Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou příběhu je Jan Kavka (Milan Ondrík). Čtyřicetiletý záchranář z malého města právě opustil manželku Evu (Dominika Morávková). V okamžiku rozchodu se Eva stane tragickou obětí zločinu. Z Jana je vdovec, který žije s vědomím, že smrt ženy nepřímo zavinil a nepřišel jí v kritické chvíli na pomoc. Útočiště před neodbytným pocitem viny nachází díky kamarádovi Michalovi (Hynek Čermák) v místním boxerském klubu. Spřátelí se s Michalovou chráněnkou Gretou (Leona Skleničková), jíž tělocvična nahrazuje nepoznanou rodinu. Vyšetřovatel Dvořák (Vladimír Javorský), který má případ smrti Evy Kavkové na starosti, naráží na řadu podivných okolností. Ukazuje se, že pachatel, feťák Robert Stránský (Jan Jankovský) je informátorem pod ochranou vyšetřovatelky z protidrogové centrály Mudrové (Kristýna Frejová). Jan chce věřit ve spravedlnost i v to, že se dokáže s pomocí svých přátel vrátit do všedního života. Ale obava z toho, že by vrah nakonec mohl uniknout trestu, jej přivede k rozhodnutí vydat se na vlastní cestu odplaty za nečekaných okolností a s nejistým výsledkem. Najde kromě pomsty i stále nenalezené odpuštění sobě samému? (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (147)

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Slovenský thriller/dráma/psychologický/revenge s M. Ondríkom a nebolo to vôbec zlé. Miestami to v niečom (vzdialene) pripomína posledný (zremakeovaný) Death Wish, kde B. Willis ako lekár usiluje o odplatu. Tu je to M. Ondrík (ako zdravotnícky záchranár), ktorý tiež potrebuje niečo vyriešiť. A tým aj dáka podobnosť s Death Wish vlastne končí a Prianie smrti od toho ani nie je dobré očakávať. Tieňohra ide svojou cestou a film má svoju vlastnú tvár. Nie je to typický film o pomste. Je viac nejednoznačnejší, komplikovanejší. K snímke sedí aj dobre zvolená jemnejšia hudba, miestami dramatickejšia, ale príjemná. Vnímal som to na 3,5 hviezdy, ale aj za snahu našich tvorcov a celkovo za dosť sympatický film, ktorý nie je plytký a za to, že Bebjak sa usiluje prinášať aj "západnejšie" žánre do našich končín, tak idem do takých štyroch (ale bacha, s prižmúrenými očami). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ sa opýtate niekoľkých ľudí na to, čo je Tieňohra zač, každý vám môže povedať niečo iné. Krimi o vyšetrovaní vraždy, väzeňská dráma, sociálna dráma, boxerský film, možno gangsterka. Bebjak tento mix nakrútil ako bratia Dardennovci a celkom slušne to zvládol. Bohužiaľ scenár je divný, postava získa poriadny cieľ a namiesto logických krokov začne robiť blbosti. Vzhľadom na snahu o autenticitu pôsobia divne aj časové súvislosti. Za aký čas od spáchania zločinu sa môžete reálne dostať do väzby? ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Bebjakův film s prvky krimi, drama a boxu jsem chtěl vidět v kině, ale těmi prolítl rychleji než jsem řekl švec. Sice kvalitní záležitost, dobře obsazená ( každá role výborně zahraná ), zajímavé téma, výborný špinavý vizuál, technicky dobré teda až na tu retardovanou kameru, která sama sráží dojem minimálně o jednu hvězdu, ale chápu, že to nemělo úspěch, protože masy diváků odrazuje ta syrová depka s tunami slz až moc bez světélka něčeho pozitivního natož happy endu - teda pokud nepočítám že Čermák si nakonec pořídil nového pejska. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Kriminální drama z dělnického prostředí. 1)  Pochmurné drama, byť s citem pro detail, věru, není moje oblíbená parketa. Dílu, z něhož depka prýští jako voda z fontány, však nemohu upřít filmařskou kvalitu._____ 2)  Až archetypálně machistický film, kde chlapi jsou chlapi a žijí si ve svém světě, zatímco ženský jsou objekty lásky, zločinu či servisní subjekty, nevidíme v dnešní době příliš často._____  3)  Dojem umocňuje i jakási zemitost vlastní spíš slovenským než českým tvůrcům._____ 4)  Příběh se odehrává v neurčitém menším českém městě, které vzniklo z pečlivě vybraných porůznu umístěných lokací._____ 5)  Výborně se podařilo obsazení herců. 41letý Milan Ondrík (záchranář), 59letý Vladimír Javorský (lidský vyšetřovatel s nadhledem), 48letý Hynek Čermák (boxer Michal, záchranářův kamarád), 38letý pohublý (slušelo mu to) Jan Jankovský (feťák) či 50letá (nevypadá) Kristýna Frejová (vyšetřovatelka) padnou do rolí jako prdel na hrnec._____ 6)  51letý režisér špičkových děl (seriály Případy 1. oddělení, Devadesátky, Herec) i propadáků (seriál Rex, film Zlo) Peter Bebjak si může připsat do své filmografie další úspěšný zářez._____ 7)  Věk protagonistů uvádím k době natáčení - 2021._____ 8)  Snad bych dal i více hvězdiček, ale depresivní filmy fakt moc nemusím. ()

Domis2809 

všechny recenze uživatele

Strašně jsem si přál, aby to nebyla nějaká utahaná kriminálka, ale pořádný thriller s napínavou atmosférou. No...nebylo to vlastně ani jedno. Začátek se povedl, byla tam akce, bylo tam to napětí, prostě rozjezd jak má být. Ale tím to skončilo. Skoro celý film pak byl čistě o tom, jak se hlavní postava trápí a jak se svým trápením bojuje. Nebo se o to alespoň snaží. Zbytek postav mezitím v pozadí řešil úplně jiné problémy, aby to na konci nějak dávalo smysl, opět ale nic, z čeho by mi spadla brada. Všechny napínavé scény už totiž byly ukázané v trailerech. Bylo to pěkně natočené, zahrané, konec mě docela překvapil, kdyby po mně ale někdo chtěl, ať mu řeknu o čem to celkově bylo, nevěděl bych co říct. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Vyjma dvou herců jsou dozorci ve filmu opravdoví dozorci, zaměstnanci Vězeňské služby. (Falcon)
  • Celkově se hodně natáčelo v Ústí nad Labem. Podchod, ve kterém Eva (Dominika Morávková-Zeleníková) běhá a je sražena, se nachází pod železniční stanicí Ústí nad Labem západ. Budovu i kanceláře, ve kterých se pohybuje Dvořák (Vladimír Javorský), ztvárňuje opravdová pobočka kriminální policie v ulici Velká Hradební. (RedBoryyys)

Reklama

Reklama