Reklama

Reklama

Slow Horses

(seriál)
  • Velká Británie Slow Horses
Trailer
Velká Británie, (2022–2024), 18 h 3 min (Minutáž: 40–53 min)

Tvůrci:

Will Smith

Předloha:

Mick Herron (kniha)

Hrají:

Gary Oldman, Jack Lowden, Kristin Scott Thomas, Rosalind Eleazar, Saskia Reeves, Christopher Chung, Aimee-Ffion Edwards, Kadiff Kirwan, Freddie Fox (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Táto dôvtipná špionážna dráma sleduje nefunkčný tím agentov MI5 a ich nepríjemného šéfa, známeho Jacksona Lamba, ktorí sa pohybujú v podfukoch špionážneho sveta, aby ochránili Anglicko pred zlovestnými silami. (Apple TV+)

Videa (3)

Trailer

Recenze (48)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Užila bych si casting, vtípky, odkazy i atmosféru, kdyby ve scénáři fungovala alespoň elementární logika (za všechny ty vyšší desítky zvednutých obočí jeden vzorek: to Cartwright vážně objeví kompromitující fotografie na Tavernyovou uvnitř budovy MI5, v registrech na personálním oddělení, ve složce pojmenované "Fiasco", pod písmenem F? protože ho to napadlo? wtf, a předtím i potom ještě mockrát). Ještě že jsme se dívali s o., s ním se dá udívat cokoli a vždycky nás to posílí. *~ ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Gary Oldman je zlatíčko - vždycky byl, a evidentně vždycky bude, protože s touhle rolí santusáckého Jamese Bonda v důchodu klidně může hrát až do smrti. Slow Horses je týmovka, ale všichni ostatní jsou vedle něj skoro až pouhá stafáž, čekající až je rozkošně sarkasticky zjebe a postrčí k tomu aby s případem pohli. A případy jsou to zajímavé, správně La Carreovsky zamotané ale zatím ve všech sériích striktně logické a dobře vypointované. Co potěší je že série jsou tak akorát dlouhé, dost na to aby se postavy mohly rozvíjet a ponořili jsme se dost hluboko do světa těch břídilských tajných služeb, ale ne aby se táhly a nudily zbytečnou přemírou těžko uvěřitelných zvratů. 8/10 ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Le Carrého špionážní ryze britská laskomina ze staré školy. Sice s bandou břídilů, budižničemů a nemakačenků jako agenty, ale komedie to v žádném případě není, jasný pane. Ne že by se nevyskytly odlehčené suše břitké momenty, ale v jádru je to regulérní špionážní drama, kde by se Lamb se Smileym mohli potkat a nepůsobilo by to vůbec nepatřičně. Mick Herron evidentně chová le Carrého v až náboženském obdivu; a je to sakra znát na postavách, zápletce, stylu komunikace, mlžení, naznačování a nevyřčeném mezi řádky. Jenže to neumí náležitě vygradovat a tak to po vynikajících dvou třetinách (alespoň v rámci první řady) v závěru spíše dojíždí na volnoběh více než co jiného. Což je škoda, ale zároveň velký příslib do budoucna, protože to stojí na charakterech, a ty nosné nesporně jsou. Samozřejmě v čele s Gary "užil jsem si Smileyho, tak si náležitě plnými doušky o to více vychutnám i jeho povalečskou věčně nakvašenou verzi" Oldmanem. | S1: 4/5 | S2: 4/5 | ()

mata77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Táto nenápadná miniséria ponúka triezvy pohľad do britskej spravodajskej služby a tým odkrýva krutú pravdu o jej divíziách. Prostredie je nanajvýš autentické a spracovanie typicky britské. Zápletka je veľmi slušná a celá dráma je postavená na inteligentnom scenári, ktorý je presne tak akurát okorenený suchým humorom. Teším sa na druhú radu. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.seria: Uvod a i dalsich par epizod je silne parodickych na to akym by "odsunuta" skupinka "agentov" mohla fungovat. A i ked Oldman celkom hviezdi, scenar je celkom prostoduchy. A priehrsia akoze "vtipu" tomu tiez neprospievaju. Aspon zaverecna epizoda mala celkom slusny spin v zavere a uchadzajuci scenar s prislubom pripadu v dalsej serii. Ale inak, napriek zvucnym menam, slabota. 55%                                3.seria: Opat nadpriemerna a pomerne zabavna seria, len zial celkovo si zo seba robi viacej srandu, co zasa moc nepasovalo mne. Totiz ten naivizmus a zlahcovanie. Na strane druhej, ked to akceptujete obcas celkom pobavi. Tato stranka bola pre mna dokonale vyvazena vynikajucim Garym Oldmanom v roli drsneho prostorekeho a neurvaleho party zufalcov. Nadpriemer. Verim, ze nasledujuca, stvra seria ma nadchne viac. Nasvedcovala k tomu kratka ukazka v zavere 6tej epizodky. Odporucam. 65% Tretia a posledna epizoda boli velmi dobre, zvysok len nieco nad priemerom, a kedze hodnotim seriu ako celok a nie len Oldman-a, nemozem inak. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (2)

  • Znělku seriálu složil a nazpíval frontman britské rockové kapely Rolling Stones Mick Jagger. (123Film)

Reklama

Reklama