Reklama

Reklama

VOD (1)

Wendy Darlingová, mladá dívka, která se bojí opustit sůj domov, se setkává s Petrem Panem, chlapcem, který odmítá vyrůst. Wendy, spolu se svými bratry a maličkou vílou Zvonilkou, putuje s Petrem do kouzelného světa Země Nezemě. Tam narazí na zlého kapitána Hooka a prožije vzrušující dobrodružství, která navždy změní její život. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (70)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vizuálně líbivá dobrodružná pohádka uspokojí scénami létání i svědomitě odprezentovanými myšlenkami knižní předlohy o strachu dospět, které však přeříkává staticky didakticky a v nesouladu s rozpustilostí disneyovské kreslené klasiky, z níž také zhusta vychází. Ani nevím, proč jsem se vlastně většinu času nudil, jelikož herci byli fajn a Jude Law jako kapitán Hook správně hrozivý. Nicméně právě ohledně obsazení se vkrádá podezření, zda nová verze nevznikla od stolu čistě kvůli narovnání multi-kulti-gender kvót, jakkoliv to zrovna ve snové Zemi Nezemi dává smysl. 5/10 ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Vlastně to není zase tak špatné, když koukám na hodnocení, ale vzhledem k době (28.4, 17:28, 38%, a stále klesá), předpokládám, že hodnocení nejde za dětmi, ale za dospělými. Ale pokud mám hodnotit čistě jako film pro děti, a nehodnotit všechny zbytečné detaily kolem, tak jsou z mé strany tři hvězdy zasloužené. Natočené je to hezky, byť efekty jsou občas hodně mimo. Stále se něco děje, jenže to mě trochu unavovalo, protože není čas na postavy. A první polovina je trochu horší než ta první. Ale neberu to jako propadák. Je dobře, že to nešlo do kin? Velké platno by filmu neslušelo. Ale zase...kvůli dětem by se prodal lupen navíc pro rodiče. Takhle film nejspíš ohodnotí nejdřív rodič a následně rozhodne se, zda to dětem dovolí na základě svého přesvědčení... ()

Reklama

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Nelíbilo se mi to. Byla tam drzá Wendy, nesympatický Petr, plno špatných hereckých výkonů a hlavně nic pohádkového. Všechny důležité scény se berou zktratkou, jakoby se očekává, že přece divák příběh zná. A snad i proto je výsledek tak nějak … mhe. Prostě se nikde nestaví příběh, nestaví se postavy. Jen se vypráví dost krkolomný příběh. Ztráta času a značný pokles dobré nálady (a to není jen tím temným vizuálem). ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Peter Pan & Wendy je poměrně solidní moderní pojetí klasické pohádky, které ji aktualizuje pro naši dobu bez toho, aby ji příliš měnilo. Některé změny ale bohužel nefungují a ve výsledku příběhu spíše ubližují. Film je dostatečně ovšem i tak dostatečně zábavný na to, aby si udržel divákovu pozornost po celou dobu své celkem přívětivé stopáže. Nejsilnější stránkou filmu jsou jeho vizuály (hlavně výborná kamera a vizuální efekty), ovšem i ty jsou shazovány nevýraznými a pochmurnými barvami. Jude Law jakožto Kapitán Hook je velice zábavný, a spolu s Ever Anderson v roli Wendy herecky táhnou celý film. 60%. Více zde. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

X-té spracovanie známej rozprávky, ktorá v tomto filme je interpretované a formulované svojsky, predovšetkým tak, aby obslúžil moderné trendy. To, že do akej miery sa odbočí od pôvodnej koncepcii (a od určitých častí príbehu) rozprávky, je druhoradé. Aj v tomto filme je vidieť, že Jude Law sa snaží zo svojho charakteru vyťažiť čo najviac. Osobné hodnotenie: 63% (**) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Film nenasleduje tradíciu, že kapitána Hooka a Georgea Darlinga (Otec) hrá tá istá osoba. Otca hrá Alan Tudyk a kapitána Hooka hrá Jude Law. (Arsenal83)
  • Očakávalo sa, že produkcia filmu začne v apríli 2020 a skončí v auguste toho istého roku, ale kvôli pandémii COVID-19 sa oneskorila. Natáčanie sa nakoniec začalo v marci 2021 vo Vancouveri v Britskej Kolumbii. V auguste 2021 sa natáčalo aj na polostrove Bonavista v Newfoundlande a Labradore. (Arsenal83)

Reklama

Reklama