Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tai, Matt, Sora, Izzy, Mimi a T.K. byli na letním táboře, když náhle začalo sněžit... a otevřela se brána do digitálního světa! Společně potkávají několik přátelských příšerek - Digimonů - se kterými se pak vydávají najít cestu zpátky domů. Podaří se jim však překonat všechny překážky, které na ně čekají a porazit zlého Devimona? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (195)

Koda 

všechny recenze uživatele

Tak si to pojďme představit a vraťme se tak trochu do našeho dětství k roku 1997. V Česku svítí sluníčko, žijeme Večerníčkami, TV Nova běží bez nějakých dlouhodobě originálních seriálů a najednou se rozběhnou děti do obchodů, protože začíná 1. série pokémonů a děcka vykupují Pikachua a kartičky s pokémony. Série těchto zajímavých japonských postaviček rapidně vzrostla a Japonci si začali mnout ruce penězi po grafovém extrémním vzrůstu tržby, jako horečka na teploměru a tyto 4 roky se mluvilo fakt jenom o pokémonech. Takže Japonci hned využili příležitost a řekli si - Koničiva Nakama a pojďme rozjet tuto elitní kariéru s dalšími podobnými příběhy s jinými hrdiny... a jak to dopadá, tak se vše musí jenom zhoršit. A nyní se právě dostáváme ke konci 20. století, kdy před nás vstupuje na Fox Kids další podobný seriál pokémonům - Digimon. Hned na začátku musím zmínit, že bitva mezi Digimonem a Pokemonem je jako fotbal San Marino, proti Česku. Ačkoliv se Digimon snaží udržet na horolezecké stěně s pomalu docházejícími silami, pokémoni se posilnili Snickersem. Tím chci říct, že Digimon vůbec není špatný seriál a celkem bych u něj vydržel sedět dlouho, ale ten příběh ze začátku mě prostě ubíjí, protože nemá logiku a patu, aby se děcka dostali najednou do portálu a získali nějaké random udělátka a svůj štít.... teda chtěl jsem říct svého Digimona, kteří jim za každou cenu zachraňují zadnici. Ale upřímně, potom mě už ta série začala celkem bavit - nalézání zvláštních objektů, jako telefonní budky, nebo tramvaj, partička dětí byla sympatická a bavily mě bitvy proti silným nepřátelským Digimonům a vlastně i přátelské pomáhání za každých okolností (ať už se jedná o hledání jídla a vody, nebo o pomáhání druhých). Samozřejmě nesmím zapomenout i na velice originální a skvělou znělku, která mi stále hraje v kebuli a myslím si, že jen díky ní tenhle seriál nikdy nezanikne. ()

Dejvi21 

všechny recenze uživatele

Upřímně, byl jsem šokován, jak špatné hodnocení tu tento pořad má. Ono asi není divu, když to většina lidí hodnotí z pozice dospělých, já už bych dnes zřejmě taky neměl pochopení pro tuto dětskou tvorbu. A víte co? Proto ji nehodnotím, je to pro děti a co já si vzpomínám, tak Digimon byl výborný seriál. Koukl jsem na pár dílů zpětně a taky už jsem to viděl jinýma očima, ale budu nadále trvat na tom, že tohle je dobrý počin s originálním námětem a skvělými záporáky. Většina odpadů je podle mě od dospělých lidí, odkojených na českých pohádkách, odmítajících cokoliv nového a jiného. Děti jsou skupina, která by tohle měla hodnotit, ne dospělí. A aby mi někdo nevyčítal, že nejsem objektivní, tak druhá řada byla příšerná, přišla mi špatná v deseti, přijde mi špatná i dnes, ta si horší hodnocení zaslouží, ale první digimoni ne. Z dětské spokojenosti dávám toto hodnocení, přestože budu vypadat jako blázen. Někteří myslí, že když nasází odpady tomu, co jako děti hltali, udělá to z nich dospělé, ale to je trošku zcestný názor. Já už jsem dospělý, ale tím spíš si stojím za svým názorem, ať je jakýkoliv. ()

Reklama

Tryman 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že bych na to teď koukal, ale pamatuju si, jak sem to měl rád, v době, kdy mě přestávaly bavit pokémoni. A podle toho musím hodnotit, seriál není určen pro dospělé publikum, a když ho vysílali v našich televizích poprvé, tak jsem byl na prvním stupni základní školy a Digimoni se mi líbili. Oproti pokémonům se mi zdálo, že je v nich alespoň nějaký příběh a každý díl není úplně stejný. Dávám dvě hvězdičky, protože mě to opravdu bavilo, ale zase mi to vydrželo ani ne celou první sérii, tak jako třeba Pokémon. ()

May 

všechny recenze uživatele

Digimoni .. chabý odvar Pokémonovké legendy avšak i přesto daleko lepší než všichni tvrdí. Vždyť je to tak originální! Parta dětí se ocitne ve světě, kde musí bojovat s digitálníma příšerkama silou vlastních digitálních příšerek! Nechápu, jak něco takového může někdo neocenit. Je sice pravda, že Digimoni nejsou ani zdaleka tak nádherně pestrobarevní jako jejich předchůdci, ale kouzlo pouští, pustin a zašedlých plání pod vlivem hlavního digitálního bosse.. má tak trochu taky něco do sebe (: ()

Vanish 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct ale mě připadají Digimoni lepší než Pokemoni. Zatím co tady byl dlouhodobý děj a stále nové události, Pokémoni měli na každý díl stejný - Ash přijde, koukne se jak tu žijí ochočení pokémoni, najednou přijdou rakeťáci a v zápětí použije pikachu bleskový útok. Rakeťáci zmizí ze scény a Ash jde zase do dalšího městečka ... Zde se mi to zdá daleko pestřejší, je pravda že seriál jsem nemohl posoudit nejlépe neboť jsem ho taky delší dobu neviděl, ale protože je tento seriál zaměřený na mladé, a tehdy mě doslova strhl, dávám 60% ;) ()

Galerie (166)

Zajímavosti (3)

  • Japonská originální verze seriálu Digimon Adventure (1999) má ve znělce píseň "Butter-Fly od Kōji Wady. Znělka ze Severní Ameriky se jmenuje "Digimon Theme" od Paula Gordona a byla přeložena a použita taky v České republice. (davidrohusch)
  • Původní název pro druhou část filmu byla "Digimon: Our War Game". (HellFire)
  • Seriál je výsledkem práce amerických cenzorů, jedná se o upravenou verzi japonského seriálu Digimon Adventure (1999). (Toyotomi)

Reklama

Reklama