Reklama

Reklama

Liberator: Operace Avalanche

(seriál)
  • USA The Liberator
Trailer 2
USA, 2020, 3 h 17 min (Minutáž: 46–56 min)

Scénář:

Alex Kershaw, Jeb Stuart

Kamera:

Michał Łuka

Hrají:

Bradley James, Martin Sensmeier, Jose Miguel Vasquez, Ross Anderson, Finney Cassidy, Sam Gittins, Kiowa Gordon, Tatanka Means, Matt Mercurio, Filip Lipiecki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Nesourodá jednotka odhodlaných vojáků zvyklých dělat si věci po svém razí za druhé světové války cestu invazi spojenců do Itálie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (55)

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem se podíval především jako někdo, kdo se zajímá o vše, co je o druhé světové válce. Nic jsem v podstatě nečekal a taky se žádný zázrak nestal - jde o čistý průměr. Nestihnete si v podstatě ani nějak vybudovat vztah k postavám, jako třeba v bratrstvu neohrožených. Styl vizuálu někomu sedne a jinému zase ne - to už je zcela individuální. Za mě 5/10. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hm. Vlastne ma to príliš neoslovilo - ani tým akože animovaným vizuálom, ani príbehom. Mohlo to byť niečo ako realistické Inglorious Basterds, ale dej je rozhádzaný, epizodický, nedokáže vtiahnuť a dostatočne spojiť diváka s postavami, nemá to ten epický ťah ako napr. Bratstvo neohrozených. Paradoxne, naozaj zaujímavá dráma to začne byť až po ukončení bojových akcií - scény s objavením Dachau a postrieľaním nemeckých zajatcov sú najlepšie z celej série. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Válečná vřava pod drobnohledem rotoskopie koncipovaná jako pocta všem veteránům. V podstatě nic převratného, ale v rámci možností jde o velmi atypickou estetickou kuriozitku - divák má totiž dojem, že sleduje oživený komiks (neboli motion comic) či plnohodnotný seriál od Tell Tale - z hlediska vizuálu a stylistiky nelze nic vytknout. Minisérie navíc dramaturgicky kráčí ve šlépějích kultovního 'Bratrstva neohrožených' a nezaměřuje se na velkoformátové válečné scenérie, tudíž primárním středobodem jsou osudy jedné skupinky vojáků. Každopádně mohu vřele doporučit. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Liberator je zajímavé válečné drama podle skutečných událostí na styl Band of Brothers od Netflixu, které zpočátku zaujme tím, že je celé nasnímané v rotoskopii a právě na to tu lidi tak nadávají, ale já to napíšu jinak... Myslíte si, že je normální dávat hned seriálu odpad jen proto, že se Vám nelíbí jeho animace? To je jako kdybyste si pustily černobílý film a po pěti minutách k tomu tady začaly psát slohovku o tom, jak se na černobílé filmy nedá koukat a ohodnotily všechny černobílé filmy odpadem. Lidi fakt se zamyslete se, člověk tenhle styl animace opravdu nemusí mít rád, ale měli byste se taky zkusit podívat na samotný příběh a postavy, protože ty byly skvělé. Každý díl přináší nové bitvy a zobrazuje postavu velitele Sparkse, který začíná naverbováním všerasové roty a postupně s každou bitvou získává zásluhy a vyšší hodnost. Líbila se mi struktura ostatních postav, nebylo to právě jen o Sparksovi, ale za ty čtyři díly stačí přirůst k srdci třeba takový Gomez nebo jeden z německých velitelů. Vyústění v posledním díle bylo parádní! Jediné co ještě můžu říci je, že to mohlo být minimálně o 2-3 díly delší, ale když je to podle skutečných událostí, tak mi to zase tolik nevadí. Super seriál. /75%/ ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Kreslené bratrstvo neohrozených to asi nazvať nemôžem, ako neviem čo si autori mysleli, mizerná animácia a nudný dej, neviem či to nejako nadväzovalo lebo som to pozeral a robil pri tom iné veci a človek ani o nič neprišiel. Ale netflix dobre vedel čo robí keď ponúkol iba 4 epizódy. Kto vie či to niekto sfúkol za jeden deň, ale ak si pozriem ostatné hodnotenie a percentá očividne sa to aj niekomu páčilo. Mne to stačilo na slabší podpriemer. 2* ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • Celý seriál mapuje skutečné události, kterých byl 157. pluk 45. divize z Oklahomy přítomen. (UncleMorty)
  • V epizodě je uvedeno, že 45. pěší divize byla začleněná do 6. armády, to je však chybné, jelikož se 6. armáda v Evropě nenacházela, nejspíše byla zaměněná se 7. armádou, pod kterou byla 45. pěší divize začleněna. (liebgott)
  • Sedmá armáda, které byl 157. pluk z Oklahomy součástí, byla po masakru v Dachau rozpuštěna a přeorganizována, USA si tak chtěla za každou cenu zachovat tvář dobráků v rámci propagandy, kdy z Německých vojáků dělala bezcitná zlá zvířata. O Franku Sheeranovi, který se celého incidentu účastnil, byl dokonce natočen film Irčan (2019). (UncleMorty)

Reklama

Reklama