Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Japonsku se protnou osudy, když se v chudé rybářské vesnici vyplaví na břeh barbarská loď. V Ósace je mezitím lord Toranaga přechytračen svými nepřáteli. (Disney+)

Recenze (50)

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skoro po všech stránkách vynikající dramatizace obrovsky rozsáhlé (a dle mého laického názoru vlastně nezfilmovatelné) literární předlohy. Musí se toho stihnout odvyprávět hodně, takže se logicky ztratilo především podrobné psychologické prokreslení některých postav a jejich motivací. Z čehož nejhůř bohužel vychází právě sám Andžin, jehož obsazení necharismatickým a výrazově plochým Cosmo Jarvisem zatím vypadá jako těžký miscast. ()

Ahsoka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepopieram, určite zaujalo. Vo veľkej miere sa tu stavilo na vizuálny zážitok asi zo všetkých strán, či už výprava ako taká, prostredie, alebo v súčasnosti veľmi populárne citlivejšie momenty (vraždy, sex, mučenie...) zobrazené v raw štýle. Na mňa ale až príliš veľký wow efekt a nie som úplne fanúšik takéhoto nasýtenia očí. Nestačí mi to. Asi by som to zhrnula slovami: mnoho a zároveň málo. Hlavne, čo sa dejových a charakterových informácií týka. Ale zvedavosť smerom k ďalším častiam vzbudená, čo asi tiež bol zámer. ()

Reklama

Magenta 

všechny recenze uživatele

Avizované srovnání se Hrou o trůny je mimo. Tohle je úplně někde jinde. Skvělé postavy, prostředí, kostýmy, i ta atmosféra. Perfektní. Jen jsem měla chvíli zmatek v jazycích. Blackthorne je Angličan na Holandské lodi, s posádkou mluví anglicky, což má tedy být opravdu angličtina? Nebo holandština? Nebo dokonce portugalština, kterou pak angličtina celou dobu supluje? Kdo ví. Aspoň, že Japonci mluví japonsky. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Clavellovu knížku jsem četl, první seriál z roku 1980 jsem viděl, takže mám s čím srovnávat. Super je, že podobně jako starší seriál, i tady se tvůrci drží velmi věrně předlohy, a to včetně popisů scén nebo dialogů. Na téhle verzi je vidět, že se nešetřilo na výpravě a na tricích, všechno to vypadá neuvěřitelně působivě. Zatím jsem nadšený. Oproti knížce tu akorát nastupuje o něco rychleji japonská politická linie a vysvětlení dění. V knížce je to déle postavené spíš z Andžinova pohledu, kdy na tohle všechno přichází až postupně. Nicméně nemyslím, že by to nějak vadilo. ()

aslavey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním díle jsem dost zdrženlivý. Knihu jsem nečetl a celkově tento příběh znám jen z letadla. A chápu, že jde zatím jen o oťukávání, ale ačkoli se jedná o fakt dobře a viditělně draze natočenou podívanou, chybí mi tam to něco. Podívám se dál, to jo, ale tak vysoký očekávání jako místní pětihvězdičkovci nemám... Na co se ale neumím přestat soustředit, jsou ty nechutný Jarvisovy čočky. To, že má angličan mít modrý oči, asi chápu v kontextu poznávání cizí civilizace. Ale tak to jako nenašli někoho, kdo má přirozeně modrý oči? Navíc ty čočky mu je dělají zelený. A ještě navíc je hrozně plochej. Tady je casting dost mimo. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama