Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina profesionálních zabijáků, vedená Ericem Gaussem (Matthias Hues), usmrtí všechny zaměstnance jednoho bankovního úřadu v L. A. Jediný, komu se podaří přežít, je Paul Damone. K němu přijíždí na dovolenou jeho bratr Johnny (Lorenzo Lamas), nejlepší lovec lidí z Bostonu. Stává se svědkem vyvraždění celé Paulovy rodiny. Johnny se rozhodne Erica najít a pomstít smrt svého bratra. Pátrací eso je jeden z lepších filmů, ve kterém Lorenzo Lamas ukazuje své bojové umění. (videofil)

(více)

Recenze (52)

Figu 

všechny recenze uživatele

Tak jsem dal vzpomenout na fajn béčko Lamase a můžu říct, že při oprašování tohodle kabátu jsem se vůbec nenudil, naopak! Pátrací eso patří určitě k tomu lepšímu co kdy náš odpadlík natočil a je jen škoda, že takových pecek nestihl víc, páč postavu i bojový dovednosti na to měl. Vybral si zde i parádního záporáka Matthiase Huese, kterej se pro parchanty narodil. Prostě zlatý béčkový devadesátky! 65% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zapomenuté akční béčko, které před lety prohánělo nejeden video přehrávač. Já sem Tlamase nikdy moc nemusel takže mi tato "klasika" unikla a vůbec mi to nevadí. Tlamas není (ani nebyl) Seagal nebo Van Damme, takže ani nebylo na co koukat. Jeho bojové umění je velice slabé a občasnou otočkou mě opravdu neoslní. Možná, že kdybych to viděl v době vzniku, kdy mi bylo nějakých 6 let tak bych na to koukal jinak ale teď to opravdu nemá co nabídnout. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film s Lorenzom Lamasom. Má výborný príbeh o pomste za smrť brata, ktorý bol dôležitým svedkom v jednom súdnom procese. Spracovanie príbehu už o niečo zaostáva, ale stále je dobré. Akčných scén je tu dosť a s ich kvalitou som spokojný. Najviac sa mi páči súboj v telocvični, kde Lamas porazí viacerích odborníkov na bojové umenia a samozrejme aj finálny súboj. Narozdiel od väčšiny akčných filmov, kde je hlavný hrdina pre film tým najlepším a záporáci sú tam skôr z nutnosti, tak tu sú záporáci na čele s Mathiasom Huesom po stránke zaujímavosti viac než rovnocenným Lamasovým partnerom. Predviedli tu viaceré výborné akcie, hlavne úvodná prestrelka v banke a tiež majú na svojom konte mnohích policajtov. A tiež sú za rovnoprávnosť, pretože sa nepamätám, kedy som v nejakom akčnom filme videl také množstvo zabitých žien. Po technickej stránke, teda réžia, kamera a strih tiež neurazí. Je to typické akčné béčko začiatku deväťdesiatych rokov, takže fanúšikovia takýchto filmov by si ho určite nemali nechať ujsť. Objektívna kvalita filmu-65%, film sa páči mne na 74%. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Viděno po letech na dvd, no příšerná kravina!!! Ve filmu selhává úplně všechno - děj, střih, dialogy, strašlivý herecký výkony, otřesně natočená akce, "fighty" jsou sestříhané a jedinej dobrej je ten ve škole bojových umění plus duel Lamas vs Hues. Ale prostě strašlivá ULTRA-Béčková slátanina, technicky naprosto nezvládnutá, plná do očí bijících nelogičností. Tady jsem fakt nechápal, na jakých filmech jsem ulítal v době VHS půjčoven, protože "Eso" bylo jedno z mých oblíbených akčňáků a když přišlo do VHSpůjčoven, byla to bomba ... Za scénu v dojo a Huese jedna *, jinak bych snad musel dát odpad ... hrůůůza!! ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Průměrně špatné akční béčko s LL, jehož opravdovou zajímavostí je sémiotický systém vybudovaný na účesech hlavních postav. Účesy nejenže charakterizují sociální status postav (trojice mladíků má odlišné účesy i podle příslušnosti ke své rase, tj. k hispánské, bělošské a černošské), ale dokonce charakterizují pomyslnou osu mezi kladností a záporností postav. Ve filmu stojí jako dvě protikladné dvojice Johny Damone (Lamas) a Eric Gauss a mladá vražedkyně a těhotná žena Paula Damona. (Samotný Paul Damon má vlasy zcela stereotypně ostříhané nakrátko, což odpovídá jeho vedlejěí roli.) Zatímco Gauss má dlouhé blond vlasy, které působí dojmem neupravenosti a anarchičnosti, LL nosí vlasy upravené nejčastěji v culíku s - téměř - zženštilými prameny volně podél hlavy. Dvě hlavní ženské role jsou také protikladné. Damonova manželka má celkem stereotypní dlouhé vlasy (nijak netypické), vražedkyně má ofinu s kratšími vlasy a nosí vlasy rozpuštěné (při návštěvě vězení nosí paruku). ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama