Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 1

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (270)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

A zase budu za misogyna. Protože po prvních pár minutách už jsem vduchu nelibě prskal "sakra to snad napsala ženská!". Protože opět další scifárna, jejíž děj se orientuje především na iracionální (a místy dost mozkorvoucí) dialogy mezi člověkem (mírně hysterická ženská) a strojem (ohavně vlezlý mužský hlas), v níž se řeší všelijaké otázky a otazníky, nastolují různá morální dilemata a vysílají různá humanistická poselství, aniž by v ní ovšem šlo primárně o nějakou tu vědeckou fantastiku. Prostě užvaněná a moralizující "one woman show" konverzačka, zabalená do scifistického oblečku. Navíc dáma v hlavní roli často po francouzsku nepříjemně přehrává. Postupně jsem ovšem ocenil pár zajímavých překvapení (dějové zvraty by byl příliš silný výraz) a taky docela obdivuju, že tvůrci dokázali natočit stominutový film v interiéru dvou tří metrů krychlových. Výsledný dojem nakonec ca průměrný. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ajův Kyslík mě zaujal svým komorním pojetím - "one-woman-show" Mélanie Laurent - a scenáristickou hrou s divákem, která však měla své trhlinky a slabší místa. Od začátku se mi hlavou honila různá vysvětlení, proč se hlavní hrdinka ocitla v rozbité kryokomoře, a osobně mi samotná zápletka nepřišla až tak předvídatelná. Poněkud mě však rušil "kámoš Milo", jenž fungoval v příběhu téměř jako "deus ex machina" a chvílemi házel ledabyle s vývojem děje. Rovněž by Kyslíku slušela o čtvrt hodiny kratší stopáž. Závěr filmu byl vizuálně podmanivý a titulkový hudební podkres měl rozhodně své kouzlo. P.S. Kyslík dává spojení "vidět bílé myši" zcela nový rozměr! ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„PORUCHA SYSTÉMU. HLADINA KYSLÍKU: 35%“... /// Úvod dlouhej – tak akorát. Už jsem začínal…, ale stihli to! Pak trochu zajímavý a pak hysterická ženská… Děj je  takovej, aby každýmu došlo, že to musí mít jako parádní (odbourávací) pointu a nechtěli ste to vypnout (dřív). Sledujete ženskou, která se snaží přežít. Něco ve stylu Pohřben zaživa (2010), jen technicky úplně někde jinde (jako lepší vole). Na mě se tam toho (krom konce) moc neděje, takže já na tyhle věci asi moc nebudu. Pro mě je to nejen plejtvání kyslíkem, ale hlavně časem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě vesmírnej odpad. 2.) Plácám se v prostoru. Uzavřeným. /// Thx za titule „Beata Krenželoková“.  PŘÍBĚH  ** HUMOR  ne AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja a scifi? Tak trochu oxymorón :D Ale ono to ve výsledku funguje skvěle. Filmy s jedním hercem jsou vždy sázkou do loterie, protože vlastně vše závisí na nich a jejich hraní. No a hlavně díky Mélanie Laurent se Kyslík povedl, neskutečně nadaná a všestranná herečka. Trochu jsem se obával, aby film nesklouzl do nějakého nudnějšího tempa, přecejen jen jedna lokalita v kryokomoře tomu malinko nahrávala do karet, ale opak je pravdou. Nepříjemná atmosféra prosáklá skrz naskrz absolutní bezmocí, jo, to se tvůrcům povedlo vykreslit na jedničku. Chytře napsané dialogy mezi hlavní hrdinkou a umělou inteligencí mě bavily, místy nabídly strhující tempo. Uhrančivý audiovizuál taktéž měl co nabídnout. A těch pár zvratů, které na nás autoři vytasili, bych se nebál označit anglickým termínem "jaw-dropping". Tento výraz to do posledního detailu vystihuje. Nečekal jsem to, ale z Oxygen se vyklubal žánrový klenot. Paráda. Za mě 8/10 P.S. A příznivci hororovějších chvilek, nebojte se, Aja na vás nezapomněl (scéna s jehlou dost intenzivní) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Aja je mistr napětí a zábavy a i když od něj mám raději horory, tenhle atmosferický Thriller se mu povedl na výbornou. Utáhnout film s jedním hercem je vždycky obrovská sázka do loterie, ale Mélanie Laurent se to povedlo dokonale. Hi-Tech styl filmu je balzám pro oko a napětí by se dalo krájet. Naprosto jsem netušil jaká je pointa a to se mi stává málo kdy, takže další velký palec nahoru za výtečnou pointu i perfektní konec. Atmoškou nabitý komorní Thriller. 80%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v červenci 2020 ve studiu Kremlin v Ivry-sur-Seine ve Val-de-Marne. (bianci)
  • Ve finále se konečný odpočet času do vyčerpání kyslíku zrychluje a zpomaluje tak, aby to vyhovovalo zápletce. (Nathaniell)
  • Když Liz (Mélanie Laurent) z kryokomory telefonuje se „svou“ matkou Alice, tak ta by podle věku skutečné Liz měla být již v extrémně vysokém věku nebo po smrti. Vylučuje to její poklidnou nabídku, že se za dcerou zastaví. (TaNya_)

Reklama

Reklama