Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká satirická veselohra, jejíž děj se odehrává někdy kolem roku 1900. Obyvatele městečka Pětice vzruší záhadná zásilka, která má být doručena nejlepšímu člověku v obci. Na titul nejlepšího člověka si samozřejmě dělají nároky všichni členové městské rady. Nakonec se ukáže, že šlo o chytře promyšlený žert, který měl odhalit skutečný charakter „lepších lidí" města. (Filmový přehled)

(více)

Recenze (84)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem tušení o této komedii. Hlavně jsem byl zvědavý na Vlastu Buriana a dostalo se mi velkého zklamání. I kdybych stokrát přehlížel politický podtón, nemohu se zbavit dojmu těžkopádnosti a nucenosti. Grandiózní komik je pouhým vlastním stínem v loutkovém maglajzu. Pokud se autoři snažili zesměšnit monarchistický politický systém, tak to nedokázali. 24%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Chouro, zavřete poštu, hubu a jdem! Neuvěřitelně nadčasová komedie, která zobrazuje pokřivený svět pánů na jedné radnici. Je až s podivem, že kreatury podobného ražení, navíc ve vysokých funkcích - kolem sebe můžeme vídat i dnes. Je to sice smutné, ale je to tak. Co se však filmu týká - podívaná je to náramná. Některé zdejší komentáře o smutném konci kariéry Vlasty Buriana, dávají tušit, že spousta zdejších pisálků tuto černobílou satiru vůbec nepochopila (já se spíš divím, že tento film nevadil komunistům). Pro mě je to skvěle užitá hodinka a půl a snímek, který můžu vidět i třikrát za rok. A Buriana nechte stranou, ten je zde jen třešinkou na dortu (i s jednou jeho tradiční pěveckou vložkou). Už se ví, kdo je nejlepší člověk? - Ještě ne, pusťte... já musím pro hasiče! ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch horších komedií s Vlastou Burianem. Vlastně zde Vlastík figuruje mnohem méně, než by bylo bývalo zdrávo. Myšlenka filmu nepředstavuje nic světoborného a celý snímek je nesmírně předvídatelný a bohužel nijak zvlášť vtipný. Naopak je snad až smutné, že se od té doby v obecních zastupitelstvích nic k lepšímu neposunulo. Závěrečná pointa také není nic extra. Zde je na místě mluvit o zklamání. [33 %] ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

V roce 1954 za komunistů natočili pánové Wasserman a Vlček st. historii 1914 ck Rakouska netušili, že natočili i naši budoucnost. Poštmistr odposlouchává hovory, porušuje listovní tajemství jako pravý STBák a rozhoduje kdo s kým a za kolik na kterou kandidátku přímo skvělá ukázka české povahy . Při sledování x tém vidím naši součastnost . Češi se za 100 let vůbec nezměnili , návist nenávist protekce prostě skvělá vize budoucnosti. Mám za to že bychom měli jít znova zvonit klíči . Bravo!! Ještě děkuji všem hercům za skvělé herecké výkony. Bojím se podívat do zrcadla jestli se někomu nepodobám, všechny vlastnosti stejně nosíme v sobě, někdo víc někdo míň . S úsměvem až k pláči deda :-) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Skvělá záležitost. Chápu co v roce 1954 tato politická satira měla říci. Bohužel z dnešního pohledu v době , kdy jsou lidé z těch našich (také samých nejlepších lidí) pánů poslanců a senátorů otrávení jak nikdy, nad touto komedií musí člověk smutně pokývat hlavou. Komunistické napadání řízení jednoho městečka zkorumpovanými a finančně navzájem propojenými radními je tak náhodou znovu aktuální. To jen k tématu. Jinak herecké výkony většiny zúčastněných jsou prostě skvělé! To co předváděl Kemr, Kopecký byl koncert. * * * ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v ateliérech a v Prachaticích. (Terva)
  • Pri príležitosti 10. výročie Spoločnosti Vlasty Buriana v roku 2007 bolo vyrobené pamätné razidlo, kde je Vlasta Burian vyobrazený ako poštmajster Pliešok z tohto filmu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama