Reklama

Reklama

Služka

(seriál)
  • USA Maid
Trailer 2
USA, 2021, 9 h 5 min (Minutáž: 48–60 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Matka samoživitelka zápasí s chudobou, vidinou ztráty střechy nad hlavou a byrokracií. Aby se uživila, začne pracovat jako uklízečka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (117)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Seriál, který i když neukazuje mnoho dobrého na vše kouká s určitým nadhledem. Začíná to útěkem mladé matky s dcerou od partnera alkoholika a její cesty za práci, bydlení i souboj o dceru. A co se může pokazit to se pokazí a každá světla chvilka je vykoupena dalším průserem. Problém je v tom, že celý seriál se podobně jako hlavní hrdinka, točí v kruhu a diváka po čase začne unavovat sledování stejného kolotoče. Ale minimálně kvůli skvělým hercům stojí seriál za vidění, jen by stačilo kolem 5 dílů, do kterých by se vešlo vše podstatné. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abeceda o výběru partnera aneb jak jedno špatné rozhodnutí spustilo dominové kostky problémů a strastí mladé kočky, která je inteligentní, schopná, pracovitá, milá a milující maminka. Chybu neudělala jen jednu, nasekala jich, že mi vlasy vstávaly na hlavě, jenomže takhle to chodí. Není zdaleka jediná a divák to dobře ví a i přes její kroky vedle, holce (oběma holkám) fandí. Ví co chce, ví co nechce, ale ani tak to není snadné. Člověk někdy potřebuje pomoc, zvláště když nemá použitelné rodiče, zázemí, zato má v zádech alkoholika- násilného manipulátora a uzurpátora, který si z ní udělal karavanovou rohožku a potrpí si na držení huby a kroku. U nás je zažitá všeobecná představa, že samoživitelka má na cigára a na chlast vždycky a takové to: "kde ma dítě tatínka?", však tato klišé zdaleka neodpovídají realitě, pracující matky samoživitelky často nemají na zdravé jídlo a kde je fotr? No třeba je tahle rodinka tak strašně statečná, že pláchla zrovna proto, jak je borec týral. Strach je silný motor, ale ne každá žena dokáže odejít. Pastí v takové situaci je mnoho. Navíc by se veřejnost asi divila, kdyby viděla, kolik bývá na traumatologických ambulancích ošetřených žen, s tituly, z "lepších" poměrů, prachatých abstinentek, nekuřaček, se zlomeninami, rozsáhlými haematomy, s otřesy mozku, které se jim staly opakovaně po pádech ze schodů a odmítají podat oznámení a vracejí se pokorně domů... Pamatuji mladou ženou, kterou novomanželíček zmlátil dva týdny po svatbě tak, že zůstala apalická. Alex neměla modřiny, ale dlouho by netrvalo, aby je měla. Margaret byla v roli naprosto úžasná, věřila jsem jí vše. Její máma, ta si snad zaslouží nějakou cenu, protože toto bylo na rozkopání televize, seriál možná na pět hvězd není, nebylo snadné na to koukat, ale nešlo to vypnout a ačkoli se dalo kde co předpokládat, skutečně šablonovité chování žen, jak z knihy, jdu do plných, jelikož téma je nadčasové, skvěle zpracované, sedělení je důležitější než hromada zábavných hororů pro děcka a v této formě má potenciál oslovit i mladé publikum. Takže holky, zapamatujte si: výběr partnera je jedním z nejdůležitějších tahů v životě. Krok vedle a celý váš život nabere hodně smutný směr. Jo a že ráčíte raději rošťáky? Ty si nechte jen na občasné povyražení. Jinak si s takovou teorií snadno můžete zahrát hlavní roli v reality show, která bude tutovou variací na tohle téma, kdy bude honorář výrazné chuti pelyňku. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průměrná záležitost, zde za mne silně nadhodnocená. Silné a společensky aktuální téma, jenž vsadilo na komorní způsob podání. To by samo o sobě nebylo vůbec marné, ale problém byl v tom, že až na vyjímky, zcela chyběly emoce, pozitivní i negativní. Celý příběh, který se odvíjí divákovi před očima, působí sterilně a odtažitě.  Přitom se z takto ožehavého tématu dá vytřískat celá škála emocí a pocitů. Zde, po shlédnutí posledního dílu, ve mně nezůstává nic, prostě nula. Takže za mne 50%. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Mnohovsrstevnaté, výborne obsadené, interakcia Margaret s Ryleou je až dojímavá. S Andie, s Nickom, s úžasnou BJ Harrison postavy žijú, nehrajú. Je to terapeutické, je to nekomerčné, napriek tomu vťahujúce, je to smutné a bezútešné, napriek tomu pozitívne. Som do nich a prosím si viac. Margaret dajme všetky ceny, to jej žmurkanie je a ostane trademarkom. 4ever. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Oceňovaná minisérie od Netflixu, která vnikla na motivy skutečného příběhu. Alex se nachází v hrozné situaci a žádné z jejích rozhodnutí neznamená okamžitou výhru, cesta z úplného dna je totiž plná překážek a komplikací. A pokud navíc nemáte na koho se spolehnout, tak je ještě těžší.Hlavní trojice hraje skutečně skvěle. Margaret Qualley je Alex a její zoufalou matku ji věříte bez váhání během vteřiny, a stejně tak je tomu u Nicka Robinsona a jeho alkoholika Seana. Možná ještě o stupínek výš je pak Andie MacDowell v roli Pauly. Všichni vás během sledování donutí je nesnášet, kvůli jejich rozhodnutím, ale asi i kvůli tomu je to uvěřitelné. Ani hlavní hrdinka se nechová vždy skvěle, ale vždy za to zaplatí.Jedna bezvýchodná situace následuje druhou, problémy neubývají a deprese číhá za každým rohem. Vůbec si nedovedu představit, kolik takových "Alex" na světě je, ale vím, že to není ojedinělý případ. Těch těžkých otázek je vážně dost. Jak uniknout před agresivním přítelem? Jak zajistit, aby moje dítě mělo kde spát a co jíst? Jak se dokázat postavit na vlastní nohy? ()

Galerie (90)

Zajímavosti (7)

  • Hlavní natáčení seriálu započalo dne 28. září roku 2020 a skončilo 9. dubna 2021 ve Victorii v Britské Kolumbii (Kanada). (dan4815)
  • Obaja hlavní herci Margaret Qualley (Alex) a Nick Robinson (Sean) pochádzajú z oblasti, kde sa seriál odohráva. Margaret Qualley pochádza z Kalispell, Montana, čo je neďaleko Missouli, kde býva postava Alex. Nick Robinson pochádza priamo zo Seattlu, kde sa seriál odohráva. (Arsenal83)

Reklama

Reklama