Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 2

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (271)

POMO 

všechny recenze uživatele

Pandemická zakázka s hodně předvídatelným scénářem. První “pointa” vás napadne v prvních minutách, při vteřinovém flashbacku z nemocnice, a druhá někdy o hodinu později. Jako celek je film skládačkou známých sci-fi a thrillerových motivů, ve které byste našli taky logické nepravděpodobnosti (vývoj dialogů s umělou inteligencí). Kdybyste je v ní tedy chtěli hledat, což nechcete, protože se na ní docela hezky kouká - Ajova režie je tradičně na úrovni, Mélanie se snaží a poslední čtvrtina je vizuálně sci-fařským pohlazením. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

I přes všechny překvapivé události filmu sice chybí něco, kvůli čemu bych si ho chtěl pustit podruhé, nicméně dobrý film to rozhodně je. Jen mohl být o deset patnáct minut delší, neboť v závěru dochází kromě hlavní hrdinky dech trochu i příběhu. Mélanie Laurent je výborná, Alexandre Aja využívá stísněný prostor kryokomory tak, že se vám neomrzí, a velmi mě bavil nevyzpytatelný počítač MILO, který sice dokáže provést skoro jakýkoliv příkaz, ovšem teprve poté, co se mu o něj správně řekne. Pointu možná odhadnete, ano, ale jde hlavně o atmosféru, a ta je skvělá. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Co si budem Alexandre Aja už dnes svoje dva kultovní kousky Haute tension(2003) a The Hills Have Eyes(2006) asi nikdy nepřekoná. Ale po pro mně zoufalým Animal Attacku Crawl (2019) se Aja vytasil s touhle klaustrofobickou One Woman Show Sci-Fi s kterou si u mě určitě alespoň trochu vylepšil reputaci. Mám rád filmy, který dokazujou, že i na malým jevišti se dá hrát velký divadlo. Lepší 3hvězdy. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá premisa+šikovný režisér+nohy nepodkopávající scénář+šikovná herečka v hlavní roli=Kyslík. Úplně v pohodě film, který ze základního děje tahá maximum a dodává divákovi přesně to, co má. Nechybí tísnivá atmosféra, zajímavá pointa a překvapivě minimálně jedna jumpscare, která dokáže nemile zaujmout. Osobně jsem spoko a těm, kteří dali Buried za 4* a tomuhle za 2*, přeji aby se ráno probudili v krabici odeslané do Bangladéže. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu je to především ohledání správných otázek. Hlavní hrdinka leží v kryogenní komoře, dochází jí kyslík a vůbec nic si nepamatuje. K dispozici má palubní počítač, který disponuje všem údaji, ale aby je z něho dostala a zachránila si tak život, musí se správně zeptat. A to mě bavilo. Je pravda, že by tomu neškodilo trochu zkráti stopáž, držel si film dostatečné tempo i napětí. Co Mélanie týče, tak pro tu mám dlouhodobě slabost, takže jsem neměl problém jí držet palce. Aja je pro mě jistotou, ale pořád od něja čekám nějakou tu pecku. Tou Oxygéne, i přes nesporné kvality, není. 75% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v červenci 2020 ve studiu Kremlin v Ivry-sur-Seine ve Val-de-Marne. (bianci)
  • Ve finále se konečný odpočet času do vyčerpání kyslíku zrychluje a zpomaluje tak, aby to vyhovovalo zápletce. (Nathaniell)

Reklama

Reklama