Reklama

Reklama

Tichá noc

  • Velká Británie Silent Night (více)
Trailer 1

VOD (1)

Britský pár Nell (Keira Knightleyová) a Simon (Matthew Goode) má vše, o čem mohl snít: dvě děti, krásné sídlo daleko od rušného městského života a věrné přátele. Přesně s takovými chtějí strávit příští Vánoce. Pod rouškou štěstí a zábavy se však skrývají temná tajemství. Rychle se ukáže, že přežít setkání nebude tak snadné. A to doslova! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

rasttea 

všechny recenze uživatele

Rozmýšlela jsem se mezi 4 a 5 hvězdičkami, ale po přečtení několika komentářů tady jsem se rozhodla pro nejvyšší skóre. Za prvé mě uráží to obouvání se do "antivaxerů" - jděte se bodnout. Za druhé - osobně jsem viděla na place Keiru, Matthewa i Romana a už proto vím, co za tím vším je práce. Velice ráda vidím, že Roman herecky roste - o něm ještě hodně uslyšíme. Matthew u nás už natáčel jednou, podruhé si stříhnul roli Zikmunda lišky ryšavé, a na to se hodně těším. Ale zpět k filmu - náladu střihem, kamerou i hudbou velmi dobře režisérka zhoustla. Po pár vtipných konverzačních výměnách už jsem začala tušit, že mi úsměv ztuhne na rtech. Po poslední sekundě mě mrazilo asi stejně, jako při závěrečné scéně Mlhy. Neskutečně skvělé! A když si navíc ještě člověk uvědomí, že jelikož se námět tvořil daleko před tím, než pseudochřipkovir, který byl schopen zfuckupovat a zdevastovat totálně mentalitu celého společenství, vykoukl na světlo "boží" - měla by nám dojít ta synchronicita, souvislosti, pohled, kterým paní režisérka/scénáristka a máma hlavních aktérů v jedné osobě nastavila skvěle společnosti zrcadlo...... a je to krásně vidět na většině bezduchých komentářů tady..... eat your hearts out... PS: a mimochodem - soundtrack - TOP!!! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že tu ten závěr, tu rozporuplnou poslední vteřinu, málokdo pochopil. Nezlobte se na mě, ale hledat v tom přesahy na tehdejší covidovou situaci je prostě pitomost a člověk se nad tím dualistickým smyšlením a s tím spojenými toxickými útoky na "druhý tábor" jedině tak vysmát. SPOILER Vždyť je to celé o tom, že se člověk nikdy nemá vzdávat, nemá házet flintu do žita a uvědomit si, že žít se nějak dá vždycky. Sice někdy značně blbě, sice s nejasnou budoucností, ale dokud tu jsme, vždycky je naděje. Jestli je tenhle film něco anti-, tak antisebevražedný. KONEC SPOILERU Myslím si, že o to šlo Camille Griffin především, že je to z toho dost znát a že si do toho někteří uživatelé reflektují svoje frustrace a "přednasranost" je jen a jen jejich problém. FlyGun to v závěru svého komentáře velmi pěkně shrnul. Nicméně i když mě ten závěr hodně potěšil a mé dosavadní dojmy zvedl dost nahoru, stejně to na moc vysoké hodnocení nevidím. Dlouhou dobu je to celkem nudné, bez zajímavějších a sympatičtějších postav a většího počtu vtipných scén (které se tam objevují na začátku a hlavně na konci (ty zdařilé), ale zbytek filmu je buď postrádá nebo působí nevtipně), navíc to i zbytečně pomalu graduje a znova bych si to fakt nepustil. Nějaký silnější dojem mi v tom prostě dost chybí, no. Jinak s hororem to podle mě společného nemá nic (taky proto už tu ten žánr napsaný není), ale rozhodně je to sci-fi. Slabé 3* ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Jako byl jsem váhavý, jak tohle hodnotit, ale ono je to vlastně dobré. Vyvaroval jsem se spoilerů a mohl si tak užít přerod z jakési rodinné drama-komedie přes existenciálně-černé komedie do existenciálního dramatu. A chápu pro někoho to musel být šok. Celé je to ale zinscenováno moc dobře, výkony se pohybují max na hranici mírného přehrávání a obecně to je celé dobře zahrané. Nenápadná a rozhodně zajímavá věc. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Těžkej fail, pustit si Silent Night na Vánoce v domění, že uvidím Vánoční Hororovou komedii. Ani hovno. Ukecaná sračka, s odpudivým castingem, kde každý přehrává, jak jen to jde. Nechápu smysl natočení takového filmu. Nedoporučuji, akorát si tím zkazíte na pár minut sváteční náladu. Hvězda za finální scénu, alias nebuď koště, že *Jakube* ? Dej si těčku pořádnou. (27.5. 2022 - zmizel žánr Horor) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby se vystřihla poslední sekunda, a tím pádem se změnilo vyznění filmu, šel bych výš, protože celkový dojem ze Silent Night a jeho veskrze originálního námětu a nálady není špatný. Ale takhle to jde v současné situaci na ruku všem těm antivax (dont believe the science) kriplům, zaseklým mentálně někde ve středověku, na jejichž do nebe volající idiocii teď všichni doplácíme. Zajímalo by mě, jestli si toho jsou tvůrci vědomi, anebo jde o neplánovaný efekt mimoběžný jejich úmyslům. Protože možné je to číst i jinak, ve smyslu "never give up". Ale vypustit nyní něco takhle dvouznačného, to je minimálně napřesdržku. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama