Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (614)

akisha 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam tak dobře nehrála Charlize Theron, ten film by asi za moc nestál. Nepřišlo mi to ničím zvláštní, prostě takovej příběh vraha, rozhodně se nepodařilo přiblížit tu postavu natolik, aby s ní člověk mohl soucítit nebo chápat či ospravedlňovat její počínání. I když to možná ani nebyl záměr. Celej film se vlastně nic moc neděje (mám pocit, jako by se tři čtvrtiny odehrály v motelovým pokoji a ten zbytek v baru) a některý hysterický scény mi malinko zabrnkaly na nervy. To ovšem nic nemění na tom, že výkon Charlize Theron byl tak fantastickej, až jsem žasla, a ona je určitě největší důvod, proč se na tohle podívat. Je až hrozný, jakou šeredu udělali z - podle mě - jedný z nekrásnějších současných hereček. Oskar naprosto zaslouženě. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Celkem suverénní HERECKÁ záležitost. Nadpozemský výkon Charlize Theron (ale prosím maskéry- Tohle jí už nikdy nedělejte!) pozvedá sám o sobě snímek do nadprůměru, a k tomu ještě neméně precizní Christina Ricci a velice profesionální režie, která sice chvílemi upadá do rutiny, ale najde se i několik originálních, emocionálně našponovaných momentů. Patřím sice k těm, kterým se prostituce od přírody příčí, ale po tomhle zážitku musím uznat, že ty holky někdy asi opravdu nemají na vybranou. Ale averze mi zůstane bohužel pořád, obzvlášť po tom, co tady hlavní postava předvedla... 85% ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„To je příležitost jednou za život. Dej mi týden. Když odložíš odjezd, koupím ti pak lístek domů, jo? Sama tě tam odvezu. Jen mi dej týden. Už nikdy nepotkáš nikoho, jako jsem já.“ No, tak to měla Aileen zatraceně velkou pravdu. Zpočátku to vzdáleně vypadalo jako modifikace Thelmy a Louise, ale z tohohle srovnání jsem v myšlenkách brzy uhnul. Bylo to jinde atmosférou, ale i mými sympatiemi k postavám. Ne že by snad nebyly herecké výkony obou hlavních ženských představitelek kvalitní, spíš naopak (už jsem dlouho nezažil herečku, u které bych si tak moc říkal, že je ten Oscar maximálně zasloužený…samozřejmě svou práci udělali i maskéři). Ale mé fandění hrdinkám se během postupující projekce pomalu ale jistě začalo vytrácet. Tím spíš, že se postupně ukazovalo, kdo je vlastně tou skutečnou „zrůdou“, jakože z „chudinky“ Selby a jejího chování mi bylo blivno. Nepříjemná podívaná za solidní 4*. „V životě potřebuješ jen lásku a důvěru v sebe sama. Dobrá myšlenka. I když tak úplně nefunguje. Ale ve třinácti člověk radši slyší lež než pravdu.“ ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tak tahle Charlize rozhodně není blondýnečka, která dumá, jak si sednout v kulaté místnosti do rohu. Myslím, že z jejího výkonu byl vykulený i člověk, který jí tu roli nabídl. Fascinuje mě, že hraje nejen utahanou kurvu s prapodivným smyslem pro lásku a spravedlnost, ale že štíhlá kráska zahraje i zošklivenou a tlustou jakoby ta tělesná schránka k ní patřila odjakživa. Mám averzi k té tendenci herce totálně fyzicky předělávat, když jistě existuje herec, který by té představě odpovídal, ale jestli se to někde zvlášť vyplatilo, tak v tomhle filmu v případě Charlize a její Oscar je tisíckrát zasloužený. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne husty drama, tim spis, ze slo o skutecny pribeh. Celej film stoji a pada s vykonem Charlize Theron, ktera je 90% filmu naprosto perfektni, hlavne diky naprosty zmene podoby. Problem je, ze konci, kdy furt jen rve, mi uz lezla na nervy. Christina Ricci je jako jeji kamaradka taky perfektni, konecne dostala nejakou poradnou hereckou prilezitost a fakt ji vyuzila. Problem je s pribehem, je slozenej vlasne jen s rozhovoru Theron a Ricci, Theroninyho slapani a vrazd a do toho spousta reci, jak to mela jako mala tezky a jak k ni sou vsichni nespravedlivy. Coz je sice smutny, ale ocenil bych to vic, kdybych to videl. Prvnich zhruba 90 minut jsem se fakt bavil, ale ten konec uz byl krapet natahovanej a proto jen 4*. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Světová premiéra Zrůdy se odehrála 16. listopadu na filmovém festivalu AFI, který takto ukončila. (imro)
  • Mnoho místních hrálo v komparsu a řada z nich ji znala. (Karlos80)
  • Majitel podniku, kde byla Wuornosová zatčena, hraje ve filmu sám sebe. (Karlos80)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama