Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blackthornův příjezd do Ósaky je jako píchnutí do vosího hnízda plného rivality. Mariko se ocitá v pasti mezi svými záměry a vírou, když musí překládat pro barbara, který je ve vazbě lorda Toranagy. (Disney+)

Recenze (39)

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow, momentálne je Shogun 7. najlepší seriál na čsfd a to ešte iba začal. Prvá epizóda je vždy taká oboznamovacia, v tejto druhej už som sa trošku lepšie zorientovala. Patrím k tým divákom, ktorí nečítali ani predlohu a nevideli ani pôvodný seriál s Chamberlainom, ale keď tak nad tým uvažujem, ten seriál by som si aj rada pozrela. Shogun má strašne veľa kvalít, už tu boli zmienené asi všetky, po technickej stránke super, po príbehovej tiež, herecky si zatiaľ nie som istá Anjinom, ale zaujal ma Rodrigues, ani som v ňom nespoznala herca z The Morning Show! A krajšiu Japonku ako Mariko som asi ešte nevidela🙂. Menší problém mám len s tým, že angličtina je akože portugalčina, takú fantáziu až nemám😄a pri japončine treba čítať titulky, asi by bol teda lepší dabing, hoci ho neobľubujem, no neviem si zatiaľ tú angličtinu odmyslieť. Zatiaľ veľmi dobré!!!! ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou úvodních epizodách jsem touto nekompromisní, pionýrskou výpravou protestantů na východ zcela pohlcen. Výborní, extrémně charismatičtí herci prakticky ve všech rolích, na seriál opravdu nádherná a velkolepá produkce a spletitý, napínavý děj, který naplno využívá jak pro mnohé z nás gaidžinů stále exotické (a v mnoha ohledech i nepochopitelné) prostředí, tak z historického hlediska zásadní období, do kterého je zasazen. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Lord Toranaga premyslenými ťahmi dostane barbara do Osaky. Mariko musí robiť tlmočníčku aj napriek tomu, že má rozkol so svojou vierou. Lord Japonska sa dozvedá informácie, ktoré môžu položiť na kolená Japonský obchodný vzťah s Európou. Prevedenie: Strašne ma to baví. Neviete komu môžete verieť ale tá Toranagova premyslenosť je neskutočná. Prvotné uvrhnutie do žalára, výmena izieb a finálne nepodpísanie vyplávania lode... Dokonalé. 97% ()

aslavey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvotní miniskepsi z pilotu musím teď napálit plnou. Protože tohle byl majstrštyk. Přirovnal bych k nejlepšímu dílu Hry o trůny. Japonsko je pro nás taky pořád tak trochu fantasy země a evropani to tam solidně zasvinili. Ne, že by si Žaponci neuměli sami rozjebat solidně držky, ale vždycky to mělo úroveň (včetně uvaření v kotli). ()

Ahsoka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ čo v prvej časti to dejovo bolo akoby sme poskladali okrajný rad puzzle, tak tu sme začali skladať vnútrajšok a dozvedáme sa to dôležité a lepšie chápeme súvislosti. Zápletka má zložitosť a hĺbku, je pútavá, toho všetkého vizuálneho naokolo menej, všetko skorigovanejšie, vybalansovanejšie a celkovo páčivejšie. ;) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama