Reklama

Reklama

The Sadness

Trailer
Tchaj-wan, 2021, 99 min

Město Tchaj-pej náhle propuká v krvavý chaos, a to kvůli viru, díky kterému jsou lidé nuceni vraždit, mučit a dělat spoustu horších ohavností. Mladý pár je dohnán až na hranici zdravého rozumu, když se snaží znovu sejít uprostřed této strašné apokalypsy. Doba pořádku a radosti je pryč, zůstává pouze a jen „smutek“ (The Sadness). (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Drsné ano, ale že by jednalo o něco echt gore objevného to zase prrr! Ty scény, kde si mohli s brutalitou opravdu vyhrát, tak se sfouknou mimo záběr 😏... znasilnění očního důlku, rozsekání požární sekerou, hromadná zombie orgie. Zamrzí také absence nahoty. Zřejmě hlavní hrdince v kalhotkách něco přebývá... thajka 😏 ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Schizofrenní záležitost, které si hraje rádoby na nejkrvavější krvák všech gore krváků, ale když jde do tuhého tak se kamera přesto ostýchá jak v nějakém PG12 TV filmu. Asijský "ultracool" dynamický střih působí spíš teatrálně. Relativně zajímavé a neokoukané prostředí Tchajwanu to nezachrání. The Sadness je to co pocítíte, když vám dojde, že jste tímto zbytečně zabili 99minut. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tuctová zápletka ovšem podpořená naprosto šílenou brutalitou. Mám rád luxusně krvavé filmy plné černého humoru, ale tady to jde do extrémních nechutností. Mrtvý děti a šukání do oka, to je extrémní level i na mě. Nesnáším Asijský úchylárny jako Tokio Gore Police a podobný hovna, ale The Sadness má aspoň solidní příběh, atmosféru a vymazlený konec.60%. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Horor, který zaspal dobu. The Sadness sází na stylovou složku a efektnost předvedených atrakcí, avšak gejzíry umělé krve, vyhřezlé vnitřnosti či uťaté údy už dnes mohou ostříleného fanouška žánru jen těžko jakkoliv zaskočit. Robert Jabbaz není schopen vyprávět příběh, nedokáže budovat napětí a pokud se snaží provokovat, tak pouze v bezpečných mantinelech společenské normy. Veškeré násilí zde působí nesmírně nadsazeně, a tedy i nevěrohodně, v důsledku čehož snímek v divákovi vůbec neprobouzí negativní emoce. Ostatně mnohdy zde násilí není ani explicitně znázorněno. Takhle že vypadá snímek, který šokuje a boří veškerá myslitelná tabu? Zpátky do reality. Jakožto zdejší hororový expert mohu snímku The Sadness udělit nanejvýš jednu silnější hvězdu. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Vďaka The Sadness vyzerá Úsvit mrtvých ako večerníček pre deti. The Sadness prináša neskromné množstvo násilia, hektolitre krvi, kilogramy vkusne vyvrhnutých vnútorností a predovšetkým extrémne nadržaných "zombíkov". Veľká škoda, že sa film nedokáže celú dobu brať vážne a miestami sám seba odľahčuje humorom, čím narušuje naozaj perverznú atmosféru. Apokalypsa, ktorá mala nábeh byť jednou z udalostí roka. Takto len vydarené jatka, ktoré osviežili hororový žáner, mimo iné, penetráciou očnej jamky. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu bylo velmi málo počítačové animace, přičemž 99 % speciálních efektů byly praktické efekty. (HanzoBureshi)
  • Film byl natočen za 28 natáčecích dnů v Taipei a Keelung na Tchaj-wanu. (HanzoBureshi)
  • Kvůli pandemii covid-19 a vládním nařízením nebylo možné natáčet v metru a nemocnici, a tak byly tyto kulisy postaveny ve studiu. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama