Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 1

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (271)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Existuje takovej malej film z roku 2010, Buried, kde hraje hezounek. V roce 2021 nám z covidový produkce Netflix naservíroval malej film, kde hraje celkem hezká holka, která se s hezounkem potkala při natáčení o dost většího Bayhemu. Srovnání hereckejch výkonů se přímo nabízí, a sorry, ale hezounek před jedenácti dvanácti lety byl herecky silnější. Na druhou stranu Oxygen má hezkou sci-fi stránku s podtextem, ale o to předvídatelnějším koncem. Dialogy občas váznou, lekačky občas potěší. Potenciál byl, ale Kyslík se mi v paměti pravděpodobně neusadí tak, jako pohřbenej hezounek. Kterej měl o to údernější konec. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Už snímky jako Telefonní budka nebo Pohřben zaživa ukázaly, že lze natočit film v malém stísněném prostoru. I přes příznivé ohlasy jsem moc neočekával, o to více mne film bavil. A je třeba říci, že nejlepší je o něm nevědět vůbec nic a společně s Elizabeth odkrývat jedno tajemství za druhým. Jedna z nejnapínavějších scén pro mne kupodivu byl souboj s hadicí aplikující anestetika, který připomínal zápas s jedovatým hadem. A nepříjemný byl záběr na konferenci, kde všichni mají roušky, nikoliv však kvůli COVIDU....nebo snad ano? Předvídavost sci-fi mě v tomto ohledu děsí více než celý film... ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Minimalistický thriller o typicky poeovském pohřbení zaživa, tentokrát jen ve sci-fi reáliích. Kvalit o dekádu staršího thrilleru Pohřben zaživa Rodriga Cortése, který fungoval i jako konverzačka, to nedosahuje. Zde scenáristka banální zápletku schovává za laciné finty, jako je ztráta paměti a postupné odkrývání karet, jejichž obsah si divák ale dokáže domyslet pár, někdy i desítky minut předtím, než jsou ve filmu odkryty. V poslední čtvrtině mírně potěší ukázání širších kulis, ve kterých se děj odehrává, ale jinak se mi u toho tedy dech nezatajil ani jednou. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja už se kolikrát předvedl s tím, že je dobrý filmař. Točí sice účelné žánrovky, ale dělá to hodně dobře. Navíc se mi líbí, jak se z hororu přiklonil ke sci-fi, navíc ještě komornímu sci-fi. Toho si hrozně cením. Ono natočit hodinu a půl příběh o tom, jak se jedna astronautka probudí v kryokomoře a udržet po tu dobu napětí, to je přeci jenom docela umění. Filmu ale do not hraje výborná Mélanie Laurent a hudba, která v doprovodu s vizuálem dělá s filmem divy. Dobrý kousek! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu je to především ohledání správných otázek. Hlavní hrdinka leží v kryogenní komoře, dochází jí kyslík a vůbec nic si nepamatuje. K dispozici má palubní počítač, který disponuje všem údaji, ale aby je z něho dostala a zachránila si tak život, musí se správně zeptat. A to mě bavilo. Je pravda, že by tomu neškodilo trochu zkráti stopáž, držel si film dostatečné tempo i napětí. Co Mélanie týče, tak pro tu mám dlouhodobě slabost, takže jsem neměl problém jí držet palce. Aja je pro mě jistotou, ale pořád od něja čekám nějakou tu pecku. Tou Oxygéne, i přes nesporné kvality, není. 75% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v červenci 2020 ve studiu Kremlin v Ivry-sur-Seine ve Val-de-Marne. (bianci)
  • Když Liz (Mélanie Laurent) z kryokomory telefonuje se „svou“ matkou Alice, tak ta by podle věku skutečné Liz měla být již v extrémně vysokém věku nebo po smrti. Vylučuje to její poklidnou nabídku, že se za dcerou zastaví. (TaNya_)

Reklama

Reklama