Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva astronomové vyrážejí na mediální turné, aby varovali lidstvo před smrtící kometou, která se řítí přímo na planetu Zemi. Zdá se ale, že to nikoho nezajímá. (Netflix)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (1 229)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Osobně mi dost překážela přílišná parodičnost, mohlo to jít ještě víc pod kůži, kdyby to bylo o fous civilnější, ale předpokládám, že právě s tím tvůrci kalkulovali a odměřovali to jako zcizující, a tím odlehčující prvek, aby to pro cílovou skupinu diváků bylo vůbec vydržitelné, takže nic nenamítám, jsem ráda, že tohle existuje a  finále je chtě nechtě velice působivé. Momenty jako modlitba u společné večeře a bubnující šaman se mi vryly. (Promítali jsme si s blízkými na Silvestra 2021, rezidence B12.) *~ ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Ten chlap ani neví, co je heliocentrický orbit, a bude mi nadávat do magorů? Podle něj si židovští miliardáři vymysleli kometu aby nám vláda mohla sebrat svobodu a zbraně. No to mě poser!" ________ Přesně takhle si představuju kvalitní politickou satiru, která trefně parafrázuje momentální pandemickou krizi, vysmívá se všeobecnýmu společenskýmu diskurzu, a kritizuje zkorumpovanost vlád. Ačkoliv mohl režisér Adam McKay mnohem víc inovativně a provokativně využít samotnou premisu a celý snímek pojmout víc artově ve stylu 'Perfect sense' díky čemuž mohl líp atakovat divácký emoce, i tak je hvězdně obsazená tragikomedie 'Don't look up' neskutečně cynickou a výstižnou výpovědí o současný společnosti, post-faktický době, a celkově o tom, jak moc se naše civilizace topí ve sračkách. Můžete si totiž teoreticky vymyslet jakýkoliv nejšílenější apokalyptický scénář – smrtící virus [mrk mrk :)))], klimatickou změnu, anebo právě kometu o průměru devíti zkurvenejch kilometrů která se 100% pravděpodobností zasáhne planetu Zemi – závěr je vždycky stejnej: lidi tomu neuvěří, dokuď jim to nedá facku přes hubu...... Tudíž ono finální poselství by si měl k srdci vzít každý. Největší katastrofou doopravdy není živelná pohroma či jiná pomsta z dílny Matky přírody, ale lidská hloupost. Aneb když Leonardo DiCaprio uspořádá koncert kde Ariana Grande zpívá o tom, že jsme to všecko zesrali, obavy jsou zcela na místě. Yop, lidstvo je v piči...... PS: post-credit scény pobavily. ________ "Fakt chcete vědět, co se děje? Zjistili, že na tý kometě je hromada zlata, diamantů a vzácnýho matroše. Takže ji nechaj dopadnout na Zemi, aby pár zasranejch boháčů mohlo ještě víc zbohatnout!" ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Podobný problém, jako s druhým Boratem - tváří se to jako "sžíravá satira o světě, v jakém žijeme", přitom to líně střílí do těch neočividnějších terčů. Nevěřím, že by podobné teze o Trumpovi, sociálních sítích, Fox News nebo rozdělené společnosti nedokázal vyseknout průměrně vtipný komentáror jakéhokoliv mainstreamového deníku. McKay bohužel až na úplný závěr pochopí, že z dobré komedie má zatrnout, a proto je scéna večeře, během níž se o apokalypse ostentativně nemluví absolutním vrcholem filmu, i když do něj nepasuje. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct? Poprvé když jsem viděl plakát k filmu s hlavním protagonistou Leonardem, jakožto i jedním z ekolídrů dnešní doby v mém oblíbeném žánru katastrofických filmů, zajásal jsem zvědavostí. Po prvních pár minutách jsem si ale uvědomil, jak na tenkém ledě se tento žánr pohybuje a člověk na to musí být dost uvědomělý, aby si to mohl užít a musím říct, že podání v tomto žánru je to velice těžké. Nevím proč, ale vzpomněl jsem si na film Mars útočí! (1996) , který s tímto v mnohém spojuje a to jak naivním chováním prezidenta USA, tak i celkovou ironií lidstva na blížící se nebezpečenství, ale také hvězdným obsazením. Tedy až na výrazný rozdíl, že K zemi hleď! je mnohem lépe propracovanější v detailech a v podstatě je to takovým obrazem dnešního světa, kdy hlavní roli hrají masmédia, které v mnohém ovládají sociopati a jiní zvláštní tvorové a zneužívají lidské naivity pro svůj vlastní prospěch. Osobně, ale stále doufám, že takto bychom jako lidstvo nedopadli, i proto mi tento žoviální styl ironické satiry byl spíše proti srsti a stěží jsem to dokoukal do konce. Můžu říct, že mi komedie v katastrofických filmech nevadí (Armageddon (1998), Den nezávislosti (1996)), ale asi ta nečinnost a laxnost bohužel v tomto žánru ano. I proto již nyní netrpělivě vyhlížím Moonfall (2022). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zhruba na podobné úrovni jako Sázka na nejistotu. Líbilo se mi výstupy z Bílého domu a krásně ukazovaná hloupost dnešní doby, stejně jako jasné cílení na covidově hysterickou dobu. Prakticky se nás ta hysterie jaksi drží dodnes. Já ji tedy jasně cítím. Tuším, že druhý hrdinný Armageddon by se určitě nekonal. Už by se neobjevil další Bruce Willis, aby nasedl do raketoplánu, aby zachránil planetě zadek. Kdepak lidé jsou dnes ekonomicky naprosto zblblí a jak se v Don't Look Up ukázalo, daleko více než vlastní životy by je zajímaly nerostné bohatství meteoritu. Zkrátka. Netflix natočil zase po delší době něco konečně zajímavého. Není to úplná pecka, protože je to samozřejmě zbytečně dlouhé, ale má to své geniální chvilky. Jonah Hill je opět ve formě. 75% ()

Galerie (181)

Zajímavosti (29)

  • Jonah Hill (Jason Orlean) řekl, že popis jeho postavy byl „co kdyby Fyre Festival byl osobou“. (hansel97)
  • Natáčet se původně mělo od února 2020, ale natáčení bylo přesunuto kvůli pandemii covid-19 na konec roku. Natáčelo se nakonec od konce listopadu 2020 do února 2021. Natáčelo se převážně v Bostonu (Massachusetts, USA). (hansel97)
  • Raketoplán má o odhození urychlovacích bloků takovou rychlost, že pokud by se otočil jako ve filmu, aerodynamické síly by jej okamžitě roztrhaly. (John2y92)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama