Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry Cain je člen ochranky v obchodním domě. V něm se nedávno stala vražda, při které byla zabita jeho žena Claire. Harry se nemůže smířit se smrtí svojí ženy, je znechucen z vývoje vyšetřovaní policie, a tak začíná pátrat na vlastní pěst. Nejde mu na rozum kdo a proč by chtěl zastřelit jeho ženu. Vydává se vlastní cestou a přes svého kolegu a kamaráda si vypůjčuje videokazety se záznamem z kamerového systému z onoho osudného dne a sbírá informace. Den co den projíždí videokazety a fotí si tváře lidí, píše informace, až jednoho dne náhodou narazí v protějším domě na zvláštní rodinnou fotku. Po jejím důkladném prozkoumání zjistí, že byla focena před motorestem ve vzdáleném městečku, kde poznal svoji ženu Claire, ihned tam vydává v domnění že možná natrefil na horkou stopu. (Pishin)

(více)

Recenze (93)

POMO 

všechny recenze uživatele

Alternatívny thriller s pomalou, skúmavou réžiou a poskromnými dialógmi. Pre vnímavých divákov. Čistý, zranený a neškodný hrdina v podaní vovnútri emóciami vrejúceho Johna Turturra versus vyšší, krutý svet moci a bezprávia. Turturro s jeho herectvom je polovicou tohto filmu, tou druhou je Refnova unikátna optika. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tak se Refn po dvou skvělých filmech rozhodl, že si zahrá na Lynche a vyzkouší si Lynchův styl mysteriózních filmů... povedlo se mu to, ale jenom vizuálně a prosakující ponurou atmosférou podivných prostorů. Vše ostatní nefunguje, včetně snahy o pomalé tempo, které se s posunutím do natahovaného extrému pro mě často míjelo účinkem. Hlavně Lynch si podobný styl mohl ve svých pozdních filmech o to víc „dovolit“, když nabízel detailně propracovanou vizi a děj plný znepokojivých indicí a zvratů... a hlavně když měl tak skvělé herečky, jako třeba Lauru Dern v Inland Empire. Refn má zde vykutáleného Turturra, z jehož výkonu jsem pobral, že střídá dvě polohy mírného udivení s kamennou mimikou a velkého udivení s vypoulením očí v takové míře, až jsem se bál, že mu za pár vteřin vylétnou oční bulvy. Emoce navzdory motivu ztráty manželky naprosto žádné. Zbylé herecké výkony mi až na drobné výjimky (Gene Davis – policista Ed) připadaly podobně mizerné, nezáživné a obsah jako jedno velké ponuré nic bez rozumného završení. Několik vizuálně silných momentů, mezi něž rozhodně počítám závěrečný pohled na krajinu (rozhodně však nikoliv epilepticky problikující červené animace) si víc, než 1 hvězdu nezaslouží. [25%] ()

Reklama

lola3121 

všechny recenze uživatele

No jo, tak nejdřív jsem myslela, že mi něco uniklo a tudíž jsem nepochopila o co tady kráčí, ale jak tak koukám, nejsem v tom sama. Takže zbyla hromada otázek a žádná odpověď, proto nedoporučuji milovníkům detektivek, kteří očekávají na konci odhalení pachatele včetně motivu. Toho se v tomto filmu skutečně nedočkáte, takže nezbývá než zapojit fantazii a zkusit to domyslet za scénáristu. Proč vůbec Harry lezl do toho protějšího baráku? Kdo tam bydlel a "náhodou" ztratil ten negativ? Co to dělal ten vrah na kameře za divný pohyb rukou? Kdo byli ti divní chlápci v tom městě? Proč tu ženskou vůbec zastřelili? Kdyby někdo věděl odpověď na některou z uvedených otázek, nezapomeňte mě informovat. Ale jinak to byl fajn biják... ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Snímek, kterej má perfektní depresivní a pomalej průběh, stejně jako bolest požírající hlavního hrdinu. To všechno klape, mezitím nějaká ta halucinace, scény bez hudby, vynikající John Turturro a najednou se blíží konec a vy zjistíte, že film zabije sám sebe. Takovýhle zakončení bylo určitě myšlený záměrně, nicméně jsem nepochopil, co tím chtěl autor říct. Jakkoliv si to vysvětluju (i logicky), nepřesvědčuje mě to o přidání další hvězdy, která by jinak tomuhle filmu náležela. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Winding Refnův styl, prosakuje každým záběrem. Neobvyklý příběh pomsty(?) rámují ponuré snové sekvence jejichž interpretace je čistě na divákovi. Dalo by se říct, že jde až o Lynchovské dílo, ale Lynch je přece jen neuchopitelnější. Jinak skvělý Turturro v hodně neobvyklé roli. Téměř hmatatelné napětí a minimalistická hudba Briana Ena z tohoto snímku dělají záležitost, která by neměla fajnšmekrům ujít. Nejsem vrah. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Závěrečné titulky doprovázejí záběry bezpečnostních kamer, které Harry Cain (John Turturro) sledoval. (vojacekr)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno