Reklama

Reklama

Demonik

(festivalový název)
  • Kanada Demonic (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Carly a Angela jsou dcera a matka, které spolu moc často nemluví. Když Carly kontaktují z nemocnice, kde Angela leží v kómatu a s jizvami na rukou, jen velmi neochotně přistoupí na experiment: pomocí počítačové simulace může s matkou promluvit. Tím ovšem žena probudí ďábelské síly, které jen tak zastavit nepůjde. Film Neilla Blomkampa slibuje intenzivní kombinaci duchařského hororu a napínavého sci-fi thrilleru. (Future Gate)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (61)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[25%] Tohle se prostě Blomkampovi nepovedlo. A ůž vůbec nebylo vidět, že to točil on. Tohle mohl zplácat kdejaký podřadnější režisér. Celé mi to přišlo jednak levné, ale i děsně obyčejné. Nějaký nápad tu je, ale strašně nezáživně podán. 1/3 snímku totální nuda, ta druhá o moc lepší nebyla. Finále - něco se tu dělo, ale mou pozornost si to nedokázalo udržet. Je mi jedno, že to zde bylo nízkorozpočtové, ale nenabídlo mi to absolutně nic. Ani ta hlavní herečka mě moc nezaujala. Z druhé hvězdy, kterou jsem původně udělil se stává jen 1*. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, co ostatní čekali. Já dostal klasickou hororovou historku v nápaditém balení, kdy mi sedlo jak vyobrazení virtuální reality (její "polovičatost" mi vzhledem k využití dávala smysl - takový prostor by už z podstaty věci neměl působit úplně realisticky, aby se v něm návštěvníci mentálně neztratili), tak postupná gradace. Ano, gore mohlo být rozhodně šťavnatější a konec tak úplně nejde s tím, co máme o démonech zažité (takový stařičký Anděl smrti s Denzelem Washingtonem byl v tomhle ohledu bez debat mnohem vynalézavější a působivější). Jako žánrová jednohubka ale v mých očích Demonik funguje velmi obstojně, leč je pravdou, že Cela s Jennifer Lopez nabídla v rámci podobných příběhových mantinelů podstatně svébytnější podívanou. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Ja vlastne ani neviem, či mám chuť tomu dať „až“ 2*. Ale dám ich, lebo to môže znieť neuveriteľne, ale v živote som videl ešte oveľa horšie horory. Aj keď neviem, či Demonik vôbec horor je (asi až ku koncu a aj vtedy je to otázne... a hlavne vtedy už bolo neskoro). Nesympatická hrdinka, nulové tempo rozprávania, absolútne mdlá a nezaujímavá zápletka, stopové prvky po atmosfére, skoro žiadne zapamätateľné scény, povinné akčné finále a postavy, ktoré nie sú schopné vystreliť a držať baterku ako normálni ľudia. Prvý (a zároveň posledný) vyložene super film, ktorý som od tohto režiséra videl, je z roku 2009. Takže asi toľko. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Slušnej fakáč do ksichtu všem, co měli očekávání dobrého filmu. Z Blomkampa je ukázkovej one-hit-wonder a asi přestává dávat smysl těšit se na jeho další díla. Demonik sice začne celkem solidně a vzbudí zvědavost, ale zhruba po půl hodině je i přes ten "originální sci-fi koncept" a "unikátní metodu natáčení" těch VR sekvencí  jasné, na čem jsme, ... a že k ničemu zajímavému se už neposuneme. Pak už je to až do konce jen střídavě nudné, trapné nebo směšné. Zvlášť zamrzí, že se Neill ani nepokusil nějak víc strašit. Je to takové mrtvolně nevzrušivé. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Blomkamp posunul “prvý apríl”, na september, aby fanúšikovi horor žánru nezostal nič dlžný. Normálne mám pocit, že tento údajne potajme cez Koronu natočený snímok, sa natáčal počas fázy, keď bol každý jeden zo štábu v pokročilom štádiu pozitivity. Človeka by absolútne nenapadlo, že toto natočil ten, čo má na svedomí: District 9, Elysium či súbor hororových kraťasov, ktoré pred pár rokmi žali úspech. Toto je celkom slušná ostuda, pričom dve hviezdy dávam čisto za potenciál v podobe námetu a aspoň ako taký, živší záver. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo tajne počas pandémie COVID-19 v strede roku 2020 v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (Real Tom Hardy)
  • Velká část filmu využívá techniku zvanou „volumetrické video“, což je typ volumografie a fotogrammetrie, díky které je možné zaznamenávat trojrozměrný prostor. Uživatel se tak může v reálném čase pohybovat ve videu dle svého uvážení. (HellFire)

Související novinky

Neill Blomkamp píše scénář k District 10

Neill Blomkamp píše scénář k District 10

27.02.2021

Je to už dvanáct let od doby, co do kin dorazilo akční sci-fi District 9 jihoafrického režiséra Neilla Blomkampa (Elysium, Chappie). Snímek získal velmi pozitivní reakce od kritiků i diváků, byl… (více)

Reklama

Reklama