Reklama

Reklama

Stín v oblacích

  • Nový Zéland Shadow in the Cloud (více)
Trailer 1

Dôstojníčka letectva Maude Garrettová dostane v auguste 1943 za úlohu previezť prísne tajné dokumenty z Aucklandu na Novom Zélande na Samou. Na leteckej základni sa stane svedkom nevysvetliteľného zmiznutia pracovníka, ktorý odbavuje batožinu, keď sa jej zrazu záhadne stratí priamo pred očami. Posádka lietadla privíta novú pilotku posmešne a s nedôverou, veď žena v takej dôležitej funkcii bola v tom čase veľkou výnimkou. Maude si všimne záhadného tvora, ktorý sa drží na spodnej strane krídla bombardéra, čo väčšina posádky odmieta a neuverí tomu ani vo chvíli, keď ho tiež uvidí na vlastné oči. Po štarte musia piloti riešiť sériu nečakaných problémov, ktoré korunuje rádiová správa, podľa ktorej Maude Garretová v skutočnosti neexistuje. Maude sa prizná, že je vydatá a na palubu nastúpila pod svojím rodným menom. To však je len začiatok desivého príbehu. Z diaľky sa už blížia nepriateľské japonské stíhačky a na palube lietadla začína útočiť podivný tvor podobný kryse či gremlinovi. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (148)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Chloë ,,Pôvabná,, Moretz, je tu opäť za kick ass. A to v závere doslova. Už som myslel, že si nasadí aj fialovú škrabošku. Akčné scény svojou sladkou prehnanosťou a nerealističnosťou, vyvoláva úsmev a nebyť krátkej minutáže, ktorá skôr vytvorí pocit že sledujete dlhšiu epizódu z TALES FROM THE CRYPT, či AMAZING STORIES, nebolo by to až tak za veľa. Mišmaš ako od chlapcov od piva. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to castecne valecny film, zcasti socialni komentar. Libivy popcornovy beckovy film s hollywoodskou bagazi.  Po celych 80 minut je dost akce a zvratu. Co se tyce feministickeho poselstvi filmu,letkyne ve valkach moc nepusobily, ale slavnou se stala velmi schopna  sovetska odstrelovacka ve druhe svetove valce,kterou Stalin po nekolika tydnech sluzby kvuli nizke zivitnosti techto vojaku stahl a propagandisticky prezentoval.Po valce byla dokonce pozvana do USA na recepci prezidenta a prvni damy. ()

Reklama

Zombi 

všechny recenze uživatele

Sympatická Moretz, docela obstojné triky, ale slabý scénář. Zpočátku se řeší vážné téma ohledně utiskování žen v prostředí mužů a postupně se přejde k velice béčkové zápletce s monstrem v letadle a přepáleným scénám. Škoda že tam těch atrakcí není více a nezačnou se objevovat dříve. Takhle to není plně uspokojivé ani v jedné rovině, ale zase je to krátké a furt se něco děje. Slabší 3 hvězdy. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru (fantazijní/akce/konverzace/feminizmus/cool) je to dokonalé (komu nesedne žánr, je "mezi ženskýma nohama"). Drsná křehká žena v roztřeseném letadle plném testosteronem nabušených drsňáků. Přerostlý lidožravý kaloň sabotující let. Útoky japonských letadel. Záblesky, nebe, mraky, stíny a nadupaný hudební podmaz. Non-stop pohled na Chloë Grace Moretz. Kamera vzhůru nohama. Atmosférové. Jde jen o to vkouznout do žánru a zase se vrátit zpět. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Uhhh... :-) Tak to byl celkem nářez. Jako pocta WAAF to tedy úplně nevypadalo. Jako horor to fungovalo jen chvilku a jako válečný film to vyznělo také tak nějak povičatě. Samozřejmě mně potěšilo, že se to vlastně celou dobu odehrává na palubě Létající pevnosti - Boeingu B17G. Pravda v Tichomoří se užívaly spíše Liberátory B24 kvůli většímu doletu nad nekonečnými dálavami, ale to nechme být. On divák válečných poměrů znalý hned pozná, že jako ryze válečný kousek tenhle film není a že o to evidentně nešlo ani tvůrcům. Proto uniformy atd.. nebudu vůbec komentovat. Sama B17 si byla zevnitř celkem podobná, ale pár záběrů jasně ukazovalo, že se jedná o kulisy. Už jen ten ball turret, kde hrdinka tráví většinu času byl navzdory jejím drobným proporcím prostorný jak obývák. Ten hororový prvek mne zprvu překvapil a přiznávám, že mile. Bylo to zase něco jiné a ve spojitosti s úvodním instruktážním animákem (kdo zná reálie, ví, že Amíci rádi točili za války kreslené instruktážní filmečky na cokoliv) to pěkně hrálo do sebe. Moc mne bavily sexistické průpovídky osádky v interkomu netuše, že dáma na palubě skrze interkom také naslouchá :-). Ano v dnešní době je to odsouzeníhodný sexismus takto hovořit o ženě, ale tehdy byla jiná doba. Kluci mladý, nevybouřený, často bez sexuálních zkušeností a najednou na palubě taková kočanda... Tehdy halt Mee Too nebylo. Skvěle film fungoval i jen skrze zvuky ve sluchátkách hrdinky při domýšlení co se asi tak děje nad ní na palubě ... jenže v polovině došlo k otevření boxu a začalo to být vyloženě blbé. Konec už byl více než blbý, ale pochopil jsem. Kojení je základ ! (Odhaduji, že ve  druhém díle už bude dle kvót a aktuálních filmařských trendů  nejspíše kojit někdo z mužských čelnů osádky).  Nicméně musím uznat, že jsem se zájmem tenhle žánrový mišmaš dokoukal až do konce. Bylo to prostě zase něco jiného než na co jsme zvyklí. Kupodivu k celému filmu skvěle fungovala moderní elektronická hudba. Sečteno podtrženo, Kiwies nám naservírovali hodně zvláštní věc. Za tu B17 jdu o hvězdu nahoru. Dávám za 3 výstřely ze spodní věže. * * * ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama