Reklama

Reklama

Muž bez stínu

  • USA Hollow Man (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Geniální vědec Caine pracuje pro Pentagon a v tajném laboratorním komplexu vede tým, který pracuje na projektu látky, způsobující neviditelnost. Týmu se podaří vytvořit i sérum, které neviditelné organismy opět zviditelní. Přes úspěšný pokus s gorilou Caine neprozradí armádnímu výboru, že práce na projektu se blíží ke konci. Místo toho se rozhodne vyzkoušet látku na sobě. Málem zkolabuje, ale stane se neviditelným. Tým si zvyká na neobvyklou situaci, kdy se mezi nimi pohybuje neviditelný Caine. Jeho zpočátku úsměvné legrácky jsou ale stále znepokojivější. Když se pokusí osahávat Sarah, která usnula v laboratoři, a zděšená Linda se s ním odmítne pomilovat, začnou si členové týmu uvědomovat změnu v jeho chování. Situace se ještě zhorší, když se plánovaná reverze nezdaří a Caine zůstane neviditelný. Jedné noci uprchne z podzemního komplexu a vydá se do města, kde znásilní krásnou sousedku. Šokovaná Linda se netají tím, že vše prozradí. Podaří se ho zbývajícím členům týmu najít a zastavit dřív, než unikne z laboratoře a ztratí se v ulicích Washingtonu? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (399)

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Muž bez stínu si na nic nehraje a to se mi líbí. Ačkoli k látce Verhoeven nepřistupuje s nijak zvláštní inovací, dokáže i z tohoto tisíckrát omletého tématu vytřískat dobrý biják. Nejde o to, že recykluje už zajeté schémata a klišé, ty mimochodem používá velmi dobře a umí je používat a dávkovat je, ale spíš o to, že výsledné dílo si nijak neodporuje a dokáže odsejpat. A na tom to stojí. Film má neustále spád, někam utíká a to je jen dobře, protože zde o nic jiného neběží. Opět skvělá Verhoevenova práce s gradováním scén a mimo jiné také pěkné počítačové efekty. Paul to koncipoval jako akční film, nikoli jako psychologické drama s prokreslenými charaktery - a tak to musíme brát. A užít si to tak. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Verhoevenov Hollow Man si až do záveru udržiava celkom slušnú atmosféru béčkového sci-fi trileru. Caine od začiatku pôsobí ako šialenec, a tak je jeho postupná premena uveriteľná. Množstvo logických dier a prostých dialógov však z filmu robia nechcene paródiu. Koniec je navyše otrasný a všetci sa správajú ako blbci. SPOILER: Po tom rebríku nad výťahom mohli postavy utiecť hneď na začiatku. Prakticky sa tak nechali podráždiť kvôli vlastnej hlúposti. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Producenty přidušený a netvárným scénářem do kouta zahnaný Verhoeven vyloženě nezklamal. Ty náznaky myšlenek o tom, jaké možnosti skýtá člověku věda a nakolik je možné se díky ní přiblížit k Bohu, tam hmatatelné jsou. Akorát se film spíše primárně soustředí na akci a působivou práci trikařů. Na režisérovy klasické trademarky jako krev (něco málo v závěru ukápne) a stylové násilí (useknuté znásilnění) se kašle. Dokonalá ukázka toho, jak hollywoodská mašinerie sešrotovala unikátní talent. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Triky a Goldsmithova hudba v kvalitě A, herecké výkony a klišoidní závěr filmové kategorie B a vnadné vědkyně, co mají průměrnou velikost prsou C - to je ten starý známý filmový zlozvyk, že vědečtí pracovníci musejí být mladí, oduševnělí a o svou fyzickou krásu pečující lidé namísto roztržitých profesorů a profesorek minimálně nad padesát a se zanedbaným vzhledem tři dny nemytého váguse.. Kvantum nelogičností a tupý závěr s nezničitelným Baconem musel při zkušební projekci zatlačit Verhoevena takovým způsobem do sedačky, že v okamžiku, kdy naběhly closing credits, se z něj stal jediný opravdu neviditelný muž v sále.. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Hollow Man ponúka výborný vizuálny zážitok a aj príbeh, ktorý síce nie je originálny, avšak pekné nápady v scenári ho posúvajú nahor (napríklad tie scény, kde si začne Kevin Bacon uvedomovať svoju silu, a keďže je muž začne všeličo „skúšať“). Film s výbornou atmosférou, na ktorý neviem a ani nechcem zabudnúť. Hlavne, že sa film tohto druhu zameral na vyššiu vekovú skupinu divákov, nie je to konečne až také sladké a romantické ako obvykle. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (23)

  • Deset dní poté, co se stal Sebastian (Kevin Bacon) neviditelným, Laura říká, že je v tomto stavu déle, než všechna ostatní zvířata. Pes byl však neviditelný o mnoho déle. (Kroup4)
  • Aby získal Paul Verhoeven správnu reakciu hercov, umiestnil reproduktory na rôzne miesta na scéne a hlas Kevina Bacona nechal vychádzať z rôznych reproduktorov, aby herci skutočne reagovali na pohyb neviditeľnej postavy. Pre scénu s neviditeľnou gorilou Verhoeven kričal do mikrofónu a napodobňoval gorilie zvuky. (Arsenal83)
  • Někteří kolegové se neustále vysmívali Kevinu Baconovi, protože musel neustále nosit speciální zelené nebo modré obleky. (TylerGage)

Související novinky

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama