Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Japonsku se protnou osudy, když se v chudé rybářské vesnici vyplaví na břeh barbarská loď. V Ósace je mezitím lord Toranaga přechytračen svými nepřáteli. (Disney+)

Recenze (50)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přečkali mor, spoustu bouří, obstáli v boji s hladem, kdy museli okusovat telecí kůži z lan. Dvanáct námořních tuláků, kteří připlouvají roku 1600 v zuboženém vraku k břehům Japonska. Vřelé uvítání to rozhodně není, protože na pevnině se politikaří, tahá za nitky a především bojuje o moc. A pochopitelně se v tom všem rovněž najde prostor na věčný náboženský konflikt. Navíc drzost a nerozum anglického lodivoda Blackthornea ničemu napomáhá, nerozumí ani slovo, chrlí nadávky a věří v následující rána. Zatím je to i z mé strany takové oťukávání, protože ač jsou kulisy či kostýmy skvostné, stejně jako výprava, tak orientace mezi postavami je lehce obtížnější a samotné dialogy nestrhnou. Tempo krapet rozjímající. ()

Super8martiN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, kdy naposled jsem viděl, takhle krásně uhlazený kousek. Ale nenechte se zmást, hnusu, špíny a krve je tu dost i tak a to se mi sakra líbí. Hodina utekla jako nic, herci jsou absolutně bezchybní a obsazení je na tom zatím snad to nejlepší. Po dlouhé době se opět zamilovávám do nějakého seriálu! ()

Reklama

slovan.mma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ledzep: keby si čítal knihu(a evidentne nečítal), tak presne takí ti Japonci v tej knihe boli.Ale chápem má veľa strán... Zatiaľ je to výborné. Relatívne podľa predlohy.Samozrejme postavy sú trošku iné ako v knihe(ako vizuálom,tak správaním)a aj scény sú zjednodušené a skrátené,ale nevadí to.Ak by to bolo presne podľa knihy,tak by to bolo tak na 5 sérii. Zatiaľ super. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi vydareny otvarak s velkolepym obsadenim - charizmaticky Hirojuki Sandada na cele vo velmi stedrej minutazi na epizodu. Pomery v case a dobovom Japonsku a i v kulture tych casov zaujimavo a casto i verne :) vykreslene. Pominiem "klasicku liniu" s "vyplavenym pohladnym a vspurnym barbarom", osvietenym vladcom a pohladnou emotivnou "ucitelkou". Pri opise tychto dejin je hadam najcestejsia. Ak teda nejde zrovna a poukazanie na casy s krestanskymi misionarmi. Niekolko ich tu uz bolo, ale podla vsetkeho bude toto spracovanie paradne. Spokojnost a ocakavanie. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Portugalci majú vzácne obchodné vzťahy s Japonskom a to by sa zachcelo aj Holanďanom ale jediná ich loď ktorá sa dostane až do svojho cieľa je plná vyhladovaných úbožiakov a zbraní pre celú armádu. Práve tieto zbrane sa zrejme stanú hybnou silou miestneho lorda proti, ktorému sa spichli zvyšné štyri provincie. Čas sa ale kráti. Prevedenie: Veľmi dobrý feeling. Postavy sú obsadené s citom a ja, čo mám problém pri Ázijských filmoch som rozpoznal presne kto je kto. K čomu si gratulujem. Zatiaľ sa príbeh rozbieha pozvolna a popravde piatu hviezdu som dal iba kvôli autenticite, ktorou na mňa film pôsobí. Dúfam, že naberieme tempo. 90% ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama