Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (614)

akisha 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam tak dobře nehrála Charlize Theron, ten film by asi za moc nestál. Nepřišlo mi to ničím zvláštní, prostě takovej příběh vraha, rozhodně se nepodařilo přiblížit tu postavu natolik, aby s ní člověk mohl soucítit nebo chápat či ospravedlňovat její počínání. I když to možná ani nebyl záměr. Celej film se vlastně nic moc neděje (mám pocit, jako by se tři čtvrtiny odehrály v motelovým pokoji a ten zbytek v baru) a některý hysterický scény mi malinko zabrnkaly na nervy. To ovšem nic nemění na tom, že výkon Charlize Theron byl tak fantastickej, až jsem žasla, a ona je určitě největší důvod, proč se na tohle podívat. Je až hrozný, jakou šeredu udělali z - podle mě - jedný z nekrásnějších současných hereček. Oskar naprosto zaslouženě. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +herecké výkony, atmosféra, hudba, přeměna Charlize Theron -je to tak nějak tíživé, depresivní, v jistém slova smyslu hnusné, neříkám, že to je špatně, ale vesele se na to nedívá/// Musím se přiklonit k vysokému hodnocení. Málokterý film dokáže tak rozpmupovat krev a vlít do žil adrenalin jako tento. Ve chvílých když zrůdná Charlize vraždila jsem ani nedýchal. První vražda mě docela odrovnala a ty ostatní na tom nebyly o mnoho lépe. Člověk s ní může soucítit, ale rozhodně s ní nesmí sympatizovat. I když na to asi přecijen bude mít každý svůj názor. Film mě donutí přemyšlet: proč sme takový jací sme? V očích někoho zlí, u jiného ti správní. Podle mě je to výchovou, prostředím, možnostmi. Člověk většinou sám do takového průseru nespadne, musí se mu tam pomoct. A dokud se něco nezmění, vždy se najde někdo jako byla právě Aileen. Film opravdu stojí za to vidět. Herečky, mimojiné i Christiana Ricci zaslouží pochvalu. A režisérka rovněž./// Celkem 81%/// ()

Reklama

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 8 000 000 $ Otvárací Víkend: 3 397 404 $ (v 668 Kinách) Tržby USA: 34 469 210 $ Tržby Celosvetovo: 60 378 584 $Najlepšie je ak nebudete mať predstavu o čom je Monštrum,ja som to nevedel,tak som bol z celkového vývoja príbehu prekvapený.Výborné ústredné duo,hustá atmosféra pri každej jednej vražde.Som spokojný a zdesení zároveň. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ztepilá Charlize Theron je na slabé dvě hodinky fuč. Oběť, nebo skutečné monstrum? Říct, že byla blázen, by bylo hrozně jednoduché. Černobílý pohled neexistuje. Vytřeštěné oči, charakteristický pohyb brady, hrozné zuby, vnitřní démoni, mizerné sebevědomí. Prostitutka, zoufalá vražedkyně. Jednou zmáčkla spoušť a vlak se rozjel, takže umírali i nevinní. Jednu lidskou tragédii o sériové vražedkyni si vzala na parádu debutující (scénář i režie) Patty Jenkins (od té doby zvládla „jen“ televizní práci), utlumila emoce, nesoudila, nehájila. Potká dívku, která se sotva přehoupla přes dospělost, a její rodina se jí snaží „vyléčit“ z lesbické orientace. Tyhle dvě se hledaly. Pro naši (anti)hrdinku může vztah znamenat vysvobození od postávání u silnic, záblesk naděje. Její mladá partie to ovšem vnímá trochu jinak. A občas přiloží do kotle. Sny se neplní, peníze docházejí. Staré řemeslo volá. A první klient po kratší pauze je naneštěstí násilnické hovado. Potlačovaný odpor k mužům vybublal naplno. Výsledek je přímočarý, bez okázalých scén, čerpající sílu ze scénáře a hlavně hereckých výkonů. Theron je samozřejmě dokonalá, přesná, soustředěná. Zda divák projeví lítost? To už nechejme na něm. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne husty drama, tim spis, ze slo o skutecny pribeh. Celej film stoji a pada s vykonem Charlize Theron, ktera je 90% filmu naprosto perfektni, hlavne diky naprosty zmene podoby. Problem je, ze konci, kdy furt jen rve, mi uz lezla na nervy. Christina Ricci je jako jeji kamaradka taky perfektni, konecne dostala nejakou poradnou hereckou prilezitost a fakt ji vyuzila. Problem je s pribehem, je slozenej vlasne jen s rozhovoru Theron a Ricci, Theroninyho slapani a vrazd a do toho spousta reci, jak to mela jako mala tezky a jak k ni sou vsichni nespravedlivy. Coz je sice smutny, ale ocenil bych to vic, kdybych to videl. Prvnich zhruba 90 minut jsem se fakt bavil, ale ten konec uz byl krapet natahovanej a proto jen 4*. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Jednou z vůbec nejtěžších věcí při napodobování Aileen Wuornos byly pro Charlize Theron oči: "V dokumentu Nicka Broomfielda (...) se Aileen hodně naštve. A je vidět, jak měla ve zvyku zdůrazňovat věci tím, že doslova vytřeštila oči. V jednu chvíli to vypadá, jako by jí měly vylézt z důlků. Já obvykle dělám pravý opak, mhouřím oči. Takže to pro mě bylo dost nezvyklé. Stejně tak jí často úplně ztuhla brada. To všechno byly věci, které jsem se snažila zachytit a použít ze sledování skutečných záběrů. Ze začátku jsem si to nacvičovala před zrcadlem, aby se mi to dostao do krve. Potřebovala jsem si osvojit její mimiku, její gesta a její držení těla tak dobře, abych na to pak před kamerou vůbec nemusela myslet. Abych se ve správnou chvíli podvědomě pohybovala a tvářila jako Aileen." (NIRO)
  • Vyšetrovateľ FBI, ktorý profiloval stíhaných, Robert K. Ressler, sa o Wuornosovej (Charlize Theron) krátko zmienil vo svojej autobiografii. V roku 1992 napísal, že často nehovoril so ženami – sériovými väzenkyňami, pretože ony inklinujú skôr k zabíjaniu v afekte ako v podobe postupných krokov. Poznamenal, že Wuornosová bola vzácnou výnimkou. Operné spracovanie jej životného príbehu malo premiéru v roku 2001. Opera s názvom "Wuornos" bola skomponovaná skladateľkou a libretistkou Carlou Lucerovou. V roku 2002 novinárka Sue Russell vydala knihu o jej živote nazvanú "Lethal Intent". Nórska aggrotech kapela Combichrist volá vo svojej piesni "God Bless" celý rad sériových vrahov a teroristov, medzi nimi je aj Aileen Carol Wuornosová. (Raccoon.city)
  • Slovo „fuck“ a jeho různé odvozeniny se ve filmu objeví 189krát. (imro)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama