobré...ale když mu zemřel první páníček...tak to šlo z kopce jak se psem tak i se seriálem. Ten pes byl prý nějaký baron a dokonce měl i nějaké jmění, ale nevim jak to s nim nakonec skončilo. Možná jeho potomci stálě točí v tehdá nejlepší rakouské kriminálce. (5/10) ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Komisař Rex je jedna z věcí, které jsem začal sledovat opravdu v ještě útlém věku. Ještě si dokonce i pamatuju, že se vždycky vysílala na Primě, tehdy začátek prime dokonce 19:55! Klasický motiv policajta a psa je filmovým fandům pochopitelně dobře známý, ale řekl bych, že Rex je u nás vlastně ještě něčím víc, a i takovým synonymem pro správného Německého ovčáka. Postupem času se u seriálu měnilo hlavní osazenstvo (až do posledních řad nevydržel vůbec nikdo z původních), kdy první parta, okolo komisaře Mosera je obecně braná jako ta nejlepší, a jeho smrt je určitě ta nejemotivnější část seriálu. Po jeho odchodu nastoupil komisař Brandtner, který byl za mě taktéž úplně v pohodě, a přinesl do seriálu víc takové té akční a pohybové stránky, než jen klasické vyšetřování. Po jeho odchodu to šlo ale už definitivně do kytek, a poslední parta už byla jen stínem předchozích charakterů. No, ale těch housek se salámem se muselo na natáčení spotřebovat :) ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Svého času to byla klasika a některé zápletky byly i docela nápadité. První díly za tři hvězdičky. Brzy kvalita nezadržitelně klesá a propadá se do hlubin, kam snad ani podobně nezadržitelně zabíjené Místo činu nikdy nespadlo. Řekl bych, že definitivního dna se seriál dotkl po smrti komisaře Mosera, předtím mě ale docela i bavilo na něj dívat. Stockinger možná je "držka", ale nicméně je nedílnou součástí houskově-vídeňské poetiky na hraně nablblosti- Ten seriál si nikdy na nic nehrál... a psa měli vždycky dobře vycvičenýho... bavilo mě to rozhodně víc než Lassie a bylo to i o poznání míň kýčovitý a patetický. ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Elke Winkens, představitelka Niki Herzog, si v seriálu zahrála ještě dříve, než získala hlavní roli, a to v 6. epizodě 6. série s názvem "V poslední vteřině", ve kterém ztvárnila roli zdravotní sestřičky. (LucMosss)
  • O seriálu nahrála v roce 2007 posměšnou píseň slovenská skupina Horkýže Slíže. (frolish01)

Reklama

Reklama