Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 2

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (270)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Chytře vypointovaná sci-fi záležitost, která se vyjma ústřední herečky může rovněž pochlubit i několika vydařenými příběhovými twisty. Režisér Alexandre Aja také velmi dobře pracuje s budováním atmosféry a s vodítky, které hlavní (a jediná) postava v průběhu děje dostává. Ve finále tedy dostaneme komorní a velice povedený snímek, který Vás díky svému chytrému scénáři a bravurní atmosféře chytne a už nepustí. Skvělá práce! (Netflix) ()

tron 

všechny recenze uživatele

No, bohvieako ma to nebavilo. Ale iba 2* tomu nedám. Oxygen je presne ten druh filmu, u ktorého je pred pozretím najlepšie nevedieť nič. Takže sa vlastne ani k ednotlivým komponentom bez spoilerov nemôžem vyjadriť. Nebolo to zlé, avšak ani nijako zvlášť dobré. Ústredná hrdinka neviditeľná. Potešil vizuál, najmä ku koncu, ale ani k tomu nemôžem povedať nič bližšie, lebo aj to by boli spoilery. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Co si budem Alexandre Aja už dnes svoje dva kultovní kousky Haute tension(2003) a The Hills Have Eyes(2006) asi nikdy nepřekoná. Ale po pro mně zoufalým Animal Attacku Crawl (2019) se Aja vytasil s touhle klaustrofobickou One Woman Show Sci-Fi s kterou si u mě určitě alespoň trochu vylepšil reputaci. Mám rád filmy, který dokazujou, že i na malým jevišti se dá hrát velký divadlo. Lepší 3hvězdy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja servíruje pro Netflix komorní, inteligentní a napínavý Survival v kryokomoře, který je solidní a fanoušci Survivalů si určitě na své příjdou. Raději bych sice viděl od Aji Hory mají oči 2 či jiný masakr, ale jsem rád i za tohle. Je zde jistá inspirace filmem Buried, takže komu se líbil už ten, tak je velká šance, že Kyslík Vás vyloženě nezklame. Dalo by se stěžovat nad tím. že je to pomalejší, mohlo to být intenzivnější a možná o 20 minut kratší, ale na druhou stranu si moc nedokážu představit, že by z tohodle námětu někdo dokázal vytřískat něco víc. Mélanie Laurent hraje výborně, ústřední zvrat je parádní a pro mne dost nečekaný, ale i ty další dějové překvapení mi přišly velmi dobře vymyšlené a kupodivu tu Aja stihl narvat i 3 slušné Jump Scary, kde při jednom se mi až orosilo čelo! Nesnáším jehly a krysy, takže i v tomhle na mě film působil nepříjemně. Celkově fajn jednohubka, kterou mám mezi 3-4 hvězdami, ale Survivalů nevzniká ročně 20, naopak maximálně 2, takže nedvidím důvod, proč bych zde měl šetřit. 7/10. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nehodlám tomu filmu rozhodně odpustit to, jak ze mě v poslední čtvrthodince dělá úplnýho dementa, kdy se najednou okázale ignorují hrátky s časovým pressem, a scénář jde na vrub sprostě natahovanému napětí. Jo, a taky si moc neužívám něco, u čeho uhodnu pointu po prvních pěti minutách, sorry jako. [Netflix] ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v červenci 2020 ve studiu Kremlin v Ivry-sur-Seine ve Val-de-Marne. (bianci)
  • Ve finále se konečný odpočet času do vyčerpání kyslíku zrychluje a zpomaluje tak, aby to vyhovovalo zápletce. (Nathaniell)

Reklama

Reklama