Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (871)

Lima 

všechny recenze uživatele

Stručně řečeno, TOTAL RECALL je skvělý film. Dokonce bych řekl, že po Blade Runnerovi je tím nejlepším filmovým zpracováním nějaké Dickovy novely, tentokrát v neopakovetelném podání geniálního úchyla Paula Verhoevena. Jeho režie je dynamická a jeho zaliba ve spoustě krve a násilí pro něj typická a svým způsobem neodolatelná :o) Příběh je správně dickovsky temný s nejednoznačným koncem a tak to má být. Triky jsou na svojí dobu fantastické a po zásluze byly odměněny Oscarem. A nesmím zapomenout vyzdvihnout nápaditý soundtrack Jerryho Goldsmitha, který se neoposlouchá a jenž patří mezi to nejlepší, co Mistr složil. Sci-fi pecka pro fajnšmekry. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála dobrých filmů, kde se vyskytuje AS. A opět to není jeho zásluhou: tolik potřebné ingredience v tomto filmu je zajímavá předloha, promyšlený děj, tradiční Verhoeven a teprve pak až to ostatní. Zpětně mám pocit, že je dobře, že snímky, kterými se nechávali unášet tehdy patnáctieltí kluci, si já vychutnal znovu a později. A změnil jsem názor. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

"Nepůjdem do kina? Teď jde v Alfě novej film s Arniem, prej je to hroznej masakr, moc nechápeš o co jde, ale pere se tam krásná blondýna s krásnou brunetkou, jsou tam mutantíííí, dost se tam střílí a Arnold ukáže bicáky, ty vole." "To zní dobře půjdem". Takhle nějak jsem asi před 17 lety byl nalákán do tehdy nejluxusnějšího kina v Praze na novej film s Arnoldem. Včera jsem si dal film sám od sebe znova a můžu říci toto: je to hroznej masakr, moc nechápu o co jde, ale pere se tam krásná blondýna s krásnou brunetkou, jsou tam mutantíííí, dost se tam střílí a Arnold ukáže bicáky, ty vole. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dnes už kultovné sci-fi a zároveň jedno z najlepších, v ktorom sa Arnold objavil. Paul Verhoeven tradične zatlačil na gore linku a navyše film pekne ako sa patrí zamotal. Ako malý som s toho bol celkom vykulený a film som pochopil asi na tretí krát. So scénky kedy Arnoldovi z nedostatku kyslíku ide praknúť hlava a vyliezajú oči som mal onehdá peknú depku. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zrovna jsem dočítal sci-fi SNÍ ANDROIDI O ELEKTRONICKÝCH OVEČKÁCH? (BLADE RUNNER) a z ničeho nic jsem dostal chuť oprášit si nějáké Dickovy filmové adaptace. MINORITY REPORT jsem však viděl nedávno a PAYCHACK více méně taky. Sehnat BLADE RUNNERA je v dneštní době téměř nemožné (no možná ne nemožné, ale obtížné :) a jediným vhodným kandidátem se zdál Verhoevenův TOTAL RECALL. Musím říct, že jsem dobře udělal, protože jsem ho pár let neviděl a byl jsem tudíž velice spokojený. Vidět zase Arnolda střílejícího a hláškujícího („Žaluj mě vole!“ a „Máme tady rovzvod.“ vedou) je teď pro mě balzám na duši. Dále je tu pak Sharon jako dokonalá manželka (téměř dokonalá), kterou by si přál každý chlap. Po příběhové stránce se téměř nic vytknout nedá, protože sci-fi s takovýmhle surfováním mezi snem a skutečností snad jiná ani nevznikla. Hudba Jerryho Goldsmitha je užastně magická a výborně ladí s celkovou atmosférou snímku a na konci na sebe bere i jisté (možné) procento pointy. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

  • Všichni členové štábu během natáčení onemocněli otravou z jídla, s výjimkou Arnolda Schwarzeneggera a producenta Ronalda Shusetta. Schwarzenegger si vždy nechával dodávat jídlo z USA. Bylo to proto, že o tři roky dříve onemocněl kvůli pití vody z kohoutku v Mexiku během natáčení filmu Predátor (1987). Co se týče Shusetta, ten dodržoval extrémní zdravotní opatření, například si čistil zuby pouze převařenou nebo balenou vodou a trval na tom, aby si každý týden nechal píchnout injekci vitaminu B12. Štáb se kvůli tomu Shusettovi dokonce posmíval, dokud všichni neonemocněli. (Beer Ceps)
  • Film se během prvního víkendu dostal na první místo návštěvnosti a za první tři dny vydělal 28 milionů amerických dolarů. Do konce roku v USA pak 120 milionů dolarů. (asdfasdf)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama