Reklama

Reklama

Severní vody

(seriál)
  • Velká Británie The North Water (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(5)

Seriál Severní vody se odehrává ve Velké Británii a v arktické pustině koncem 50. let 19. století. Vypráví příběh bývalého vojenského chirurga Patricka Sumnera (Jack O'Connell), který se přihlásí jako lodní lékař na velrybářskou výpravu do Arktidy. Na palubě potkává harpunáře Henryho Draxe (Colin Farrell), brutálního zabijáka, jehož nemorální a zrůdné chování má původ v krutém světě, kde vyrůstal. Summer se pokouší uniknout vlastní ponuré minulosti. Na strastiplné cestě s psychopatickým vrahem se ocitá v drsném mužském světě. Snaží se najít vykoupení a bojuje o přežití v arktické pustině. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

(Viděno podruhé). Už hodně dlouho se mi nestalo, abych měl po skončení tak rozporuplný pocit. Ať se to týká samotné kvality, tak vlastně i hodnocení. Když bych počítal jen chvíle na lodi, výtečnou scénu při lovu velryb a "odporně" výborný výkon Colina Farrella, bylo by to možná na maximum. Bohužel, ta mezihra, všechno, co je předtím a potom jednoduše vázne a poslední díl to překlopí těsně, ale přece jen spravedlivě na trojkovou stranu. Místy je to hodně drsné a přesvědčivé, ale přece jen tomu malinkatý kousek chybí. Tři a něco. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Jedná se o příběh zasazený do Velké Británie během padesátých let 19. století. Kapitán Brownlee dává dohromady posádku lidí na výpravu do Arktidy s cílem získat množství velrybího tuku a tuleních kožešin. Mezi členy je i bývalý vojenský chirurg Patrick Sumner, který se přihlásí jako lodní lékař, nebo tajemný harpunář Henry Drax, se kterým si není radno zahrávat. Dokáže totiž člověku jen tak pro potěšení podříznout hrdlo či rozdrtit hlavu kamenem. Nemluvě o tom, co dělá s bezbrannými tuleni. Každý z nich má jiný pohled na život a vyrůstal v jiných podmínkách. Zatímco Sumner je plachý a introvertní intelektuál čítající v útulné kajutě, Drax je bezohledný a zlověstný primitiv, brutální zabiják bez jakýchkoli morálních či etických zásad. Mají tedy diametrálně odlišnou minulost i povahu, a i když se zpočátku vzájemně respektují, respektive tolerují, brzy mezi nimi dochází ke skutečnému konfliktu, který může mít fatální následky pro celou loď. - "The world is hell, and men are on the one hand the tormented souls and on the other the devils in it." ()

Reklama

leila22 

všechny recenze uživatele

Za novembrové sychravé počasie a pár stupňov nad nulou bude odrazu vďačný nejeden divák potom, čo okúsi pevné objatie nehostinného arktického prostredia. Severné vody (2021) ulovia na kombináciu tých najtemnejší hlbín drsného mužského sveta, v ktorom sa pot a moč zvlčených ľudí miesi s tulením tukom a litrami veľrybej krvi, iba skutočne odvážnych divákov. Viac v mojej recenzii. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Každej kdo má v sobě aspon trošku dobrodruha a zajímá ho viktoriánská Anglie, tak by měl dát Severním vodám šanci.. tyhle minisérie začínam mít fakt rád, protože v případě zklamaní zas člověk o tolik času nepřijde (ikdyž já ho mam pořád naštěstí dost).. byl jsem na to zvědavej hlavně kvůli Colinovi a ten tu předvedl solidní hereckej výkon.. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Bejt s psychopatem zavřenej na rybářský lodi není žádný terno a z toho těží celej seriál. Jack O'Connell a Colin Farrell jakožto dva velmi odlišní chlápci zkouší kdo z koho. Možná to začíná jako příběh o vykoupení, ale závěr je o naprostém přežití. Zamrzlý moře posloužilo skvěle jako drsná kulisa pro drsný chlápky. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (6)

  • Na mieste natáčania nebol takmer žiadny signál. Aby si štáb skrátil dlhé chvíle, postavili na lodi vlastný bar. Ten však nenavštevoval Jack O'Connell a Colin Farrell, pretože sú obaja abstinenti. (einar)
  • Natáčanie jednej scény bolo prerušené kvôli vpádu mroža na scénu filmovania. (einar)
  • Aby sa Colin Farrell pripravil na úlohu Henryho Draxa, jedol denne až 8 jedál a pravidelne cvičil. Tento režim nekonzultoval so žiadnym lekárom, ani trénerom a vytvoril ho na základe historických fotografií boxerov a námorníkov z viktoriánskej doby. (einar)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama